En sån där perfekt helg ❤️

God morgon. Den här helgen bara flög fram och den har verkligen varit perfekt på alla sätt och vis. 

I fredags jobbade jag, det var en på avdelningen som fyllde år och jag tog på mig att baka tårta. En kollega gav mig tipset att ha lite jordgubbssaft på tårtbottnen och det gjorde hela tårtan. Den blev så himla god. På ena våningen hade jag mosad banan, på nästa hade jag jordgubbssylt, sen grädde och toppade med riven mörk choklad och maräng. Jag måste bara få skryta lite över hur fantastiskt god den blev.

Efter jobbet skyndade vi oss hem, jag duschade av mig, bytte om och sedan tog vi bussen till några vänner. Det blev tacomiddag och mys och en hel del bus med barnen. Jag älskar barn och jag älskar när det händer lite, jag är som sagt uppväxt med en hel del fosterhemsbarn iom min mammas jobb som fosterhemsmamma. Mitt liv ser helt annorlunda ut idag och jag saknar verkligen tiden innan mammas olycka och död. 

I går åkte jag och Albert tidigt till min familj, köpte med oss lite choklad och sen spelade jag och syster monopol i flera timmar, det slutade med att vi inte avslutade spelet så båda vann. Mitt rekord i monopoltid är två dagar för att avsluta spelet. Men jag älskar att spela sällskapsspel i timmar. Det blir mycket skratt och man umgås verkligen. Jag stannade på middag och det bjöds på det jag velat prova länge, potatisbulle som man kör i våffeljärnet tills det blir knaprigt och platt, på den gräddfil, rom och rödlök, typ som den ungerska rätten langos. Det var så gott. Till varmrätt åt vi risotto och grillad tonfisk, också väldigt gott. Det blev en heldag med familjen vilket var mysigt, många samtal och mycket skratt. Om jag skulle beskriva min familj så skulle jag nog säga att vi är väldigt roliga, bjuder på oss själva, knasiga, lite teaterapor och sen kan vi sitta och ha väldigt djupa samtal. Även väldigt välkomnande. Min mamma var extremt välkomnande och såg människor, väldigt social och en varm människa. Och jag personligen är också väldigt noga med att vara välkomnande, och att även se människor. Det kanske har med min uppväxt med alla fosterhemsbarn som lärde mig vikten i att vara välkomnande, dessa otroligt trasiga barn som törstade efter värme och kärlek. Det sitter nog väldigt mycket i mig att just skapa trygghet, kärlek och värme för jag vet hur otroligt viktigt det är. 

Och sedan gjorde jag något jag ÄLSKAR, och det är att överraska, underlätta och göra något för andra så det slutade med att jag storstädade min ena brors rum, tvättade upp alla hans kläder och fixade. Mina syskon har precis blivit vuxna, någon är fortfarande tonåring så dom bor fortfarande hemma och jag njuter av varenda sekund av det, mina fina. Om bara någon vecka flyttar mitt ena syskon hemifrån till sin första egna köpta lägenhet och tar klivet in i vuxenlivet på riktigt och det kommer att bli tomt att inte ha honom nära. Tiden går så fruktansvärt fort, de var ju bara barn nyss. Och nu börjar en och en flyga ut ur boet och skapa sina egna liv. Jag var 22 år när jag flyttade hemifrån och minns än i dag det klivet och känslan. Lite läskigt men så häftigt, att faktiskt ta hand om sig själv, ett hushåll, sitt eget liv. Det var hundra år sedan men minnet lever kvar än i dag. Det där klivet. Ett stort kapitel i sitt liv.

I dag blir det en mysdag, får se om det blir jobb för mig ikväll, jag är uppskriver om någon blir sjuk men annars ska jag bara mysa med Albert innan han ska till sin husse och bonusmatte. 

En helt fantastisk helg har jag haft. Tack alla inblandade ❤️ jag hoppas att ni också har haft en fin helg. Kram.Allmänt | |
Upp