nov - dec 2023

Slutet på 2023

Jag tänkte att jag skulle sammanfatta detta år med några rader, några ord. Åren går verkligen fort. Ett år äldre, ett år till med massor av lärdomar, minnen, utveckling och personliga resor. Och även en resa till Rom.

Jag har lärt mig vikten av att säga förlåt, och att förlåta. Hur farligt det är att fastna i en ond cirkel. Att det är så viktigt att hela tiden komma framåt, att våga trots rädsla, att våga förändra och att förändras. Att ta ansvar och att utveckla sig själv hela tiden till en bättre människa och en bättre version av sig själv. Jag har lärt mig att se det jag verkligen har och känner en oerhörd tacksamhet för det. Jag tar ingenting för givet och njuter till fullo av stunden.

 

Jag var livrädd att sätta mig ensam på planet till Rom i början av detta år. Men ca tre timmar senare var jag där. Det var en magisk plats på denna jord. Glädje, kärlek, skratt, så fina platser att se och god mat. Jag önskade mig tre önskningar vid Trevifontänen som den romantiker jag är. Jag älskar att önska, jag älskar att uppfylla drömmar. Jag är en riktigt nyfiken tjej. Rom var magiskt.

 

Jag firade ett år på mitt jobb i november. Att arbeta med demenssjuka känns som mitt call här i livet. Drömmen har alltid varit att hjälpa människor på ett eller annat sätt. Först var drömmen att bli en psykolog, men jag orkade inte plugga fem år till det. Så jag pluggade till undersköterska och älskar mitt yrke och att jobba inom vården. Det är en stor del i vem jag är som person.

 

Jag är tacksam för ännu ett år. Jag är tacksam för människorna i mitt liv. Jag är tacksam för allt 2023 har lärt mig. Jag är tacksam för mitt gamla jobb, jag är tacksam för mitt nya jobb. Jag är bara så otroligt tacksam 🙏

 

27 december, 2023Nikys Lämna en kommentar

Magiska jul 🌲

Juldagen, tradition med pizza, mys hemma och filmen ensamma hemma. Hittills har jag inte gjort det förutom att jag och min vovve har haft en mysdag. Njutit av den mysiga julaftonen vi hade i går. Vi var alla samlade vilket inte händer så ofta så jag njöt av en heldag med min familj. En sån där julafton som vi har, en traditionell och med mycket lekfullhet och skratt.

Kalle Anka. Julbord. Tomte. Julklappar. Brasa som sprakar, godis och bara snacka och mysa. Mina bröder hade pjyamas på sig vilket jag ångrar att jag inte hade. Nästa år. Hur mysigt är det inte att gå runt i pjyamas och tofflor en hel dag, och speciellt på julafton.

Det blev en magisk jul med strålande sol, kyla och massor av snö. Tack ⭐️

Jag hoppas att ni hade en fin julafton och en mysig juldag. Blir det den traditionella pizzan för er idag? 😊😋

Ha en fortsatt mysig dag. Kram

 

25 december, 2023Nikys Lämna en kommentar

God Jul 🎅

God jul mina fina läsare och jag hoppas att ni mår bra. Det är en tuff helg för många och därför vill jag passa på att lägga in lite viktiga nummer som finns.

Kärlek, värme och närvaro är det finaste ett barn kan få. Även vi vuxna. Närvaro, värme och massor av kärlek ❤️

Med dessa nummer och med det sagt vill jag önska er en fin julafton 🙏⭐️❤️

 

24 december, 2023Nikys Lämna en kommentar

Dagen före dagen före dopparedagen 🌲

Det är väl så man säger?

Dagen började med ett läkarbesök och efter det var det bara att hoppas på att det inte var så mycket människor i butikerna. Två timmar senare lyckades jag komma hem från julruschen. Sen var det bara att sätta på lite julmusik, byta om till pjyamas och börja slå in alla klappar. Och två timmar senare var jag klar med det. Nu är julklapparna nedpackade, lägenheten är nystädad, julljusen är tända och sprider en härlig doft i hemmet och jag sitter i soffan pirrig över både en mysig uppesittarkväll med mina vänner i morgon och sedan julafton på söndag med min familj.

I går hade vi en jättemysig dag på jobbet, lite föreläsning, julfika och presentationer. Och jag vann också ett pris. Jag. Det trodde jag aldrig. Otur i allt. Men jag, Nicci vann. Jag blev så glad för det. Efter myset var det bara att hoppa i arbetskläderna för ett kvällspass.

Jag gick sedan ut från jobbet med ett leende och tacksamhet. När jag väl kom hem så möttes jag av ett flertal julkort från mina vänner. Nu pryder dom mitt kylskåp. Jag ÄLSKAR att få brev och kort. Det är något magiskt över det. Jag måste börja skicka lite kort jag med. Om jag blir såhär glad av det, då blir säkert mina nära och kära också glada av det. Juletider är ändå magiskt ⭐️

Ta hand om er. Kram 🪻

 

22 december, 2023Nikys Lämna en kommentar

Glad Lucia ⭐️ och jag vill inte märkas…

Min resa inom vården började den där decemberkvällen när min bästa väns mamma frågade mig en kväll hemma hos dom ”ska du inte testa att jobba hos oss?”

Ja, det vill jag. Och sedan blev jag fast, jag älskade det så mycket att jag några år senare utbildade mig till undersköterska. Jag jobbar än i dag inom vården men har för ett år sedan gått över till demenssjuka. Jag har alltid haft en sådan tur att ha de allra bästa cheferna, och även funnit väldigt genuina och varma kollegor och vänner.

I dag är det Lucia. För några år sedan var jag lucia på mitt gamla jobb. Det var en ära att få den frågan, och jäkligt nervöst att för första gången bära en luciakrona med levande ljus. Och om det inte var nog med det, den här blyga tjejen skulle dessutom läsa en dikt för de äldre. Där fick min bästa vän bestämma dikten. Jag läste upp den, bakom mig hade jag världens gulligaste barn som lussade tillsammans med mig, vissa spelade gitarr, och vi sjöng. Det blev riktigt fint. Barnen var urgulliga verkligen. De gjorde det till ett minne för livet. Och jag klarade mig för att göra bort mig, snubbla, säga fel när jag läste dikten m.m. Alltså inga katastrofer.

Annars har jag både sagt fel när jag gick på teater på medis, tror den fortfarande finns kvar. Och när jag var modell och skulle gå ut på scenen och göra min catwalk. Jag bar kläder som hade glas på sig, ja man har ibland väldigt udda kläder, då skar jag mig såklart precis innan jag skulle upp på scenen, men det gck bra. Eller den gången när jag fick äran att gå på slutet, oftast , eller kanske varje gång? Blir det en stor klänning. Jag såg ut som en brud i en stor svart klänning, den var jättevacker, den var som gjord för mig, MEN, den här då 14 åriga tjejen hade dessutom en sladd att hålla reda på i vändningarna, man går liksom inte bara fram och tillbaka. När jag stod där på scenen släcktes hela scalateatern ner, och på scenen lös den där klänningen upp bärandes av den då 14 åriga jag. Jag var helt säker på att jag skulle snurra in mig, snubbla och ja, skapa en katastrof, men hör och häpna, jag klarade mig. Helt galet att jag gått modell på flera teatrar, gått modell för stadium i Globen m.m. har jag verkligen levt det livet? Modellivet.. galet. Jag som bara vill gömma mig, jag som bara ville prata inför lärarna i skolan när det var redovisning m.m. jag som är så blyg och försiktig. Jag som mer än gärna inte vill märkas. Jag som hade torgskräck under mina modellår. Utmana rädslorna.

Oj, nu rullade klockan på. Dags att göra sig klar för att åka hem till en kollega och vän ❤️

Önskar er en fin onsdag och glad lucia mina läsare. Kram 🪻

 

13 december, 2023Nikys Lämna en kommentar

Tänk när jag blir mitt glada spralliga jag igen 😭❤️🙏

Att inte längre känna igen sig själv. Den där glada, busiga, knasiga, spralliga tjejen som inte har problem med att bjuda på sig själv, och alltid bär ett leende på sina läppar. Vart har hon tagit vägen? De där sorgsna ögonen, en känsla av att nått inte stämmer i kroppen.

Jag kommer inte att gå in på det så mycket..

Men min hälsa blev bara sämre sedan i somras men jag körde på.. Till slut blev jag så risig att jag kontaktade min läkare förra veckan och har tagit mängder med prover och varit där redan tre gånger, jag ska dit igen nästa vecka. Jag är fortfarande under utredning då ett organ inte mår bra, plus att jag har fått veta att jag troligen har en medfödd sjukdom som minskar de vita blodkropparna. Och på allt detta har jag ätit för hög dos medicin för min sjukdom som jag kollar varje år. Jag har blivit omedveten ”förgiftad” av min medicin under en längre tid. Äter självklart den dos läkaren skrivit ut till mig.

Nu hade jag ju önskat att alla dessa tre saker hör ihop. Nu sänks min medicin, då börjar organet må bättre, och då förstärks antalet vita blodkroppar. Tyvärr inte. Så enkelt är det inte. Inget hänger ihop med det andra, tro mig, den desperata frågan ställde jag idag. Fan vad enkelt det hade varit då. Men så enkelt ska det inte vara. Jag kan inte göra något åt detta. Tyvärr..

Så. Sänkt dos medicin. Och en utredning på det andra väntar. Jag ligger så pass högt i värde att det måste utredas. Det är det jag vet nu. Men. Lite mycket att ta in. Samtidigt är jag så hoppfull att symtomen försvinner nu när jag sänker min medicin. Jag har varit med om detta en gång tidigare då medicinen legat för högt sedan 2008 så jag misstänkte att dom värderna var höga, det har tagit emot att ta medicinen varje kväll. Jag kände att något inte stämde. Tänk när min kropp återhämtar sig från överdoseringen. Omg. Och jag blir gamla Nicci igen 😭❤️ trots dåliga besked kan jag inte annat än att le. För dessa symtom vid överdosering är riktigt obehagliga.

Fortsättning följer..

Dagen har bestått av läkarbesök. Lunchat med mina fina. Varit förbi jobbet en snabbis. Nu blir det promenad med en tjejkompis och våra hundar. Massa massa tjejsnack, och skratt ❤️

Ta hand om er och varandra 🙏 kram

 

12 december, 2023Nikys Lämna en kommentar

Julmarknad 🌲

Direkt när Albert kom från sin hussevecka satte vi oss på bussen in till stan för att uppleva myset i Gamla Stan och julmarknaden där som är en liten tradition för min del. Doften av brända mandlar, vackra ljuslyktor och bara en god stämning. En och annan hund som Albert ville hälsa på. Sen blev det lunch på ett av mina favoritställen, Texas Longhorn, det blev deras crispy chicken sallad, så god. Har ni inte testat den än måste ni göra det. Hundar är välkomna på den i Gamla Stan. Det blev en långpromenad runt i hela stan efter lunchen vilket var mysigt. Jag skulle kunna tänka mig att åka in dit när det är mörkt med, det är nog ännu mysigare då.

Nu har jag duschat och fönat hund, hämtat ut paket, köpt lussekatter och nu blir det bara mys resten av dagen. Jag har lite ställföreträdarsaker att göra men det kan jag göra från soffan.

Hoppas att ni har en fin måndag ☃️ kram.

  

11 december, 2023Nikys Lämna en kommentar

Jaga drömmar ❤️

Glad andra advent på er mina fina läsare. Helt sjukt att det är andra advent, två veckor kvar till julafton och tre veckor kvar av detta år.

Året för mig började inte bra, men det kanske avslutas bra? Vem vet. Tänk om drömmar plötsligt slår in? Vissa drömmar förverkligade jag detta år när jag bokade en taxi en tidig morgon (03.00) och satte mig på ett plan till Rom. Jag kunde inte sluta titta ut över vackra Italien även om det kändes som att vi skulle kracsha rakt ner i havet. Någon mer som upplevt den där läskiga svängen precis innan landningen i Rom? Det kändes som att ena vingen var en meter från havet. Men iaf, jag fick uppleva Rom dom jag drömt om sedan jag var barn.

Jag gav mina tre önskningar i Trevi fontänen, jag bad om min önskning i den där munnen Bocca Della och blev inte biten. Jag tror ju på magi så det var ett måste för mig.

Åh vad jag hoppas på att många mer drömmar slår in nästa år. Att se andra människors drömmar så in gör mig så varm i hjärtat, och får mig att vilja uppleva mina drömmar ännu mer. Hoppas. Jag hoppas att år 2024 är året då mer av mina allra största drömmar blir till verklighet 🥰

Glad fjärde advent till er, ta hand om er och varandra och jag hoppas att alla era drömmar slår in 🙏

Kram 🪻

 

10 december, 2023Nikys 1 kommentar

Utmana rädslorna ❤️

Årets absoluta höjdpunkt var att sätta sig på ett flygplan, ensam. Och flyga till Italien, och Rom. Där mötte jag upp min syster. Rädslan är just att flyga, jag har alltid haft en flygrädsla men för att bearbeta ångesten som kommer när jag ska flyga, är just ATT FLYGA och absolut INTE låta ångest, rädslor m.m hindra mig från att leva mitt liv. Jag tycker att det är otroligt spännande att se mer än Sverige, se kontraster, se något mer, och då är flygning det snabbaste sättet. Och för att krydda på rädslan lite mer så bokar jag alltid fönsterplats och tittar ut både vid uppgång, och nedgång. Jag har flygit några gånger ensam och känslan efter är otrolig.

Tänk om jag hade låtit min rädsla stoppat mig. Då hade jag aldrig sett världens hörn, så många platser, så många kontraster. Då hade jag inte flygit till Rom tidigare i år, en av mina absoluta drömresor och fått sett allt jag såg, fått äta allt jag åt, utmanat mig själv, sett sagolikt vackra byggnader, upplevt det vi upplevde där. Rom är magisk. Sån otroligt vacker stad, så mycket romantik och kärlek. Så många applåder vid Trevifontänen när folk förlovade sig. Alla var lyckliga för andra människors lycka och sånt ÄLSKAR jag.

En annan rädsla jag har är att åka ensam och vara ensam i ett land. Men också det har jag gjort. Jag var tio dagar i Grekland, sex dagar på Santorini, fyra dagar på Mykonos och ett hav därimellan. Jag fick uppleva det jag älskar allra mest, kärlek. Inte för min egen del, men andras kärlek. Som jag har nämnt miljoner gånger är kärlekens plats nr ett Santorini som jag varmt rekommenderar. Där fick den ensamma tjejen fota kärlekspar ständigt, haha. Alla frågade mig om jag kunde fota dom och det gjorde jag mer än gärna.

Mina dagar spenderades med en bok sittandes vid poolkanten. Några gånger käkade jag middag med vänner men för det mesta satt jag där ensam. Gick iväg till ett ställe i närheten och köpte med mig gyros, jag skrev en hel del dagbok och bara var. Pratade engelska konstant i tio dagar och började till slut att tänka på engelska, haha.

Min tredje rädsla jag har är att bli sviken av en partner. Tyvärr har det hänt för många gånger att jag tyvärr inte blir chockad av det, men det är så ledsamt att otrohet ens ska existera, varför man vill göra ett sånt svek, är man en player, ja men kan då inte den playern gå till en annan player så kan de playa ihop, och inte krossa hjärtan. Jag är livrädd för att få mitt hjärta krossat, men det hindrar mig inte från att hitta kärleken. Tänk om någon bara vill ha mig 🥰

Så utmana dina rädslor och lev livet, skriv kapitel som du älskar, lär dig av dina rädslor, låt dom absolut aldrig skrämma dig till att inte våga 🙏 utmana rädslor du fakriskt vill göra. Och gör det 🙏

Ha en fin fredag, kram 🪻

 

8 december, 2023Nikys Lämna en kommentar

Topp fem av lite olika saker ⭐️

Tänkte dela med mig av lite topp fem tips som är mina personliga favoriter, både resor och lite dejttips.

Vi börjar med storstadsresor. Först ut har vi Rom. Åh vad jag blev kär i Rom. Jag var där i mars i år, perfekt tid att åka. Lagom varmt för att orka strosa runt i princip hela Rom på dagarna. Allt från Vatikanen, coloseum, till Trevi och spanska trappan. Det blev flera mil genom staden som är otroligt vacker. God mat, god gelato, goda chokladbakelser, god ost.

Budapest är en storfavorit. Eftersom jag har ungerskt blod är jag uppväxt med ungersk mat bland annat, som är så god. Ni har säkert ätit någon ungersk mat, langos? Fyllda paprikor med ris och köttfärs? Kanske har ni provat ungersk gulash? Sen är ungrare en höjdare på kyckling. Om ni åker till Budapest måste ni äta på restaurangen Fuego och även beställa in deras chimi churry till kycklingen.

Det finns så mycket historia i denna stad. Så mycket sevärdigheter, så vackra byggnader. Glöm inte att köpa med er hem paprikakrydda.

Barcelona. Åh herregud vad jag åt och gick i denna stad. Fantastisk fontän vid nationalmuseumet som jag var vid varje kväll. Även dag. Så himla mysigt. Jag älskar tapas och paella så det blev det mycket av. Jag gillade den staden mycket. Värt en weekend.

Hmm har jag varit i någon mer storstad. Jo men det har jag, både i Köpenhamn, Gdansk, Warsawa och Aten, fina städer det med. Aten var jag i bara en dag då vi utgick från Aten när vi öluffade runt i kykladerna i Grekland. Hann se några timmar i dagsljus där. Bland annat den där byggnaden på höjden. Gud, vad heter den nu igen. Akropolis.

Mina topp fem aktiviteter i en storstad är. Parisehjul, sååååå mysigt att se städer från höjden. Hittills har jag bara gjort det i Gdansk och i Budapest, men det var så romantiskt, vackert, och lite läskigt för en som är höjdrädd, men så värt det.

Sen ska man ju se berömda byggnader, så häftigt. Coloseum var otroligt att se, så gammal. Ja mycket var gammalt i Rom, och mycket större än vad man tror och ser på bild. Så berömda byggnader, historiska byggnader.

Matkultur. Att testa på maten för just det landet, även bakverk. Mums. Jag älskar olika matkulturer. Jag har ätit allt från gulash, till ris i strån i Thailand till afrikanskt grötris. Grötris och att dricka kokkosnöttsvatten är inge vidare gott. Haha. Bananerna i Tanzania glömmer jag aldrig, herregud vad goda dom var.

Nu kommer vi till topp fem solsemester. Och här toppar grekland ALLA GÅNGER. Wow vilka öar det finns. Älskar Santorini som ni redan vet. Har ni inte varit där än med er älskade, så måste ni åka dit. Santorini är som gjord för kärlek och romantik. När vi öluffade i tre veckor och besökte så många öar och så tog jag mina vänner till Santorini. Och det slutade med ett frieri där 🥰🥰❤️

Antiparos är en så liten ö att man enbart tar sig runt med fyrhjuling. Så mysig lite ö. Jag rekommenderar er alla gånger att åka på öluff i Grekland. Vi började i Aten-Naxos-Paros-Antiparos (här skulle vi till Milos men det var fullt då vi bokade vart eftersom, så det blev) Ios-Santorini-Kreta. Vi började och avslutade med öar som hade flygförbindelse. Hade kunnat stannat en månad, men tre veckor var också bra. Så spännande att bara ta det som det kommer. De enda som var förbokat var hotell i Aten och på Kreta. Även i Santorini där vi bodde på min väninnas hotell. Snälla, gör en sån här resa, så himla roligt och ett stort minne för livet.

Vi fortsätter med solsemester och beger oss till Thailand. Ao Nang är en klassiker som jag alltid är i när jag är i Thailand. Men Koh Lanta är storfavoriten och att bo vid Klong Niin stranden. Nu var det några år sedan jag var där men herregud vad jag gillade Koh Lanta.

Näst sista då, mhmm. Då får jag väl säga Dominikanska republiken, även om man bara var på hotellområdet, men wow vilken strand.

Sen den sista som också är en topp ett. Då får jag säga Zanzibar. Åhhhh herregud vilken kritvit strand . Vilket lyxhotell, vilken god mat. Mumms. Nackdelen var att man var tvungen att ha vattenskor på sig för det var mycket sjöborrar, men fom var så sköna, om jag inte minns helt fel köpte jag mina på xxl Och flygresan dit ska vi inte ens prata om 🤣😱 men då flög jag ju från Arusha i Tanzania…

Topp fem äventyrsresor då. Mhmm jag har bara varit på en. Safari i Tanzania. Tanzania FÖRÄNDRADE mig. Vilka kontraster. Jag har varit i hela Tanzania, bland alla djur på savannen, i en bil full med tse tse flugor 😱 knaprat malariatabletter, suttit i en bil utan fungerande ac, fått så mycket rött damm i näsan, varit så skitig och inte kunnat tvätta håret på en vecka pga noll tryck i duschen , så lite vatten, jag har dansat med masajerna i 50 graders värme då jag dessutom skulle bära en filt om mig, vaccinerat mig mot både det ena och det andra för att få komma in i landet (gula febern bla) jag har gått på toa som bara hade ett hål i marken , jag har saknat asfalt i en vecka och bara åkt runt på skumpig lermark hela dagarna. Den känslan att åka på asfalt sen var otrolig. Jag har sovit två nätter mitt på savannen i tält mitt bland zebror och lejon, med bara en visselpipa om det skulle hända något. Vi blev eskoterade med beväpnade vakter till och från restaurangen i mörkret, de lös med ficklampor så vi inte skulle kliva på en orm, eller bli attackerade av ett lejon. Jag var aldrig rädd i afrika förutom misstaget vår chaufför gjorde och glömde stänga taket när vi åkte i ett tse tse område som är markerat med flaggor, här pratar vi om farliga aggressiva flugor som är riktigt stora… Som bär på afrikansk sömnsjuka därav att dom är farliga. Men som sagt, man stänger fönster och tak annars i dessa områden. Jag älskar Tanzania och har ni möjlighet att åka dit. Gör det. Det kostar ca 40.000-50.000 per skalle för en vecka safari i Tanzania och en lyxvecka på Zanzibar. En hel del flyg. Rutten vi flög var Arlanda-Amsterdam-kilimanjaro dit sen till zanzibar var det Arusha-Zanzibar sen hem flög vi Zanzibar-kenya-paris-arlanda.

Nu komer topp fem av dejter. Först fem dejter jag upplevt, sen fem dejter jag drömmer om.

Den första dejten som är en favorit är att få rista in namn på ett hänglås och sätta det hänglåset på en betydande plats. Roadtrips är mitt andra tips, packa bilen med massa gotta, kudde och täcke, åka runt, snacka och bara mysa. Middagsdejter med massa snack och tända ljus är en klassiker. Sitta vid havet och bara mysa. Och den sista blir, hmm finns såååååååå mångs mysiga dejter man kan göra. Så enkla också, bara filmmys i soffan är en klockren dejt. Dejta din partner. Ofta ❤️

Fem drömdejter får avsluta detta blogginlägg.

Min första drömdejt är att åka bil, parkera den vid en fin plats, antingen vid havet eller vid en plats med utsikt på höjden. Hur mysigt, helst ska det vara stjärnklart, sen bädda med täcke och kuddar på motorhyven och gosa. Dröm.

Norrskensdejt. Omg, tänk att avsluta en snöskoterdejt med att få skåda ett norrsken och dricka varm choklad. Vintern är magisk och kan erbjuda många romantiska och mysiga dejter.

Vad har jag mer för drömdejt. Roadtrip i Norge. Hyra en campervan och åka runt.

Få ett kärleksbrev hemskickad. Fast det är ju ingen dejt. Men beställs hem massor av mat, äta i sängen och bara mysa och skratta i flera timmar, lära känna varandra på djupet.

Åka till en plats som betyder mycket för den jag träffar ❤️

 

 

6 december, 2023Nikys Lämna en kommentar

Hej 🙏

Jag satt med ett leende hos läkaren, tills min hals gjorde så ont av den kvävda gråten. Till slut kom tårarna, de fortsatte att rinna om vartannat. Jag kunde inte hålla mig. Jag som alltid vill vara glada spralliga Nicci. Oavsett. Men i går gick det inte…

Senast i förrgår tog jag massa blodprover, några timmar senare ringer läkaren och säger att jag måste komma in (igår). Fuck. Jag håller masken, lyckas hålla ett leende på mina läppar och fortsätta att jobba. När kvällen blev sen och jag klev ut genom dörren från jobbet möttes jag av en krispig kyla, glittrande snö och en stjärnklar himmel. Det var så vackert och friskt att jag tog sakta steg hemåt, samtidigt ville jag bara falla i gråt.

I går satt jag där hos läkaren. Och fick höra både det ena och det andra. Vill inte gå in på det än. Tog massor av nya prover i går, köpte med mig lunch hem och somnade i några timmar. Helt slut efter dessa två dagar. Jag har läkarbesök inbokat i början av nästa vecka igen. Fasar för att få ett samtal till att jag måste komma in akut. Så mycket känslor just nu.

Jag har varit lite off här på bloggen. Min energi har gått till jobbet. Min läkare är helt fantastisk så jag känner att jag är i trygga händer. Jag har jobbiga symtom som har hållit i sig sedan jag åkte in akut två gånger i somras. Så jag tog tag i det i veckan och uppsökte läkaren, har redan hunnit vara där två gånger. Ring inte idag, ring inte idag. Jag vet vad det där samtalet betyder, så ring inte.

I dag jobbar jag kväll, det ser jag fram emot. Att ta hand om människor är en av det absolut bästa saker jag vet och är en stor del i vem jag själv är som människa. Att ha med hela sitt hjärta i det jobb man gör blir automatiskt att man gör ett bra jobb och får bra relationer på jobbet. Jag älskar mitt jobb som undersköterska. Så glad att jag utbildade mig till det och får jobba med något jag brinner för av hela mitt hjärta. Med bästa kollegorna. Bästa teamet.

Jag hoppas att ni mår bra och får en fantastisk onsdag. Ta hand om er, och varandra. Kram 🪻

 

6 december, 2023Nikys Lämna en kommentar

Som glass med jordgubbar ❤️

Jag måste nog säga att jag är en hopplös romantiker. Jag älskar att se människor lyckligt förälskade och kära, det är bland det absolut bästa jag vet, jag blir alldeles varm och glad inombords. Och då kommer det väl inte som en överaskning att jag älskar både Santorini som är kärlekens ö nr ett, och även Italien. Jag förälskade mig så pass mycket i Santorini att jag varit där fem gånger hittills. Och Italien besökte jag för första gången i år och blev tagen med storm av vackra Rom som är den första delen av Italien jag varit i. Tänk er att bila runt i Italien. Herregud vad mysigt 😍 med en campervan. Men sluta 😍

 

Jag satt nyss och läste om typiska drag hos en hopplös romantiker. Som jag är. Och det första var att man följer kärlekspar på instagram, och det gör jag, ja jag vet att mycket är fejk där ute, men det finns faktiskt en gnutta ”real thing” också 🥰

Det andra var att man brukar göra en lista på saker man vill göra med sin framtida pojkvän. Och JA, jag har så mycket jag vill göra med min framtida pojkvän. Åhhh herregud, drömmarna, överraskningarna, romantiken och kärleksdejterna, den listan är lång kan jag säga, väldigt lång. En sak är att ligga på motorhuven på bilen och kramas och titta på stjärnorna. Det har jag inte gjort än, och det är en dröm. En biodejt längtar jag också till. Plus massor av annat men det kanske får bli ett inlägg för sig så kanske ni också får tips på vad ni kan göra med eran hälft.

Den tredje saken är ”Tinder är inget för mig” Nej. Det var massvis med år sedan jag hade Tinder, och jag har max haft det i tre dagar, swipa hit och swipa dit var inget för mig. Jag tror att han bara kommer att dyka upp en dag, våra vägar kommer att korsas. Det tror jag verkligen på. En dag. En dag är han plötsligt där, och wow, det kommer att slå gnistor, hjärtat kommer att slå ett extra slag, och en kram kommer att säga allt. När två blir en.

Den fjärde saken är ”du gråter till kärleksfilmer” Jaaaaa. Jag har så himla lätt för att gråta, både när jag blir ledsen, men även av lycka.

Du har lätt att säga ”jag älskar dig” och ja jag kan säga och skriva det flera gånger per dag, jag tröttnar inte på att få säga och självklart också att höra dessa fina ord. Om och om igen. Älskar det. Jag saknar dig är ett ord jag lätt gråter till att få höra. Att just jag är saknad av någon. Jag liksom.

Sen har vi det där ”planera framtiden” alltså hur underbart är det inte att sitta och prata framtid med den man är kär i, planera för den, och sen nå dit tillsammans. Wow. Vad jag längtar.

Kärlek är som glass med jordgubbar 🥰

Hoppas att ni har haft en fin helg, och får en bra god natts sömn inför en ny vecka.

Kram 🪻

 

3 december, 2023Nikys 1 kommentar

Som ett barn på julafton 🫣😍

Vad gör ni denna lördag? Min dag har varit fantastisk. Vi startade dagen, jag och Albert med en långpromenad innan vi skulle möta upp en kollega och hennes hund så att vovvarna fick busa av sig i snön, som två små barn. Han hade så himla roligt 🐩

På eftermiddagen gick vi till jobbet för ett kvällspass vilket gick superbra.

Sedan i går har jag varit som ett barn på julafton. Jag längtar extremt mycket till nästa fredag. Jag vet inte vad ni ska göra då, men själv ska jag köpa massor av gott och se det nya avsnittet av Beck. Visst brukar det komma några stycken nya Beckfilmer nu i december? Omg vad jag längtar. Det ser jag så mycket fram emot. Jag är uppväxt med Beckfilmerna och tycker att svensk kriminalare är bland det bästa att titta på, eller lyssna på. Har jämt någon rättegång i hörlurarna när jag är ute med trollet på promenad.

 

Vi kom hem för en liten stund sedan och jag är lite besviken på mig själv att jag ännu inte har köpt en julkalender, jag har ännu inte sett vinterns första romantiska julfilm, jag har ännu inte ätit en vörtmacka med rödbetssallad, jag har ännu inte ätit en lussekatt, jag har ännu inte varit på en julmarknad, men det är nog lite för tidigt. Traditionen är Gamla Stans julmarknad, Men jag spelar julmusik, jag har fått upp några ljusstakar och tomtar, jag har klätt min första julgran (på jobbet dock och inte hemma). Jag tycker att december är en av de absolut mysigaste och mest romantiska månaden som finns. Mysiga kvällar i pjyamas, tända ljus och massor av choklad är det bästa.

Har ni någon favoritjulmarknad? 😊

Önskar er en fin lörfagskväll. Ta hand om er, och varandra. Kram 🪻

 

2 december, 2023Nikys Lämna en kommentar

1a december ☃️

Ämtligen är det december månad, en av de mest mysigaste månaderna på året. Och i går fick jag göra något jag älskar, jag fick klä julgranen på vår avdelning på jobbet. Så himla mysigt. En av de boende sa att det blev den finaste julgranen personen någonsin hade sett. Så fint sagt. Jag är lite sugen själv på att ha en gran hemma. Doften av gran är magisk. Med röda kulor. Fint. Jag hoppas att snön stannar kvar ända fram till jul och nyår. Stämningen under december månad är underbar, med alla ljusen från folks hem, julmusiken, alladinasken, alla god jul kramar, myskläder, sockor och julfilmer. Jag älskar december. Sedan får det gärna bli vår efter denna månad 😅

 

Veckan har varit bra. Och i dag har jag varit ledig, jag och Albert mötte upp en tjejkompis och sedan tog vi en långlunch på 2,5 timme. Det var så himla mysigt att bara sitta och snacka en massa tjejsnack, catcha up, och äta husmanskost. Mums. En riktigt mysig start på denna helg.

I går när jag kom till jobbet så doftade det lussekatter. Den doften, det är något speciellt, liksom nybakat bröd, eller bullar. På tal om dofter, jag tycker att H&M har otroligt bra doftljus.

Med det sagt så önskar jag er en fantastisk fredagskväll, kanske skicka iväg ett fint sms till någon ni tycker om. Några vänliga ord som kan göra så himla mycket gott i någons hjärta och även mående 🥰 kram

 

1 december, 2023Nikys Lämna en kommentar

Bra vinterskor, tinderbedragerskan och mysiga playdates

Jag måste säga att jag tycker att det är jäkligt mysigt med snö. Speciellt när man inte fryser. Det finns inget värre än att frysa om fötterna men jag beställde ett par vinterskor från puma som du hittar här, jag har till och med gått i slask. Jag går långa promenader, över en mil per dag när jag har min hund varannan vecka och då vill jag klä mig rätt, och absolut inte frysa, skorna är både varma och supersköna. Nu väntar jag på mina täckbyxor som jag har beställt, sen är jag helt redo för vintern och snön.

Vi har haft underbara playdates med andra hundar dessa dagar och sen bara myst en hel del hemma framför en serie. Jag träffar typ alltid på någon jag känner när jag är ute (det är som en liten by här) och till er vill jag bara säga att jag har svårt att se på långt håll och sen lyssnar jag alltid på en rättegång med mina bosehörlurar och dom stänger ute ljud runt om väldigt bra så jag är i princip döv, så ni som ser mig, vinkar, ropar på håll, jag kanske inte ser, eller hör er 😅🙈 så om jag inte hälsar, så är det därför. Jag är helt inne i rättegångarna, och på tal om det, tipsar om prime crime på youtube. Lyssnade klart på tinderbedragerskans rättegång på nio timmar nyss, herregud säger jag bara.

Nu har Albert åkt till sin husse i två dagar. Och jag har spenderat eftermiddagen i pjyamas, julmusik och jobb och har bara en sån där mysig känsla i kroppen med härligt kalla kinder efter en förmiddag ute i den krispiga kylan.

Det var vår helg. Hoppas att ni har haft en fin helg. Och ha en fortsatt trevlig söndag 🪻 kram.

 

26 november, 2023Nikys Lämna en kommentar

En månad kvar ⭐️ och den där otroliga längtan 🤗

Till årets mysigaste högtid och med andra ord mindre än en månad till en av årets höjdpunkter och för andra året i rad blir det hos mina gudbarn. Jag längtar ihjäl mig. Jag älskar uppesittarkvällen med massor av gotta, skratt, och självklart spänningen med att se om man vinner i bingolotto. Doften av julen, myset. Allt.

Veckan har varit bra trots att jag egentligen inte mår så bra. Men har ignorerat det, jobbat på, tagit hand om Albert som är här två veckor i rad. Jag har en bokad tid till läkaren nästa vecka, så jag räknar verkligen ner dagarna.

I dag träffade vi en kompis och hennes svarta pudeltik, hundarna fick busa av sig rejält. Så mysigt att se. Och så mysigt att bara hänga. Blir mycket vänner med deras hundar veckorna jag har Albert.

I förrgår när jag gick ut från jobbet fick jag se en kollegas man sitta och vänta på henne i bilen. Jag fick en otrolig längtan efter att en dag gå ut från jobbet, och någon väntar på mig, någon att krama om, pussa på. Någon som har längtat efter just mig hela dagen. Oj vad den längtan kom, och den längtan kom även när jag gick hem i går kväll från jobbet. En dag, en dag kliver jag ut från jobbet, och får springa in i någons famn. En man som väntar på mig när jag slutar, som kramar om mig och pussar på mig.

Jag har märkt hur mycket jag älskar orden ”jag saknar dig” , när en tjejkompis skrev det i går så bara värmde det så där i hjärtat som bara fina ord och handlingar kan göra. Att jag betyder, att jag vars närvaro man längtar efter, att jag är saknad. Herregud vad dom orden gör mig glad. Att så enkelt som tre ord kan betyda så oerhört mycket 💜 att tre sekunder av att skriva något fint till någon kan göra så otroligt mycket.

 

Jag firade min bror som fyllde 21 i tisdags och tänkte på att jag var lika gammal som honom när jag tog körkort. Ett år senare köpte jag min allra första lägenhet och flyttade hemifrån, det var väldigt stort för mig. Det var då jag tog mitt första kliv in i vuxenlivet på riktigt, läskigt, men så spännande. Och jävligt länge sedan. Han är där nu, och här sitter jag och känner mig extremt gammal. För mig var detta år 2008….

Så gammal är jag 😅

Önskar er en fantastisk fredag, och tänk vad tre fina ord betyder 🥰🙏 kram.

 

24 november, 2023Nikys Lämna en kommentar

Jag saknar detta, så så mycket…

Hej mina läsare och hej söndag och mysdag. Veckan bestod utav jobb och sedan inget speciellt utöver det. I helgen har jag bara gått runt i pjyamas och bara varit för i morgon kommer min pudel och då ska jag ha honom i nästan två veckor vilket ska bli kul men vilket innebär många promenader och inget ”gå i pjyamas hela helgen” så jag har passat på.

I går fick jag en längtan efter mamma och det livet jag är van med, barn och fullt hus. När middagsbordet var fullt. När det kom och gick fosterbarn. Jag var inte ens tonåring när min mamma bestämde sig för att göra utbildningar och bli fosterhemsmamma, jourmamma och mamma barnverksamhet. Skillnaden på dessa tre är att ett fosterhemsplacerat barn stannar lång tid, troligtvis hela livet i samma familj, jourbarn ska egentligen bara stanna i någon månad tills omständigheter är lösta eller i väntan på ett annat fosterhem. Vissa stannade i flera år. Och i mamma barnverksamhet så vägledde mamma mammor i hur de skulle ta hand om sina barn m.m. vara ett stöd. Sen var mamma avlastningshem också, då barn kom var tredje helg tex, alltså som fortfarande bodde med sina biologiska föräldrar men som av någon anledning behövde avlastning ibland. Det var så resan till familjehem började, genom att bli avlastninghem. Jag var tolv år vid den tiden, när mamma öppnade upp vårt hem för andra barn.

Det var alltifrån nyfödda barn upp till 18 år. Mest yngre runt 3-8 år. Men jag har även varit med och hämtat en liten kille som bara var tre dagar gammal.

Oftast är det väldigt trasiga barn som har levt i missbruk, misshandel, psykisk ohälsa m.m som kommer. Det är både extremt tufft när de kommer, men också väldigt tufft när de tvingas hem till sina biologiska föräldrar och man vet att dessa föräldrar brister i att ta hand om ett barn. Det är en utslussningsperiod vilket innebär att barnet umgås mer och mer med sina föräldrar innan hemfärd. Men många gånger har man gråtit efteråt när man ser dessa små ögon och man stänger dörren om det här barnet. Socialen bestämmer så det finns inget man kan göra än att ”lyda order”. Barn har det inte alltid bäst hos sina biologiska föräldrar och det ska gå långt innan soc tar ett barn och då kan man bara tänka sig problematiken som finns i det hemmet där soc har tagit ett barn från början.. och sedan ska barnet tillbaka dit. Inte alla har brustit, det finns solskenshistorier, men också en helt annan verklighet. Där man inte tänker på vad som är bäst för barnet. Utan mer, vad som är bäst för föräldern. Vi vet alla vad som hände med lilla hjärtat tex. Mamma kämpade för barnet, att tänka på barnets bästa mer, mycket mer. Barnet ska inte behöva ha sån ångest att den spyr och skakar av rädsla över att träffa sina föräldrar. De ska inte behöva greppa tag hårt i ens hand och streta emot vid umgänge. Så många gånger man har fått sitta med det lilla barnet efteråt i famnen och bara kramat om barnet, och känna hur den lilla spända kroppen återigen slappnar av.

Bara för att man föder ett barn är man inte automatiskt en bra förälder. Barnets bästa ska ALLTID gå först. Och jag tycker att det ska bli hårdare, mycket hårdare innan en förälder återigen ska få hem sitt barn. Det är svårt att ens ta ett barn från sina biologiska föräldrar, alltså har de brustit mycket, och med andra ord, då ska det vara ännu svårare att få hem barnet. Jag hoppas att det har skett en hel del på dessa år, jag hoppas att det har blivit färre barn som behöver omplaceras, att de redan har ett tryggt och bra hem. Att samhället blir bättre, att människor mår bättre.

Du är min förebild mamma. Du vägleder mig till den jag är och vill vara. Du är som så många andra nog känner, en hjälte. Så många barn du gav en trygghet, värme och kärlek till. Så många mer barn du hade kunnat ge det till om inte du var med om din olycka som tyvärr kostade ditt liv. Så mycket du gjorde för samhället. För dom. För mig. Du lever kvar i mångas hjärtan. Vackra vackra människa ❤️🕊 jag saknar detta… Så så mycket!

 

19 november, 2023Nikys Lämna en kommentar

Allmänt | |
Upp