En dag i taget 🙏

I gĂ„r var det den dĂ€r dagen dĂ„ jag trodde att jag skulle fĂ„ min diagnos nĂ€r jag klev in genom dörrarna till Ersta sjukhus nya lokaler. SĂ„ fint, solen lös in vackert genom takfönstret och jag var ute i god tid. Ge mig en medicin, sen blir jag bra. 

Min lĂ€kare var otrolig. SĂ„ himla bra. Hon berĂ€ttade att det Ă€r nĂ„got som gör min lever sjuk men de kan inte sĂ€ga Ă€n vad det Ă€r, Ă€n. SĂ„ nya leverprover ska tas igen om tvĂ„ veckor och planerad biopsi m.m. vĂ€ntas till hösten. SĂ„ vi pratade mycket om det och Ă€ven om mediciner om det visar sig vara det dom misstĂ€nker. Jag har Ă€ven en medfödd sjukdom som gör att jag har lĂ„gt antal vita blodkroppar och de har minskat och minskat med tiden. 

Det var sĂ„ mĂ„nga frĂ„gor jag hade i gĂ„r men jag blev bara sĂ„ tom av allt. 

Mycket bröt ut plötsligt sĂ„ jag fĂ„r bara ta det som det kommer. Men herregud vilken fin personal det var pĂ„ Ersta. ToppenlĂ€kare verkligen đŸŒž

SĂ„ jag har tagit nĂ„gra dagar och bara varit. Tagit akutjobbsamtal, fĂ„tt i vĂ€g lite jobbmejl men annars bara fokuserat pĂ„, mig. Var hos prĂ€sten i mĂ„ndags, myste med Albert innan han Ă„kte till sin husse och bonusmatte, i gĂ„r var jag pĂ„ Ersta och njöt Ă€ven av söders vackra gator, det blev en svĂ€ng till nacka forum för att leta efter svarta byxor, och hĂ„ll i er. Jag hittade tvĂ„ par jĂ€ttefina vilket jag inte rĂ€knade med, jag har extremt svĂ„rt att hitta byxor till mina lĂ„nga ben. Dom fick sĂ„klart följa med hem, jag hittade Ă€ven en present och sedan köpte jag en ceasarsallad pĂ„ Oh poke, sen Ă„kte jag hem och njöt i solen. I dag har jag lite jobb att göra men jag gör det ikvĂ€ll. Solen Ă€r framme sĂ„ det ska jag ta vara pĂ„.

I morgon har jag ett möte hos min huvudman tillsammans med bistĂ„ndshandlĂ€ggare och boendestöd sĂ„ det ska jag vara med pĂ„, efter det ska jag till mitt Ă€lskade jobb och ta hand om vĂ„ra demenssjuka ❀ sĂ„ det blir en heldag med massor av saker i morgon. Men jag behövde dessa tre dagar att bara vara. 

Jag hade planerat en resa ensam till hösten till Santorini dĂ„ de ska fixa saker i min lĂ€genhet vilket innebĂ€r att jag ej har tillgĂ„ng till den pĂ„ tvĂ„ veckor... SĂ„ dĂ„ tĂ€nkte jag att jag drar iaf en vecka. Kanske tio dagar. MEN nackdelen Ă€r att Santorini bara har direktflyg jun-aug och en enkel flygbiljett Ă€r lĂ€tt att hitta för ca 500 kr. Åker jag i höst dit sĂ„ Ă€r det byten. AlltsĂ„ sĂ„ mycket tid kommer att gĂ„ Ă„t att bara resa dit. Plus att ja dĂ„ ligger flygbiljetter pĂ„ ca 6000-10000 sĂ„ det Ă€r en jĂ€kla skillnad.. DĂ„ blir jag snĂ„l. Men ocksĂ„ all tid det tar att Ă„ka dit. Hmmm.

Men det hade det nĂ€stan varit vĂ€rt. Fylla kylskĂ„pet med maltesers kitkat och peach ice tea, ta med lite böcker och ligga och lĂ€sa vid poolen. Äta god mat, trĂ€ffa pĂ„ massor av kĂ€rleksfulla mĂ€nniskor (vill man se och uppleva kĂ€rlek och romantik Ă€r Santorini the one) visst Ă€r det trĂ„kigt pĂ„ ett sĂ€tt att Ă„ka dit sjĂ€lv och se alla dessa turturduvor pussas och hĂ„lla handen för man lĂ€ngtar ju sjĂ€lv till just det, men samtidigt sĂ„ fint att se. Jag unnar verkligen mĂ€nniskor kĂ€rlek. Det gör jag verkligen. KĂ€rlek gör mig otroligt glad. Även om det inte Ă€r jag som fĂ„r uppleva det. 

SĂ„ frĂ„gan Ă€r, blir det Santorini till hösten, eller blir det nĂ„got annat stĂ€lle? Men allt beror ocksĂ„ pĂ„ vad de kommande veckorna visar med blodproverna. En dag i taget. 


 


AllmÀnt | |
Upp