jan-feb 2022

Hur jag mår idag!

I går mötte jag upp Albert och hans andra familj, Albert sprang emot mig med en sådan glädje och nu är det dags för mattevecka. Att Albert får ha kvar sina personer som han älskar i sitt liv är för mig helt underbart. Vi har löst det på bästa sätt och vi har sagt att ”tänk om alla som skiljer sig, separerar” hanterar det som vi gör 🙏 inte för att skryta på något sätt, absolut inte men jäklar vad bra allt blir. Albert är vår varannanvecka hund och den kärlek han får från alla ”nya”omg, så tacksam och glad 🙏😊 efter överlämningen så tog jag och Albert en skogspromenad, jag lyssnade på Spöktimmen (tips på bra podd) i en timme innan vi mötte upp min vän och hennes hund för bus och lek i en timme. Det var så skönt att komma in efter en sån lång promenad.

Morgonen började med att möta upp våra vänner, vi brukar ta morgonpromenaden ihop och efter en timme var jag och Albert hemma igen. Jag har fullt upp i dag med att göra årsredovisningar men tänkte bara slänga in ett inlägg här först. Jag tänkte faktiskt skriva lite hur jag mår idag efter traumat för sex år sedan. Ni som är nya följare kanske inte vet men jag förlorade min mamma i en tragisk olycka när hon halkade i en trappa, hamnade i koma, blev hjärndöd, låg i respirator i fyra dagar innan vi var tvungna att dra ut sladden, tiden på sjukhuset var fruktansvärt och mycket av den tiden skriver jag i min bok. Även tiden innan och efter olyckan. Min mamma var en drivande fosterhems och jourmamma och dog bara 55 år gammal. Det hon gjorde för barnen i detta samhälle, hon är en hjälte.

Hur jag mår idag. Tiden läker inte såren, man tvingas bara att hantera det. Att se sin mamma om och om igen dö, hur hon livlöst låg i koma sätter sina ärr i hjärtat. Sorgen bär jag alltid med mig i mitt hjärta, vissa dagar går jag sönder inom mig, en obeskrivlig smärta. Jag får verkligen känna att jag lever. Men jag hanterar det, man tvingas hantera det. Varje dag. Jag ser livet med helt nya ögon nu och värderar tiden på ett helt annorlunda sätt. Jag har ett bra tänk och jag brinner för att få människor att må bra, kanske för att jag vet hur det känns att må dåligt. Jag mår helt okej idag, men jag saknar henne så mycket, jag saknar vårt liv tillsammans. Jag saknar att få prata med henne dagligen, jag saknar hennes kramar som fick mig att känna mig så trygg. Jag saknar min mamma.

Den första tiden efter handlade bara om att orka, att överleva. Jag gick ner ca 15 kg till begravningen, jag var ett benrangel. Den första tiden hade jag så mycket adrenalin i kroppen men sen när kroppen till slut var tvungen att bearbeta så försvann adrenalinet, jag blev så sjuk. Nu var det dags att bearbeta sorgen på riktigt. Jag gick i traumaterapi i ett års tid och det var riktigt bra. Det tog tre år för mig innan jag kunde bearbeta sorgen. Jag kommer att skriva djupgående i hur man bearbetar sorg, känslor, tankar m.m i min bok. Kanske hjälper det någon. Men hur jag mår här och nu då, jag mår helt okej idaf. Jag gör det bästa av mitt liv, tänker annorlunda om både andra människor och mig själv ❤️ och tiden värdesätter jag så mycket annorlunda och tar inget för givet 🙏

Här är en av de första bilderna på mig efter mammas olycka, tror det var en månad efter. Sorgen fastnade verkligen i mina ögon och jag hade svårt att låta folk titta i mina ögon för jag ville inte att de skulle se min sorg. Jag var riktigt nere här men kämpade på för att ge mig själv energi för att orka. Min mamma var den viktigaste personen för mig. Så det tog hårt. Och på det meningslösa och chockande sätt det hände på.

Jsg fick lära mig att leva på nytt och idag älskar jag hur jag är som människa, jag är så stolt över den jag är idag ❤️

 

 

6 februari, 2023Nikys Lämna en kommentar

Ett mysigt litet tapasställe

Vilken dag och kväll. Vi var på tolv i går, spelade en massa olika spel och minigolf. Jag kom trea. Vi träffades rätt tidigt på dagen och spenderade några timmar där och på kvällen hade vi bokat bord på Boca Grande, ett mysigt litet tapasställe i Hammarby sjöstad som jag starkt rekommenderar. Har ni inte varit där än så är det värt ett besök, supermysigt där inne, jag älskar att äta på ställen man faktiskt hör varandra på. Att sitta och snacka i flera timmar i goda vänners sällskap och äta massor av gott är livet. Vi avslutade kvällen med efterrätt på donken. Det blev en väldigt mysig lördag och i dag vaknade jag upp med ett leende och på rosa moln, himlen var magisk nyss 😍 får se vad denna dag har att erbjuda och ikväll kommer mitt lilla charmtroll hem, dags för en mattevecka.

Jag har inte riktigt vaknat än, därför blir det ett kortare inlägg. Började på en ny serie i går ”händelser vid vatten” faktiskt väldigt bra.

  

 

5 februari, 2023Nikys Lämna en kommentar

Jag förstår inte varför !!!

Det kändes som att det var i går jag skrev att det är fredag och nu är det fredag igen. Tiden går så fort men det får den gärna göra fram till våren, sen kan tiden bromsa in lite. Tänk att få känna doften av vår. Köpa massor av tulpaner (det kan man iof göra redan nu) sitta ute i solen med tunn jacka och bara njuta. Jag älskar våren. Jag är en person som ser charmen i alla årstider och är väldigt levnadsglad som person men våren har en speciell plats i mitt hjärta.

Nu på eftermiddagen var det fullt upp med jobb, boka möten, ge dåliga besked, ringa företag där människor har skulder till olika företag (företag som har hand om skulder från olika ställen, ja ni fattar) få ner till en rimlig avbetalningsplan och jag lyckades få till en bra avbetalningsplan vilket gjorde mig glad. Men samtidigt ledsen. Glad över att minska summan med några tusenlappar i månaden men ledsen över att människor sätter sig i skiten bokstavligt talat och får en sjukt hög ränta. Att man sätter sig i ett sånt här skuldträsk, jag förstår inte det. Det absolut enda lånet jag skulle ta, det är till bostad. Det är det enda jag har idag. Men att folk drar på sig onödiga skulder, som i slutändan kostar skjortan, struntar i att betala och får betala ännu mer. Jag blir så ledsen. Varför gör ni så här mot er själva?. Pratar man om ekonomi i skolan idag? Hur dyrt det är att ta en massa skitlån… Betala räkningar först, sen unna sig något men samtidigt lära sig att spara till en buffert. Ahhh. Man ska alltid gå plus. Man får spara till saker man vill köpa, tänka en extra gång på det man köper. VARA EKONOMISK. Jag uppmanar verkligen till att aldrig sätta sig i ett skuldträsk, alltså verkligen. Gör aldrig det. Jag har själv aldrig varit där, men som ställföreträdande ingår det i mitt jobb att se över ekonomin, betala och få insyn i skulder, lösa skulder på bästa sätt och få människor att bryta dåliga vanor och beteenden. Jag älskar mitt jobb och jag kan och gör skillnad, men det tar självklart hårt att ge dåliga besked och se skuldberg. Jag känner ju verkligen med människor i svåra situationer. Så därför vill jag uppmana er som funderar på att ta lån, fundera en gång extra, tänk på räntorna, betala alltid räkningar i tid m.m. Förstå värdet i pengar, gör upp en bra budget 🙏

 

Idag har jag tagit en lunch med min bästa vän sedan tjugo år tillbaka. I tjugo år har jag haft denna fantastiska kvinna i mitt liv. Så himla tacksam. Det blev hawaiian poke till lunch, ohana bowl med kyckling tror jag att min favoriträtt heter. Något sånt iaf. Nu ska jag ta helg och fokusera på den. Snart ska jag vara hundvakt åt en riktigt go tjej. Mys ❤️

Önskar er en fin fredag.

 

 

3 februari, 2023Nikys Lämna en kommentar

Elaka ord gör ärr i hjärtat

Jag har återigen suttit med årsredovisningar och nu blev det lite för mycket siffror så jag avslutar för dagen. Lite stressad inför detta då det också är min första gång jag ska lämna in årsredovisningar. Hua. Det nya programmet och jag börjar bli kompisar men det är lite frågetecken kvar.

Helgen börjar närma sig med stormsteg och på lördag ser jag fram emot en playdate/dubbeldejt. Bland annat innefattar det tapas vilket jag älskar. Jag kunde inte få nog av all tapas och paella när jag var i Barcelona. Jag älskar olika matkulturer och jag älskar att umgås i flera timmar över en lunch eller middag och bara snacka en massa, kvalitetstid deluxe. Jag skriver om tapasrestaurangen efter besöket, vi ska faktiskt på en ”ny” tapasrestaurang, ja iaf för mig. Vi brukar köra det säkra kortet, tapas marina i Hammarby sjöstad annars som jag rekommenderar starkt, mysigt litet ställe precis vid kanalen. Ska bli spännande att prova någonting nytt nu.

Jag sitter och tänker tillbaka på en kommentar jag fick från en kille inne på xxl i heron city för något år sedan som har följt med mig, detta var en otroligt fin kommentar från en helt okänd människa och fina kommentarer stannar kvar inom en, liksom elaka kommentarer. Den här kommentaren löd: gud vad du ser ut som en genuint snäll människa, det är sällan man träffar på snälla människor nu för tiden. Jag blev förstås väldigt glad, han såg min personlighet, den lös igenom vilket värmde. Jag är en snäll människa, lite dumsnäll och naiv som tror gott om människor och blir väldigt chockad när folk använder sig av elaka ord eller är rent ut sagt elaka. Man KAN kritisera människor utan att använda sig av elaka ord. Man kan kritisera ett beteende m.m. utan att använda sig av fula ord. Använd en bra ton oavsett hur arg eller upprörd du är över en situation. För elaka ord gör jäkligt ont att få höra, och de stannar kvar. Liksom fina ord. Jag tror väldigt mycket på att man ska vara snäll, jag tror på godhet, fina ord och fina handlingar. Vad vill jag ha sagt med detta, jo. Använd dina ord väl, även i situationer som är frustrerande, du känner ilska, är upprörd m.m. Lär dig hantera alla situationer du möts av på ett bra sätt. Hur du bemöter andra säger mycket om dig som person.

 

Tänk på att alla elaka ord man fått höra genom livet, de minns man så väl och hur ont det gjorde att höra dom. Kroppen minns känslan. Likväl de gånger man har fått höra riktigt fina ord, den glädje man kände. De skratt och elaka kommentarer jag fick höra varje gång jag skulle redovisa i skolan vilket gjorde att jag till slut bönade lärarna om att få redovisa enskilt bara inför dom. Eller när jag blev misshandlad i skolan och fick slag i ansiktet, den ångest och rädsla som fyllde min kropp vilket resulterade i att jag till slut inte orkade bry mig om skolan och det gjorde att jag fick gå om en hel termin. För personen fick gå kvar i skolan och till och med gå kvar i samma klass. Jag var livrädd för personen.

Men de fina orden. De stannar liksom dom också kvar. Som för bara någon månad sedan, då kom en tjej fram till mig på söder och berömde min gråa naturliga slinga i håret och mitt hår över lag. Nu tittar jag mig i spegeln varje dag och är så glad över min gråa slinga som jag fick för över tio år sedan. Jag älskar den och blir påmind av de fina orden. Eller som när en okänd person sa hur snäll jag ser ut att vara, Jaaaaa fan jag älskar att vara snäll, det är verkligen så jag. Eller alla andra fina ord man får höra under livet ❤️

Tänk på orden ni säger till någon 🙏 och även handlingarna. Snälla goda ord får en fin plats i hjärtat, fina handlingar likaså medan elaka ord och taskiga handlingar gör ärr i ett hjärta, som gör ont. Hela livet.

 

2 februari, 2023Nikys Lämna en kommentar

Djup vänskap istället för ytlig.

Finns det något bättre än att äta det man typ älskar mest, sushi, dricka en kall fanta orange, dricka varm choklad med sina bästa vänner och bara ta igen veckan som gått. Jag älskar det och jag älskar dom. Jag har inte många vänner ”tack gode gud för det” men dom vännerna jag har blir lika nära som en familjemedlem, dom blir familj. Jag har absolut de allra bästa vännerna i mina syskon och i mina vänner och det är jag så förbannat tacksam över 🙏❤️

Jag skulle aldrig ha tid med massa ytliga kontakter 🤷 alla är vi olika, jag trivs med få extremt nära vänner istället för en massa ytlig vänskap.

Vi köpte en varsin eukalyptus kvist i en blomsteraffär idag, den ska man tydligen ha i duschen så börjar den dofta av ångan när man duschar. Kändes fräscht och helt klart värt ett köp 🥰 ska bli intressant att höra deras åsikt om kvisten sedan.

Nu ska jag faktiskt skriva några rader till mina bästa personer i livet och åter igen berätta för dom vad dom betyder. Det kan man aldrig få för mycket av ❤️ vi hörs mer imorgon.

 
 

1 februari, 2023Nikys Lämna en kommentar

Om du fick uppleva något igen, vad hade det varit?

Solen är framme i dag igen och jag sitter djupt försjunken i årsredovisningar, men det är faktiskt kul. Men jag behöver en liten paus från alla siffror nu så då tänkte jag passa på att slänga upp ett inlägg här.

Jag har tänkt på frågan ”om du fick uppleva något igen, vad hade det varit? Och började direkt tänka på alla,resor man gjort i livet. Några sticker ut mer än andra såsom öluff en i Grekland i tre veckor, alltså ni bara måste göra en sån resa med nära människor. Den resan kommer jag bära i mitt hjärta hela livet. Sju öar totalt och en mängd äventyr, vackra platser och grekisk mat. Jag hade gärna velat uppleva en sådan resa igen. Ni som fortfarande är ”unga” och inte har barn. Ut och upptäck världen. Gör en öluff resa i Grekland, vi besökte Aten, sedan öarna Naxos, Paros, Antiparos, Ios, Santorini och Kreta. Vi följde en linje. Landade i Aten och flög hem från Kreta. Jag älskar Grekland.

En annan resa jag gärna hade velat uppleva igen och som är i så mycket kontrast från det här hemma är safari i Tanzania. Omg, har ni inte varit på safari i Afrika än har ni missat något. Än idag kan jag inte förstå att det är sant att jag gjort en sådan häftig resa. Personligen så växer jag så otroligt mycket när jag är ute på resor.

 

Förutom det så hade jag velat uppleva att bo i hus igen. Ni som följt mig länge vet att jag skrev mycket om mitt drömhus när vi byggde hus. Det var en lång men en så rolig procedur, från att ha köpt en drömtomt till att se sitt drömhus stå där. Wow. Vilken känsla 🙏

Få uppleva min mammas bröllop igen. Hon var så vacker i sin vita klänning. Jag älskar bröllop och att få se den mest betydelsefulla människa säga JA är bland det bästa jag upplevt ❤️

31 januari, 2023Nikys Lämna en kommentar

Lever du det liv du vill leva?

Vilka otroligt trevliga människor det sitter hos olika myndigheter. Alla är supertrevliga. Jag har alltid blivit bemött på bästa sätt och får fin hjälp och då ringer jag samtal till olika myndigheter varje vecka som ställföreträdande. Så startade den här morgonen inför årsredovisningarna. Skönt att ha dessa samtal gjorda. Bra start på denna vecka 🙏

Nu tänkte jag blogga lite innan jag ska sätta mig med en årsredovisning (en i taget) och samtidigt klara av det nya programmet själv denna gång men jag brukar suga in mig av lärdom om det är något som intresserar mig. Då blir jag bra. Jag ställer tyvärr lite orimliga krav på mig själv.

Det jag vill skriva om i dagens blogginlägg är:

Lever du det liv du vill leva?

Är du nöjd med ditt liv? Som en barnfri person som inte vill ha barn får jag försvara mig väldigt ofta i den frågan för att jag bryter mot normen. Jag följer inte stimmet, jag följer inte det andra förväntar sig av mig. Jag följer inte andras vilja att leva. Jag följer mig, jag följer min dröm, jag följer det sätt jag själv vill leva. Sen tycker jag inte synd om människor som skaffar barn, varför ska jag göra det? Förhoppningsvis så följer dom sin största dröm och det är det som inspirerar mig så jäkla mycket. Jag tycker däremot synd om människor som inte följer sina drömmar, kanske skaffar barn för att ena parnen vill det, inte för att man själv vill skaffa barn. Hur lycklig blir man då? Jag är förbannat lycklig över att jag inte har barn. Jag hatar inte barn, tvärtom. Jag älskar barnen i min närhet och är en grym barnvakt. Men jag vill inte vara förälder. Det lockar inte mig överhuvudtaget. Och det är därför jag inte skaffar barn.

Jag vill att människor följer sina egna drömmar om hur de vill leva sina liv, antingen om det är med att skaffa ett barn, två barn, fem barn eller fler. Eller inget barn alls. Jag vill att människor följer sitt hjärta, jag vill att människor ska älska den dom älskar oavsett om det är man och man, kvinna och kvinna eller man och kvinna, vad spelar det för roll för dig vem någon älskar?. Jag vill att människor följer sitt sätt att leva oavsett om man lever i ett polygamt förhållande eller som monogam. Låt människor älska, låt människor skaffa hur många barn som helst, eller inga alls utan att ha så jäkla mycket åsikter. Jag förstår inte riktigt det.

Är jag mer öppen än andra för att jag är född och uppväxt på Södermalm? Eller för att min mamma alltid varit öppen som person? Jag växte upp på 80 talets söder, kände det första manliga gayparet som fick gifta sig. Har varit på flera gaybröllop under åren, jag känner personer som står mig nära som lever både i ett monogamt förhållande men även i ett polygamt, jag känner folk som lever ett bohemiskt liv, jag känner personer med och utan barn och alla dessa personer inspirerar mig på så många plan. För de lever de liv de vill leva ❤️ så jäkla underbart att vara öppen med vem man är, hur man vill leva , vem man vill älska. Folk lägger sig i andras liv alldeles för mycket. Folk är för bittra idag.

Bli lycklig istället. Lev de liv du själv vill leva. Du har ett liv här och nu. Hur vill du leva det? Hur vill du vara som människa?

Gnäller du mycket över ditt liv? Gör något åt det istället 🙏

 

 

30 januari, 2023Nikys Lämna en kommentar

Barnkalas och kärleken till söndagar ❤️

God morgon. Jag och Albert gick en runda på en timme och var hemma igen innan halv åtta. Jag älskar det. I dag åker han till sin andra familj, jag kommer att sakna honom ❤️

I går var vi på barnkalas vilket var supermysigt, intensivt och en hög ljudnivå så som det brukar vara på barnkalas men det var riktigt mysigt. Speciellt när ett barn kom springandes med en sån glädje i hela kroppen över att just jag kom förbi och gav mig världens kram. Lycka. Det bjöds på gofika och mys. Att se livet genom barns ögon är fantastiskt. Jag kan ibland undra hur jag hade varit som mamma.

Efter flera timmar mys åkte vi vidare, ett stopp vid affären sen blev det mys hemma hos min familj en stund. Ett tag hade jag jättesvårt att vara där hemma, mycket påminde om mamma och då kom den där saknaden. Nu känns det bara tryggt. Jag är glad över att olyckan inte hände i det huset. Vi avslutade lördagen med sushi till middag. Mums.

 

Söndag i dag, förut hade jag lite smått ångest över söndagarna eftersom att det var den sista dagen på helgen. Men nu älskar jag söndagar. Ofta är det inga planer, har jag Albert startar jag dagen med en lång promenad, sen en lång dusch efter det, raka benen, hoppa i myskläderna som jag mer än gärna går i hela dagen. Film och massor av gott att äta. En riktig mysdag helt enkelt. Helger kan vara rätt intensiva, speciellt fredagar och lördagar och då kan det vara skönt att bara ha en dag att ta igen sig på, njuta av alla fina minnen man skapat just den här helgen. Livet 🥰

29 januari, 2023Nikys #barnkalas Lämna en kommentar

Mysfredag 🥰

God morgon. När man är van att gå upp tidigt på vardagar blir det så även på helger, jag tycker att det är skönt att inte sova bort hela dagen så jag är mer än nöjd. Albert har varit ute på sin morgonrunda, jag har tagit en dusch och hoppat i myskläderna och bäddat ner mig i sängen med choklad och bloggar. Så ser de flesta dagar ut. I morgon åker Albert till sin husse igen och nu kör vi varannanvecka upplägget på riktigt. Jag kommer att sakna mitt troll men jag har njutit av tiden med honom, massa långpromenader i stan, morgonpromenader med våra vänner varje morgon, Albert har hittat en ny kompis i en storpudel, massa bus och lek, och även jobb (han är ju med mig även där) i dag ska han få umgås med min familj som ska vara ”barnvakt” åt honom då vi ska iväg på en sak där inte hundar är välkomna. Då får han tid med dom med och bli ompysslad av min lillasyster. Nog om Albert nu.

I går hade vi en riktig myskväll, vi åt god mat som min kille lagade. Jag blir bortskämd med att inte behöva stå i köket vilket är skönt. Helt ärligt så har jag inget intresse alls för matlagning 🙈 sen fick jag välja film. Det blev en romantisk film. Får jag välja så 🥰

Gårdagen i går var magisk. Dagen startade med en långpromenad som alltid med vovvarna. Jag lärde känna en tjej i min ålder i hundrastgården och efter det tar vi morgonpromenader varje morgon ihop vilket är supermysigt (känt varandra i ett halvår nu). Direkt efter den promenaden mötte vi upp en annan tjej och hennes storpudel för en timmes lek. Att se två storpudlar leka ihop på samma sätt är fantastiskt att se 🥰 vädret var magiskt i går så jag passade på att vara ute en hel del mellan varven av jobbsamtal ☀️

I dag är det kalas som står på schemat, det ska bli väldigt roligt att träffa alla 🎉

Nu såg jag att jag nämnde Albert igen. Jag börjar bli som en mamma som bara pratar om mitt barn 😅🙈

 

 

28 januari, 2023Nikys Lämna en kommentar

Ett sms gör skillnad ❤️

Har du skrivit ett fint sms till någon du tycker om idag? Om du inte har gjort det. Gör det. Gör någons hjärta glad och varm. Det där leendet på läpparna som mottagaren får kan sitta i en hel dag. I dag tar vi varandra för givet och glömmer bort de där små sakerna som gör så himla mycket. Som värmer inombords. Som gör att vi känner oss älskade sedda och hörda 💕

Det kan räcka med orden ”tycker om dig” . Vad jag vill få sagt är att bara några få ord kan göra en människa lycklig och känna sig bekräftad. Jag vill påminna er om att inte ta någon för givet, ge kärlek till dom ni tycker om. Varje dag. Bekräfta. Ge den där kramen som bara du kan ge, snåla inte med kramarna 🤗 visa i både ord och i handling vad en människa betyder för dig. Ta dig tid.

Vad tar ett sms att skriva? Några sekunder. Det behöver inte vara en hel novell. Några ord gör otroligt mycket. Finns det något bättre än att vakna upp och läsa ett gulligt god morgon sms 🥰🙏

Kärlek är bland det finaste vi får uppleva här i livet. Ta vara på den 🥰❤️

 

27 januari, 2023Nikys Lämna en kommentar

Två lärorika dagar

Det har hänt så mycket dessa två dagar, men nu äntligen har jag en stund över för lite bloggande.

I går var det en intensiv men en väldigt lärorik dag på jobbet. Jag var medicinskt ansvarig för min avdelning och jag var både säker i det jag gjorde men självklart var man lite pirrig då det var första gången. Men det gick bra. Över mina förväntningar och jag var noggrann. Jag är en sådan som hellre frågar en gång för mycket än för lite och jag vill vara 100% säker på en sån viktig uppgift. Mina kollegor är bäst. Herregud vilket team vi är. Så tacksam för er 🙏

 

Efter jobbet tog jag och Albert en lång promenad hemåt. Jag tror att jag har brutit min långtå, den mittersta, i annat fall har jag en rejäl stukning. Vet dock inte hur den uppkommit men satan vad ont det gör att gå och röra på tån. Så det tog sin lilla tid hem. Det hindrar mig inte än från att gå min mil per dag.

I morse började vi morgonen som de flesta mornar gör när jag har Albert, promenad och lek i en timme med våra vänner, alltid lika mysigt. Massor med tjejsnack och hundarna får leka med varandra. Hundar behöver också det sociala liksom vi människor.

Efter det blev det en tidig lunch med mina bästa vänner. Det blev en laxsallad för min del. Supergod. Vid halv tolv hade jag ett möte med en vän och fick hjälp med hur jag årsredovisar (första gången) och när jag satt med det nya programmet här om dagen började jag gråta för att jag inte fattade någonting. Men efter idag så fattar jag allt. Så jäkla skönt. Det blev många siffror och efteråt var jag rätt slut i huvudet så då var det skönt att stå i solen i hundrastgården och titta på medan Albert busade av sig 🥰

 

U

26 januari, 2023Nikys Lämna en kommentar

Hur man bygger en lycklig kärleksrelation ❤️

Att visa uppskattning och kärlek till varandra är så himla viktigt för att bygga en lycklig relation. Här kommer lite tips på hur man bygger upp en bra relation med olika vanor som ska ske mer eller mindre varje dag 💕

Du måste jobba för att få det förhållandet du vill ha.

1. Gå till sängs tillsammans.

Detta är viktigare än vad man tror och gör att ni stärker den intima relationen mellan er, goset, pussarna, kramarna, sexet. Men även deeptalk, drömmar och mål. Bara att få ligga nära varandra ❤️

2. Ha även gemensamma intressen.

Att ha intressen som ni båda delar stärker förhållandet. Varför inte börja på en danskurs tillsammans? Eller gillar ni att göra korsord? Avvara en timme varje dag och dela era intressen med varandra. Ha kul 💕

3. Hälsa på varandra varje gång ni ses.

Det räcker inte bara med att säga orden ”ha en bra dag” , glöm inte bort det fysiska, den där hej och hej då kramen eller pussen. Detta gör så mycket för förhållandet 🤗

4. Spendera tid ensamma med varandra.

Fortsätt att dejta varandra. Den där kvalitetstiden som är superviktig att ni tar er tid till. Lägg ifrån er mobiltelefonerna, gå ut och käka, gå på bio, ta en långpromenad bara ni två. Skaffa barnvakt om ni har barn. Gör detta utan vänner. Det viktiga är att det bara är ni två 💕

5. Låt inte gräl växa.

Bygg inte på problemen. Ta tag i dom på en gång, hitta lösningar, red ut. Kommunicera med varandra. Ha mål och hitta lösningarna tillsammans. Teamwork 👊

6. Uttryck era känslor.

Oavsett hur mycket tid ni spenderar med varandra så fortsätt att ge komplimanger. Säg någonting snällt om varandra, varje dag. Vem blir inte glad för fina komplimanger 🥰

7. Skratta tillsammans.

Det är hur viktigt som helst att skratta ihop. Ha kul. Livet är kort 🙏

8. Förbli intima med varandra.

Det handlar inte bara om sex. Titta varandra i ögonen. Ta på varandra. Visa intresse 💕

9. Ha gemensamma mål.

Ni måste definiera målen ni vill nå som par för att ha ett lyckligt förhållande. Även om ni är individer bör ni slå fast sakerna som kräver den andras stöd.

Det är väldigt viktigt att tala om framtiden för att etablera (uppskattade) datum för när man vill nå större mål. Dessa inkluderar att gifta sig, skaffa barn, flytta eller resa 💕

Hoppas att detta gav er lite tips på hur ni kan göra ert förhållande lyckligare. För visst vill man vara lyckliga tillsammans 🥰 men det krävs också lite jobb varje dag 💕 ta inte varandra för givet. Gör det där lilla extra ❤️

 

 

24 januari, 2023Nikys Lämna en kommentar

En perfekt helg ❤️

Måndag igen. I dag har jag massa jobb att göra men innan det tänkte jag bara berätta lite kort om helgen. Den har varit riktigt mysig. I lördags drog vi in till Södermalm för att gå i lite olika second hand butiker. Jag var sugen på att köpa lite dvd filmer innan jag kom på att jag inte har en dvd spelare. Typiskt.

Efter Södermalm så satte vi oss på tunnelbanan för att åka till Högdalen. Där var jag mycket som barn då min mormor och en kompis till mig bodde där. Vi gick in på loppisen ”andra varvet” tror jag att butiken hette. En trång butik med massor av olika saker, även möbler. Jag fyndade en sak till min bästa väns dotter som hon länge velat ha. Sedan hittade jag ett block med reselistor, bra saker att ha med på olika resor man gör.

Albert somnade sittandes på bussen hem och jag var nöjd över dagen. Det var bara en loppis på söder som det inte var tillåtet att ta med hund i.

På kvällen myste vi med god mat och film.

På söndagen mötte jag upp en tjej och hennes vackra pudelhane. Jag har länge velat hitta pudelkompisar till Albert och skrev i en pudelgrupp på Fb. Då visade det sig att det bor en tjej med en storpudel i närheten och vi träffades i går. Mötet gick över mina förväntningar. Vi tog först en långprommis med vovvarna och märkte att dom klickade innan vi släppte dom i hundrastgården. Att se två pudlar leka ihop på samma sätt var underbart att se. De hade så kul. Vi träffades i två timmar 🐩

Resten av söndagen bestod av storstädning, älskar att ha det städat runt mig. Och sen bara massa mys, skratt och kortspel.

En perfekt helg ❤️

 

23 januari, 2023Nikys Lämna en kommentar

Promenad på söder

Vivels cafe har inte bara de godaste chokladbollarna, i dag åt jag deras köttbullemacka och herregud vad god den var. Vivels cafe ligger på Ringvägen straxt nedanför Södersjukhuset. Jag tycker att dom har riktigt goda mackor, chokladbollar och apelsinjuice. Det andra är säkert gott det med men det jag har testat har,varit himmelskt gott. Och så är hundar välkomna vilket är ett stort plus för en hundägare som mig 🙏

 

Morgonen startade med att vi mötte upp våra vänner. Albert och hans tjejkompis lekte och efter tog vi en promenad tillsammans. Det blev en timme totalt och massor av snack om relationer vilket alltid är intressant. Älskar våra morgonpromenader ❤️

Efter det var det bara att slänga sig i duschen en snabbis och bege oss in till söder på en riktigt härlig långpromenad längst Södermalms gator. Solens härliga strålar värmde och det blev en frisk promenad. Den där känslan sitter kvar i kinderna fortfarande.

Vi gick förbi två platser jag har bott på. Tänk att en tredjedel av mitt liv, min barndom, min uppväxt var på söder. Vad gammal jag känner mig nu. Tiden går så fort. Albert har fått bra med motion idag och snart ska jag iväg på en middagsdejt med killen. En liten överraskning sådär i slutet av en arbetsvecka. Mysigt 🥰

En sån där extra mysig dag med andra ord.

 

19 januari, 2023Nikys Lämna en kommentar

Skapa kvalitetstid istället för skärmtid 🙏

När jag kollade på en dokumentär i går (jag kollar extremt mycket på dokumentärer) så var det ett fall långt upp i norrland på 80 talet, ett tältmord där två människor hittades döda. En av poliserna i utredningen sa att det var ett av de värsta morden han upplevt och så avslutade han med att säga: när man kommer hem känner man en oerhörd… Och så sa både han och jag ordet i kör: tacksamhet.

Efter tragedin som drabbade min familj så var det något som hände inom mig. En känsla som jag känt förut men som nu var förstärkt. Jag kände tacksamhet för livet. Inte för själva olyckan, det är det jobbigaste jag upplevt, utan jag började se livet med helt nya ögon och började värdesätta livet på ett helt annat sätt. Att leva här och nu och göra stunden du är i till den bästa.

Idag är folk så himla upptagna, när man väl träffas sitter man ändå med sina mobiler, man umgås liksom inte. Kvalitetstid med varandra, vad är det? Det verkar inte existera längre. Och det gör mig ledsen att se hur människor tar tiden med varandra för givet. Tro mig, det är det man ångrar när väl olyckan eller döden knackar på. Tiden, kvalitetstid. Att vara i stunden, i ögonblicket. Här och nu.

Jag kommer aldrig att glömma när jag var bonusmamma till en liten tjej på elva år, vårt fredagsmys var heligt, vi åkte och handlade godis, ostbågar m.m tillsammans. Sen skulle det hällas upp i olika skålar, det där lilla extra som var så viktigt. Sen dukade vi fram allt framför tvn. Kollade på Youtube och pratade samtidigt, men det viktigaste av allt som hon sa. Vi skulle lägga ifrån oss mobilerna och bara vara i stunden. Kloka älskade lilla tjej 💕

Jag tänker väldigt mycket på att vara här och nu i allt jag gör, människorna jag träffar, att ta tillvara på tiden med varandra. Skapa kvalitetstid istället för skärmtid.

Är du närvarande i stunden med dina nära och kära?

 

När ditt barn vill leka med dig, är du då med i leken eller sitter du bara där med din telefon istället? Ja du Är där, men du är inte närvarande.

Det är viktigare än vad man tror att faktiskt vara närvarande. Så va närvarande i stunden. Lägg i från dig telefonen mer.

18 januari, 2023Nikys 1 kommentar

Tips på resmål, Thailand 🌴

Jag får mycket frågor om vart jag har varit när jag har varit i Thailand så jag tänkte att jag skulle skriva ett blogginlägg om dessa fantastiska platser och öar i vackra Thailand. Där har jag varit hur mycket som helst. Det är en otroligt vacker plats på jorden. Men innan jag berättar om det vill jag rekommendera dokumentären the rescue, jag satt och tokbölade. Fyfan. Se den.

Alltid när vi är i Thailand åker vi till Ao Nang. Krabi. Personligen tycker jag att det är för turistigt men där finns också så himla vackra öar att åka till. Poda Island är storfavoriten. En liten ö med magiskt vatten, mjuk vit sand. Den lilla ön ligger bara ett stenkast från Ao Nang beach. Sen har vi Railey beach som också är en otroligt fin plats. Nu var det några år sedan jag var i Thailand och mycket kan ha hänt sedan dess.

Poda island

När jag och ett stort kompisgäng åkte till Thailand och luffade runt var vi bland annat i Kata och Karon, ingen höjdare om ni frågar mig. Jag är ingen partybrud överhuvudtaget och att festa på semestern lockar inte alls. Jag vill mysa, jag vill se vackra platser, jag vill njuta, åka tuktuk, åka longboat, snorkla, gå på äventyr, äta god mat, ligga på stranden under en stjärnklar himmel, spela kort, kyssas m.m.

Phi Phi Island var en vacker liten ö, där bodde vi på stranden vilket var helt magiskt. Där utgick vi även ifrån för att åka till bland annat maya bay beach och andra småöar. Det älskade jag. Jag snorklade även där för första gången i mitt liv och jag fick bland annat se nemofiskar (clownfisk) det var en upplevelse. Jag älskar maya bay beach men som jag nu inte vet om den ön är öppen för turister då de var tvungna att stänga av ön i några år. Själv var jag där innan turisterna hittade dit och låg som packade sillar i en sillburk. Vi var nästan helt ensamma och sånt älskar jag. Kolla in dessa bilder därifrån. Känner ni igen ön från filmen The Beach?

 
 

Den ön jag fullkomligt avgudar att bo på är Koh Lanta. Jag älskade vår familjeresa dit. Vi bodde på klong niin beach vilket var en stor strand som vi nästan var helt ensamma på. Där åt vi frukost varje dag. Där var vi på en reaggebar på stranden, jag älskar sådan musik och är uppväxt med mycket sånt. Jag tycker att den där bohemstilen är häftig och jag minns en kväll så väl. Liveband, vi satt på golvet hela familjen, jag gick ner på stranden som låg i direkt anslutning till baren, barfota, sand mellan tårna, jag la mig i sanden och tittade upp på den mest stjärnklara himlen jag någonsin sett och lyssnade på reaggemusik i bakgrunden. Det var också på den här ön som jag och mamma tog en strandpromenad en morgon och hon sa till mig ”Du måste skriva en bok, du har så mycket att berätta”

Jag älskar Koh Lanta. Har ni varit där?

Khao Lak var också fint. Dock var vi där bara något år efter tsunamin och spår från det fanns kvar, båtar som låg två km upp, bilder på döda människor i träden på stranden m.m. En strand jag älskade var Pakarang beach, när vi var där höll de på att bygga upp hotell så jag vet inte hur det ser ut där idag.

Tips när man åker till Thailand.

Hyr en longboat en hel dag och besök massor med små öar. Ingen är den andra lik.

Snorkla och upplev Thailand vattenliv.

Massage på stranden.

Gå en kvällspromenad på stranden och se månskenet spegla sig i havet och upplev en stjärnhimmel utan dess like.

Öluffa. Upplev Thailand.

Bada i varma källare. Det finns en otroligt mysig varm källare i Phuket, krabi där du kan bada i riktigt varma sköna källare och nedanför kan du doppa dig i en kall flod. Om du vågar. Mys.

Ät pannkaka med banan och nutella. Alltså omg vad goda dom är. Finns sådana stånd överallt.

Var beredd på en lång flygresa. Det tar ca 12 timmar att flyga till Thailand. En halv dag med andra ord.

Var borta minst i två veckor.

Tänd rökelse för nära och kära.

Lev livet 🌴

Ursäkta mina lågt sittande bikinitrosor.

Jag minns tyvärr inte namnet på alla resterande öar men jag rekommenderar verkligen att åka runt och se olika småöar. Alla är unika i sig och ger dig en wow känsla varje gång.

18 januari, 2023Nikys Lämna en kommentar

Tack ⭐

Med detta inlägg vill jag hylla mina fantastiska kollegor som får varje dag vi jobbar tillsammans mig att känna en oerhörd tacksamhet att just ni är mina kollegor, den välkomnande känslan ni välkomnade mig med när jag var ny (och även nu såklart), det teamwork vi har, den lärdom ni lär mig, dom fantastiska personer som ni är. Alltså wow. Jag går till jobbet med en glädje, en glädje att få arbeta med just er. Jag går därifrån med en glädje av tacksamhet över just dagen tillsammans med er.

Jag är så glad över att vara tillbaka i vården. Det är min rätta plats, jag brinner helhjärtat med att ta hand om människor ❤️

Jag körde in mig i väggen för något år sedan. När sorgen över mammas olycka greppade tag om mitt hjärta, sorgen över att jag inte kunde rädda den viktigaste människa för mig. Att bara maktlös se på när hon var i andras händer. Sorg över att jag inte var precis just där och då när olyckan inträffade, olyckan hade aldrig hänt om jag var där. Den skulden får jag bära med mig för resten av mitt liv. Hon kunde inte räddas, hur mycket sjukhuspersonalen än gjorde. Hon blev hjärndöd efter sitt fall. Så är det. Jag var tvungen att bearbeta allt innan jag kom tillbaka till vården, jag var tvungen att ta hand om mig själv först innan jag tog hand om andra. Och nu är jag här, på en magisk arbetsplats, med bästa teamet, en grym chef, en klockren arbetsmiljö. Tänk om alla arbetsplatser var likadana. Tänk om alla människor kände så som jag känner både när jag går till jobbet och går därifrån. Det är tack vare andra människor. Just dom människorna 🙏

I går var den mest lärorika dagen någonsin. Både i sätt att vårda, olika situationer som uppstår, jag delegerade medicin för första gången själv (nu här jag klar med min medicinlegitimation) och var så förbannat stolt över mig själv efteråt. Jag börjar lära känna de boende bra och kan göra ett ännu bättre arbete för dom vilket stärker även mig och mitt omhändertagande. Jag ger mycket men får så jäkla mycket tillbaka.

I går kom en kollega från ett annat team och berättade att hon har gjort en skylt till min hund, alltså hur gulligt. För er som är nya här och inte har läst så arbetar jag på ett demensboende och jag får ha med mig min hund på jobbet vilket värmer otroligt mycket. Och i går som sagt har dom gjort en skylt till honom. När jag vårdar är han på ett rum såklart, men i sociala bitar är han med på min avdelning. Djur betyder otroligt mycket och skapar lugn, glädje och trygghet. Mer hundar i arbetslivet.

Och mer arbetsplatser som jag arbetar på ⭐

Jag hoppas såklart att ni också känner precis som jag när ni går till och från arbetet.

Här är en bild från i somras från jobbet.

17 januari, 2023Nikys Lämna en kommentar

Helgen i korthet

God morgon. Jag sitter på jobbet men börjar inte förrän om 45 minuter så jag passar på att blogga lite.

Det har varit en lugn helg. Inte så mycket som har hänt. I fredags mötte jag upp mina bästa vänner för en långlunch på ett våffelställe. Det blev en våffla med chevre, rödbetor, fetaoströra och lite sallad för min del. Den var supergod. Barnen var med och när hennes ena barn kröp upp i knät på mig satt vi länge i en liten fotölj och läste sagor. Vi satt säkert där i en halvtimme. Han gosade verkligen in sig och jag kunde ha suttit så i flera timmar. Tänk att jag har känt det här lilla livet i hela hans liv, i snart tre år. Jag måste bara vara barnvakt åt honom snart så vi får en heldag ihop.

Det har blivit mycket godmat, filmmys och mys i helgen vilket har varit supertrevligt 😊

Helgen har gått fort. Och på onsdag får jag hem mitt lilla bus troll igen. Som jag saknar honom, då blir det massa lek med våra vänner igen.

Våffelmakeriet på Värmdö välkomnar nu hundar till deras supermysiga cafe. Perfekt.

 

16 januari, 2023Nikys Lämna en kommentar

Vägen till lycka del 2 (monogam eller polygam)

Vägen till lycka är många och en väg jag är så förbannat trött på är när människor sårar andra genom att vara otrogen. Jag skulle aldrig kunna förlåta en otrohet då jag själv vill ha ett monogamt förhållande. Jag vill leva i tvåsamhet helt enkelt och det är det JAG gör. Jag dras inte ens till upptagna män och det är så oattraktivt när en man flörtar med mig som är upptagen. Jag tänker direkt på den stackars tjejen som är helt omedveten om sin killes sviniga beteende. Ursh fy och blä för folk som är players och otrogna och sårar andra människor på det sättet.

Jag har nära människor i min umgängeskrets som faktiskt är polygama vilket jag är så imponerad av, att få höra hur de lever sina liv som faktiskt är så långt ifrån hur jag själv vill leva är fantastiskt. Varför tycker jag då att det är så fantastiskt, jo för att de sårar inte varandra, de har sina spelregler i sitt förhållande likt alla förhållanden. De är med andra och har en sådan respekt för varandra. Och än en gång. De sårar inte varandra. Så alla ni som är players, dras till fler, älskar att flörta, älskar att vara med andra men lever med en partner som inte vill att du är med fler. Varför satsar du inte på ett polygamt förhållande då istället för att såra helt enkelt? Jag fattar inte det?

Jag skiter fullständigt i om man är monogram eller polygam. Vad man har för spelregler i just sitt förhållande. Jag tycker bara inte att man ska såra andra människor 🤷

Så vägen till lycka del 2 är att antingen är du med en, eller så är du med fler men då ska du också respektera, vara ärlig, vara lojal. Lycka är att vara den du är och det finns fler som vill leva på ditt sätt. Man är inte otrogen för att man lever i ett polygamt förhållande, otrohet är först när man går bakom någons rygg med en annan människa.

Nu kanske det blev lite rörigt och att jag upprepar mig. Det jag vill få fram är att om du vet om att du inte kan vara lojal mot din partner, istället för att såra människor gång på gång så satsa på någon som vill ha samma spelregler som du. Va inte falsk både mot dig själv och andra. Gå in i relationer med 100% ärlighet om vem du är. Fejka inget på första dejten. Var öppen med vem du är. Då finner du lyckan.

Jag älskar människor som verkligen är 100% lojala, ärliga, öppna med vilka de är. Människor som inte sårar andra människor.

Kort och gott, gå in i ett förhållande med någon som vill ha samma spelregler som dig själv 👊

 

 

13 januari, 2023Nikys Lämna en kommentar

En givande dag 🙏

Vilken lyckad dag det blev i går. Jag brinner verkligen för att vara ställföreträdare och mina huvudmän blir som mina ”barn” på många sätt. Jag vill lära känna dom på bästa sätt, förstå hur de har hamnat i svåra situationer, vad deras ekonomiska problem beror på med mera. På det sättet kan jag göra ett ännu bättre arbete. Jag vill höra deras livshistoria, i bland gråter vi ihop, ibland skrattar vi ihop. Jag vill ge dom en trygghet och tillsammans lösa deras problem.

Ibland har jag huvudmän med svåra ekonomiska problem. Jag känner mig lite som programledarna i lyxfällan då (jag beklagar verkligen sorgen över patrick grimlund som har omkommit i en tragisk olycka, jag om någon vet hur den smärtan kan kännas 🥺🌹)

Det spelar ingen roll att jag hjälper till med ekonomin, jag måste få mina huvudmän att förstå hur de har hamnat där de sitter och hur vi kan undvika det. I den mån det går, där man vet vad saken gäller givetvis. Ett teamwork på bästa sätt.

I går efter lite ärenden så gick jag och min huvudman och fikade och satt och pratade i flera timmar, jag var frågvis som vanligt och ville veta personens historia. Det blev en långfika. Efter det hjälpte jag till och handlade. Efter det gick vi i någon butik och jag tror att hon hade riktigt roligt. Det kändes som det och det glädje mig oerhört. Dagen blev riktigt bra och jag är supernöjd.

Jag var tidig till vårt möte så innan passade jag på att strosa runt lite i butiker och kolla om det fanns något fint på rea, jag blev förälskad i en klänning, provade den men mina bröst var för stora. Jag frågade ivrigt hon i kassan om den fanns i större storlekar, de var få butiker som hade kvar den vilket var synd. Jag köpte mig en vit liten väska som är så fin, på rea och ett par vantar. Nöjd efter shoppingen trots allt satte jag mig på mitt favoritlunchställe, det blev en poke bowl med kykling.

 

 

12 januari, 2023Nikys Lämna en kommentar

Vägen till lycka del 1 ❤️

Hur skriver du ett meddelande till folk du tycker om? Lägger du i det där lilla extra i orden? Det kan göra en stor skillnad på hur man formulerar sig i ord och kan skapa värme, kärlek och glädje. Tonen spelar roll. Både i ord och hur man pratar med varandra.

Det kan man själv märka när man möter någon som tex är hård eller ”sur” i tonen. Oj, är personen sur på mig? Irriterad?

Men om man istället låter ödmjuk och varm så får mottagaren en helt annan upplevelse. En trygghet. Samma sak är det när man pratar med barn eller hundar. De lyssnar mycket på vilket sätt man pratar, i vilken ton man har i rösten. Man kan inte styra hur andra är mot dig i ord och i ton, det enda du kan göra är att tänka på hur du själv bemöter en människa. Tänk lite extra på hur du uttrycker dig när du skriver med någon och tänk på tonen i rösten. Det kan göra sån stor skillnad.

Fråga dig själv, skulle du bli glad av det här smset? Skulle du bli glad om du fick höra en fin komplimang? Skulle du bli glad om någon kallade dig fula saker? Skulle du bli glad av att möta bitterhet? Spegla det du själv skulle bli glad av. Vi människor speglar lätt varandra och apar efter ett beteende. Bryt det genom att tänka till lite extra. Livet är så jäkla kort för onödig bitterhet, bråk, sura miner.

Du kan aldrig styra andras attityd, men du kan styra din ⭐

Många relationer går i krash i dag i onödan för att man inte tar sig tiden till att tänka på sitt beteende och hur just du kan vara i en relation. I början när man dejtar någon och är nykära skickar man mängder med gulliga sms, man är kärleksfull i attityden, i båda handling och i ord. Då tänker man på sitt beteende på ett annat sätt. Sen går det en tid och man börjar sluta med att skicka gulliga sms, man slutar med den där kärleksfulla tonen. Man tar varandra för givet, man har ju redan personen då. Då spelar det ingen roll.

Men.. Det spelar roll.

Sluta aldrig med de där kärleksfulla handlingarna, sluta aldrig med de där kärleksfulla och gulliga smsen, sluta aldrig med att ha en kärleksfull och varm ton i rösten och beteendet. På det sättet skapar du kärleksfulla relationer som bibehåller en glädje och lycka ❤️ fortsätt ansträng dig även om ni har varit tillsammans länge. Ett lyckligt förhållande kräver ständigt arbete på ett kärleksfullt sätt. Och visst blir du lycklig i hela kroppen när du tänker tillbaka på alla dessa gulliga sms i början? Hur ni var mot varandra när ni var nykära. Fortsätt på samma sätt under hela förhållandet 🥰

 

11 januari, 2023Nikys Lämna en kommentar

Glädje ⭐🙏

I går fick jag en riktigt fin kommentar från en tjej som berömde mig för hur jag skriver och vad jag skriver om, även öppnade upp sig om sina tankar kring barn, jag blev iaf riktigt glad och kände att Wow, det finns fler där ute som jag, som inte vill ha barn. Och att få dom fina komplimangerna om mitt sätt att skriva. Jag kan inte sluta le. Varför säger vi inte oftare fina saker till varandra, ger varandra komplimanger. Man blir ju så otroligt glad. TACK ⭐ verkligen tack 🙏

I dag hade jag en otroligt händelserik dag på jobbet, jag ansvarade för min avdelning ensam i en timme innan två andra började. jag kände mig stolt över mig själv och väldigt trygg i mina arbetsuppgifter. Och idag fick jag även delegering, jag gick med en sjuksköterska och fick lära mig medicin och snart ska jag ge medicin själv vilket känns väldigt spännande. Provet är jag redan klar med.

Jag vet inte vad det är med mig just nu men jag känner mig bara så lycklig och tacksam. Jag går runt med ett fånigt leende på läpparna om dagarna, jag kan inte sluta att le. Det har liksom inte hänt något speciellt. Jag vill bara vara glad helt enkelt 😊

Till middag idag fick jag ett sug efter sushi. Så det blev en mysmiddag med killen och massor av snack. Jag älskar att sitta och äta och prata om livet. Helst i flera timmar. Man glömmer bort de små stunderna i livet, att bara äta middag ihop vid ett köksbord är guld värt för mig.

Vilken tisdag det blev. Jag är supertrött och känner hur ögonen går kors och tvärs så vi avslutar nu så hörs vi mer imorgon bitti. Ta hand om varandra 🙏

 

 

10 januari, 2023Nikys Lämna en kommentar

Helt okej nöjd ✏️

Efter lite telefonmöten bland annat med migrationsverket så har jag suttit i några timmar och skrivit på min bok. Den är mitt största fokus de veckorna jag inte har Albert hemma. Så i dag blev det femton boksidor. Jag får vara nöjd med det för idag. Jag blir som uppslukad. Lite för uppslukad av minnen, fördjupning. Nästan som att scener spelas upp och att jag befinner mig där. Det blir så verkligt eftersom att det är en verklighetsbaserad bok. Så det skapar my ket känslor och stor saknad.

Jag får frågan ibland om jag har gått någon författarkurs, det enda jag pluggat är kreativt skrivande i ett år. Sen har text varit en så stor del i mitt liv jämt så det faller sig naturligt. Men tack vare kursen jag gick fick jag lära mig att fördjupa och gestalta. Några av mina lärare jag hade är författare.

Jag har fått en behändig liten probook (liten dator) av min pojkvän så den är skön att bära med sig. Jag funderar på att sätta mig på ett fik senare i veckan och skriva när jag ändå har andra ärenden att göra. Så får det bli.

Undra om min kreativa sida förstärks eftersom att jag är vänsterhänt. Hur som helst så älskar jag att skriva. Timmarna flyger förbi och det är redan senare eftermiddag. Det var den här måndagen. Kanske att det blir någon a4 sida till. Idag känner jag mig extra kreativ och imorgon hinner jag inte skriva så.

 

Gråmulen och mörk måndag, det livar jag upp med en helsvart outfit. Haha. Och jag som inte ens har varit utanför dörren idag.

Blir ni deppiga när det är sånt här väder och mörkt ute? Höstdeppig? Jag försöker se det positiva i alla årstider och väder. Kanske blir det så när man har hund. Men det påverkar inte mig så mycket. Som idag, då känner jag att jag kan skriva en hel dag i lugn och ro. Kanske städa lite som en liten paus. Tända lite ljus och mysa i tofflor.

Just det. Jag har börjat använda Ida warg hårinpackning som jag fick i julklapp, förutom att den luktar mumma tycker jag även att den är bra.

9 januari, 2023Nikys Lämna en kommentar

Drömmål för detta år ⭐

Att ha drömmar är ett driv och en bubblig känsla i magen, något som gör mig lycklig oavsett om jag når mina mål eller inte, jag strävar alltid efter att nå dom. Och förr eller senare når jag dom.

Tre drömmål jag har för detta år är ⭐

Boken

Jag vill verkligen nå detta mål i år och det är något jag kommer att försöka nå. Att detta år kunna säga till er att jag har en bok som ni nu kan köpa. Att jag nu kan säga att jag är författare. Ni fattar inte hur länge jag har haft den här drömmen. I hela mitt liv. Jag älskar att skriva, det är bland det bästa jag vet. Jag längtar så tills att ha min färdigtryckta inbundna bok i min hand. Jag blir alldeles pirrig av den tanken. Vilken lycka.

Rom

I hur många år har ni inte hört mig tjata om att åka till Rom. Det är min topp ett resa och har alltid varit. Jag besöker Rom, Italien över lag i mina drömmar och det är helt magiskt. Som om jag på något sätt hör hemma där. Italien har alltid funnits i mitt liv då min farbror var halvitalienare. När han begravdes i Ravenna var jag inne i en period då jag var så pass flygrädd att jag inte klarade av att åka dit, jag tror att jag var runt fjorton år då. Den andra gången år 2018 var resan bokad till Rom. Jag var så jävla taggad och hade packat väskan och allt, nu var det bara några timmar kvar innan planer skulle gå dagen efter på förmiddagen. På kvällen var jag på middag hos vänner och var superglad över att om bara några timmar få se Rom, i verkligheten. Då får jag plötsligt ett sms från flygbolaget som skriver att hela Italien har gått ut i strejk och alla flyg är inställda just den tiden jag skulle flyga. Visst kunde jag boka om resan, pengarna fick jag tillbaka. Men jag var så taggad på att resa där och då att jag snabbt bokade om och hamnade i Barcelona istället. Ja jag kan vara extremt spontan 😊 Barcelona var inte helt fel det heller men drömmen om Italien fortsätter, vid rätt tid, när det är mening för mig, ja då är jag i mitt älskade Rom.

Här åker jag tidigt till Barcelona efter att ha dragit till Arlanda efter middagen hos mina vänner, jag var bara hemma en snabbis och packade om väskan sedan sov vi på Arlanda några timmar innan planet skulle gå.

 

Se Sverige

Jag älskar att åka på roadtrips, det var ett av mina största nöjen innan jag var med om en seriekrock år 2017. Jag åkte på hjärnskakning men annars klarade jag mig fysiskt bra. Smärtcentrum på ks var snabba med att påbörja rehabilitering för att inte få jobbiga psykiska men i framtiden och det har fungerat helt okej. Jag är lite osäker på när andra kör bil, jag vill helst att man har avstånd då jag vet hur snabbt en olycka kan vara framme. Men jag älskar roadtrips och jag vill se ännu mer av Sverige. Jag har varit som högst uppe i Kiruna och kebnekaiske och som längst ner i Ystad. Men jag vill se vackra platser därimellan, det som lockar mest är norrlands djupa skogar och natur. Vilda renar och björnar har jag sett, men jag vill se mer, mycket mer. Jag vill se vackra sjöar, djupa dalar, mysiga byar, städer och berg. Och helst av allt, vackra norrsken igen. Kanske bo på ishotellet, åka hundspann, köra snöskoter på natten under en stjärnklar himmel. Mer av Sverige helt enkelt. Packa bilen full med godsaker och bara mysa runt på vägarna.

9 januari, 2023Nikys Lämna en kommentar

En ständig påminnelse !

Jag blir ständigt påmind om att jag inte har barn vilket ibland gör mig ledsen för med barnlöshet eller ordet barnfrihet som jag gärna använder så kommer det en våg av ensamhet och att inte vara inkluderad just för att jag inte har barn. Mammor med barn som träffas, barnkalas, aktiviteter, resor. Det är ju som det där med parmiddagar, och så bjuder man inte singeln för att det är just en parmiddag. Sociala medier är den värsta boven i ensamhetskänslan.

Det är så svårt att hitta människor som inte har barn, oftast i min ålder har man småbarn och ibland räcker inte tiden till, till mig. Det saknar jag. Men i fredags var det verkligen en sån där ”vuxentidstund”. Jag ville aldrig att den stunden skulle ta slut. Att bara sitta och snacka i några timmar, utan barn, det var så mysigt. Nu kanske jag låter väldigt negativ till barn och alla stunder och aktiviteter med barn, ta det inte fel. Likväl som jag älskar stunderna när det bara är vi vuxna som umgås så älskar jag stunderna med barnen också. Jag går all in i alla stunder, med eller utan barn. Men jag som inte har barn och inte vill ha barn saknar såklart att umgås utan barn med. Jag har ju faktiskt varit bonusmamma förut till två tjejer och jag älskade det livet. Jag tror att mammor också saknar vuxentiden ibland. Att bara få vara, utan att ha ansvaret, utan att bli ”störd”, slippa lägga hela fokuset på barnet, bara få koppla av på ett annat sätt. Visst?

Det är lite så jag känner med min hund. Vi ska nu köra varannan vecka och när jag har honom är han min prio ett, oavsett om jag inte vill ta långpromenad, eller gå ut överhuvudtaget så måste jag se till hans bästa, jag kan inte vara borta i flera timmar från honom, det är ett ansvar jag tagit och måste ha ett fullt ansvar. Det är honom jag tar på promenad när jag har rast på jobbet, min lunch får vänta. Han är den jag prioriterar först. Nu när vi kör varannan vecka kan jag lägga mer fokus på mig, jobbet, att skriva klart min bok utan att ha två hundögon som tittar uttråkat på mig. Och självklart kommer jag att sakna mitt bustroll varannan vecka, så mycket. Men då blir tiden också dyrbarare när vi ses och jag kan prioritera honom dom veckorna jag har honom. Ja vår hund är som vår son. Har man inte barn blir ens hund ”barnet”. Så varannan vecka kommer att bli jättebra. Jag måste säga att jag blir så jäkla imponerad över mammor och pappor (ja de som är kapabla till att ta hand om barn) alltså wow, jag förstår inte hur man orkar, och sen att ha barn varje vecka. Så imponerande. Det är jag verkligen.

Man dras verkligen till personer som lever liknande liv som en själv. När man är singel dras man till singlar och lever singellivet. När man skaffar barn så dras man till familjer med barn, är man en festprisse dras man till andra som är festprissar. I mitt fall dras jag till väninnor som inte har barn men som har hund. Likt mig själv. Det är ju så. Men jag dras ju även till mina bästa vänner.

Jag kommer nog alltid att känna en saknad med att inte ha barn just för att känna den där gemenskapen på ett annat sätt. Mina bästa vänner har barn, jag har det inte. Det är ju inte ensamhet med dom jag känner utan över att jag inte har barn, när man ser på sociala medier folk på barnkalas, mammor som går med sina barnvagnar, fikar ihop och vaggar vagnen samtidigt. Det är då jag känner en ensamhet i mitt val. Jag hoppas att ni förstår vad jag menar.

Jag har rannsakat mig själv i 36 år med barnfrågan och har för det mesta alltid kommit fram till samma svar, att jag inte vill. Men att jag borde för att ”alla skaffar barn” det är så det ska vara, då har jag tvekat. Men jag vill inte skaffa barn av fel anledning. Skaffa barn fast jag inte vill eller är intresserad av barnlivet. Det är så fel och blir inte bra.

Jag har varit sugen på att gå i min mammas fotspår, att driva jourhem men jag tyckte så synd om barnen som flyttade hem till sina föräldrar igen fast man kände att dom inte kan ta hand om sitt barn men man kan inget göra för att det är socialen som bestämmer i slutändan. Det skulle göra för ont och det har jag redan upplevt. Så många trasiga barn jag mött, som fick en trygghet, för en stund, men som ändå åkte tillbaka till sina biologiska föräldrar. Jag tänker bara på fallet lilla hjärtat…

Är det fler där ute som inte vill ha barn och bor i Stockholm? 😊

 

 

8 januari, 2023Nikys 1 kommentar

Några viktiga bitar ⭐

Att vara sjuk och äldre i dag är inte alltid det roligaste. Några äldreboenden jag har besökt i jobbsyfte har varit katastrof, bokstavligen. Jag har haft en sådan ångest över att bli gammal när jag gått därifrån. Det finns hur mycket som helst att skriva om platserna som inte är bra men jag tänkte i detta inlägg fokusera på ett bra äldreboende. Mitt jobb.

Gemenskapen, atmosfären, alla aktiviteter, maten, rummen, gemensamma utrymmena, vart det ligger och tusen andra saker. Det känns både bra att gå till jobbet, att vara på jobbet och gå därifrån med ett leende på läpparna över att jobba just där. Det är där jag känner att jag vill hamna om jag själv blir sjuk när jag blir äldre.

Små saker blir hela de boendes värld och här tänkte jag nämna tre av dom saker. Ett är att jag har med mig min hund, min storpudel Albert på jobbet. Han är inte med hela tiden utan bara i det sociala. De äldre blir överlyckliga och ger honom så mycket kärlek i form av klappar och kramar. Att följa med på promenader med honom är en härlig upplevelse. Att bara få hålla honom i kopplet har sin charm. Jag vill längre fram ha honom hos människor i livets slutskede, att de på ett tryggt sätt får somna in.

 

En annan sak är att fråga om de boende vill hjälpa till. Jag ansvarade för köket sist och frågade en äldre kvinna om hon ville hjälpa till med att skala potatis och hon blev glad över att jag frågade och svarade jättegärna. Där satt vi och pratade medan hon tog sin arbetsuppgift på största allvar. Att även få använda kroppen när man faktiskt kan det är viktigt. Och att få känna samhörighet och delaktighet. Få vara med och hjälpa till. Att även om livet blir begränsat på olika sätt när man blir sjuk så stärker det en människa att få göra det man faktiskt klarar av, stärka funktioner som fortfarande fungerar.

 

Sen har vi detta gosiga gosedjur, jag minns inte vad han hette eller om hans ens har något namn men han är ny på arbetsplatsen och väldigt uppskattad, han väger lite och hänger gärna runt halsen medan de äldre kollar på tv. Ett gosedjur betyder mer än vad man tror. Både för barn och för de äldre. Det blir en speciell trygghet. Någon att krama och ta hand om.

 

Att få arbeta i ett grymt team av läkare, sjuksköterskor, fysio och undersköterskor (säkert fler) är helt fantastisk och inte minst att få ta hand om våra demenssjuka. Jag älskar det.

6 januari, 2023Nikys Lämna en kommentar

Hej och hå

God morgon. Jag har fortfarande jätteont i nacke och rygg efter fallet i förrgår. Det känns att man lever. Jäkla halka. Smärtan blev brutal på kvällen i går och nådde sin topp. Jag har aldrig brutit något och jag tror inte att jag har gjort det nu heller. Det blev bara en rejäl låsning.

I går när jag käkade lunch med min väninna så var det fem personer vi såg som halkade. Galet halt ute. Jag hoppas att alla klarade sig bra. Smärtan kommer oftast en stund efter ett fall.

Albert åkte till sin husse i går och om en liten stund får jag hem honom till i morgon bitti då han åker igen. Vi hjälps verkligen åt och jag önskar att alla föräldrar som separerar kunde köra på samma sätt som vi gör 🙏 att underlätta för varandra, ställa upp och att ha en bra kommunikation. Det är nyckeln till bra relationer.

I går hade jag en långlunch med en av mina bästa vänner, vi satt länge och pratade om livet. Det blev sushi vilket är en storfavorit.

Sen hade jag en del jobbsamtal att ta hand om och det blir det idag med. I dag vid lunch ska jag och Albert möta upp min väninna och hennes hund för lek i hundrastgården. Så skönt att ändå kunna ta hand om Albert fast jag knappt kan röra mig. Men samtidigt är det bra att försöka röra sig så mycket som möjligt när man har ont och är stel. Jag ska passa på att göra min kurs i delegering också så att jag bara har de andra delarna kvar innan jag får ge medicin.

Hoppas att ni mår bra i dessa vintertider ❄️

 

5 januari, 2023Nikys Lämna en kommentar

Rejäl smäll 😢

Jag halkade framlänges i går och fick en rejäl smäll i nacke och vänster skulderblad vilket gör att jag varken kan ligga ner eller sitta upp och smärtan är brutal. Jag kan knappt blogga (vänsterhänt) eller vrida på nacken. Skulderbladet har låst sig nått fruktansvärt och smärtan blir mer påtaglig. Jag såg inte isen som gömde sig under ett tunt snötäcke, sen var olyckan framme. En liten pojke på sju år frågade mig hur det gick. Hur gulligt. Där och då kände jag ingenting utan det kom en timme senare. Och nu sitter jag här med full smärta. Jag får se om jag lyckas lösa hundvakt så jag kan ta mig till akuten, vill avvakta lite och se om det blir värre först.

Fan.

Jag hade en bra dag på jobbet iaf och fick beröm av min chef vilket gjorde mig otroligt glad. ”du är gjord för det här” hur kan man få en finare kommentar. Jag älskar mitt jobb.

Jag ska snart möta upp en av mina bästa vänner för sushilunch, sen får jag se om jag tar mig till akuten för mina fingrar börjar domna bort och smärtan i nacke och skulderblad ökar. Helvetesjävlaskit. Det är så sjukt dåligt sandat ute. Förlåt för gnäll men ja, vissa har det faktiskt som arbete att sanda. Och detta hände mig på sen eftermiddag. Så ta det lugnt ute…

Vi hörs senare, det gör för ont att skriva.

 

 

4 januari, 2023Nikys Lämna en kommentar

Händelser som har påverkat mig

Hela livet är som en enda stor lärdom. Man lär sig så himla mycket hela tiden, man växer som människa varje dag, man lär sig så mycket om sig själv i olika upplevelser. Hela tiden. Vissa saker har påverkat mig mer än andra saker och dessa händelser är.

När jag räddade livet på en äldre man som låg ute i 30 minusgrader svårt skadad mitt i natten och blödde från huvudet. Det var då jag fick mina första tankar på att börja arbeta inom vården. Jag blev förvånad över hur jag hanterade hela situationen, så stolt över mig och så glad över att mannen överlevde 🙏

När jag reste ensam till två öar i Grekland. Att flyga ensam för en som är flygrädd var väldigt stort för mig. Och att sen klara av att prata engelska i nästan två veckor var en upplevelse i sig. Vilken resa det blev med roomservice, bokläsande vid poolen, promenader, god mat, bad i poolen och rå om mig. Wow ☀️

När mamma var med om sin olycka och sedan dog på sjukhuset fyra dagar senare och den sorg man känner, den maktlöshet. Alla nya känslor som kommer som en stor våg och som man måste lära sig att leva med. Det förändrade mig. Jag har blivit så tacksam för tiden man har här på jorden. Jag värdesätter livet så mycket.

Resan till Tanzania. Vilka kontraster, vilken torka, vilket damm, vilken natur, vilka människor, vilka djur. Allt.

Vet ni hur jävla glad jag är över min vackra lägenhet på 27+7 kvm. Jag behöver inte bo stort för att vara lycklig. Jag njuter av varenda dusch jag kan göra då trycket i duschen var minimalt i tanzania. Jag blev så tacksam för minsta lilla sak efter den resan. Jag rekommenderar verkligen er att åka på en safariresa dit. Jag kan inte med ord förklara den häftiga upplevelse. Där levde jag verkligen livet.

När jag vände kappan och gick min väg från människor som inte kan bete sig. Där och då insåg jag att jag inte behöver idioter. Jag vill ha vettiga människor i mitt liv. Jag klarar inte av mobbing, människor som är aggressiva, människor som skyller på alkoholen och inte kan bete sig när de dricker. Elaka människor. Nej tack. Skapa en bra inre krets, bland det bästa jag gjort 🙏❤️

När jag var nära på att stryka med under en misslyckad operation som jag var tvungen att göra i halsen, jag är opererad på flera ställen i halsen och att knappt kunna andas när man vaknar upp på iva var inte det roligaste. Morfinpumpen som jag styrde själv och som fick mig att sova typ i en vecka innan jag bestämde mig för att inte ge upp. Läkarbesök varje vecka i ett års tid, en stor tumör i halsen, gick ut med en examen interaktionsdesign, fick lära mig att prata på nytt, inte kunna andas genom näsan på ett års tid innan jag till slut kunde åtgärda skadorna som blev efter den operationen. När jag vaknade upp efter min andra operation och kunde andas, jag grät av lycka 😭 jag var inte redo att göra den operationen när jag var liten men som jag visste att jag en dag måste göra. Jag blev mobbad för hur jag pratade vilket gjorde att jag blev rädd för att redovisa inför människor i skolan. Efter skoltiden la jag mig under kniven. 2008 var året då jag var redo. Resan dit var jobbig. Tänk om jag hade gjort den tidigare och sluppit blivit mobbad. Mobbing är fruktansvärt och jag är ledsen över alla de som utsätts för det på olika sätt. Det sitter i än idag. När jag träffar nya människor är jag rädd för att de ska brista ut i skratt när jag öppnar min mun.

Att åka till Budapest och uppleva sina rötter, gå på samma gata där min farfar växte upp. Att få uppleva ett land som är en stor del av mig. Jag älskar Budapest och Ungern.

Olika saker påverkar en som människa. Jag är stolt över den människa som jag är idag. Jag tror så himla mycket på karma, godhet, att lyssna, kommunicera, hjälpa, trygga, vara ödmjuk, vara empatisk, skratta och busa och att vara den snälla tönt jag alltid varit.

 

 

2 januari, 2023Nikys Lämna en kommentar

En nyårskyss 🥳

God morgon. Även om vi kom hem rätt sent i natt så gick jag gladeligen upp halv åtta och tog Albert på en timmes promenad innan Stockholm vaknar till liv. Det var bara jag och några till hundägare uppe och en glad pensionär som skulle motionera lite och hälsade så glatt som vanligt. Luften var frisk från avgaser och jag njöt av promenaden, den första år 2023. Efter det blev det en varm dusch, nu har jag hoppat i myskläderna och är redo för en mysdag delux framför tv med massa filmer, täcke, god skräpmat, massor med godis, chips och dipp. Jag ska njuta hela dagen, som vanligt varje år dagen efter nyår. Det är sedan länge 🤗

Vårt nyår spenderades hos några vänner, parmiddag. Vi åt shark och ostbricka, sen fondue och till efterrätt den godaste hemmagjorda glassen, choklad med maräng, det var så gott alltihopa.

 

Vi spelade spel och bara myste resten av kvällen. Vi pratade mycket om Tanzania där jag och värdinnan har varit, hon var där och arbetade på sjukhus bland annat i flera månader och att få höra om hennes historia var riktigt häftigt, jag var som uppslukad och kunde ha pratat om det i flera timmar. Vi båda jobbar inom vården, jag hade också velat se hur andra sjukhus har det. Men det var intressant att få höra hennes berättelse.

Ett skönt nyårsfirande utan fylla och alkohol. Bara massa mysprat, gott att äta och fina vänner. Precis i min smak. Det blev ett kanonnyår.

Och på tolvslaget fick jag min nyårskyss. Inte bara en utan flera. Vi skålade in det nya året med äppelmust. Vilken kväll. Så tacksam ❤️

 

Jag har Albert nu så han var med på nyår. Han är inte skotträdd ett dugg och satt snällt och kollade på fyverkerispelet på himlen. Jag köper inte fyrverkerier med tanke på alla djuren som får lida på nyår.

Det nya för i år är att jag kommer att ha Albert mindre nu. Vi ska köra varannan vecka med honom. Innan har jag haft honom måndag till fredag men nu blir det varannan vecka. Det känns bra då jag vet hur fantastiskt han har det hos sin andra familj och att vi kan ha honom på jobbet också. Han är ju med mig på jobbet men kan även vara med fler på jobbet så han är typ aldrig ensam om dagarna. Det är inga problem att han är själv men jag tycker att det är underbart att han kan vara med på våra jobb nu. Vår lilla pälskling. Som han är älskad av sina familjer ❤️

Ha en fin dag.

 

 

1 januari, 2023Nikys Lämna en kommentar

 

Allmänt | |
Upp