Kan man säga att man har en dröm om ett liv utan barn eller låter det för bissart?

Det var redan för massor av år sedan som jag hade samma känsla som jag har än i dag. Jag har ingen barnlängtan som man hör att så många andra har. Jag är så glad för er som har den längtan och blir gravida och får barn. Wow vilken dröm som går i uppfyllelse för er. 

Kan man säga att man har en dröm om ett liv utan barn eller låter det för bissart? 

Jag har bestämt mig för ett liv utan barn. Jag går efter den känslan som jag har haft i stort sett hela mitt liv. Jag är inte alls sugen på att skaffa barn, jag är inte sugen på att leva ett liv med barn. Det var läskigt att skriva om det öppet för er mina läsare men samtidigt en otrolig lättnad. Säkert samma känsla som att komma ut ur garderoben. Att helt enkelt kunna vara sig själv. Inte leva i någon lossasvärld för att man ska följa normen. Man ska leva efter sina egna drömmar fullt ut. Här är jag mer barnlös och lyckligare än någonsin. 

Självklart har jag känt en ångest och varit nere över att jag inte vill ha barn genom åren. Jag har frågat mig så många gånger varför. Jag tycker ju om barn. Så varför? Varför vill jag inte ha barn? Vad är det för fel på mig? 

Är jag så pass rädd för att bli gravid och föda barn? Man kan ju adoptera. Tänk om jag inte kan bli gravid? Men jag har ju aldrig försökt så hur ska jag då kunna veta? Tänk om jag inte blir en bra mamma? Men innerst inne vet jag att jag skulle bli det. Vad är det då som gör att jag inte vill ha barn? Det vet jag nog inte riktigt själv. Jag vill inte förlora min frihet, det vet jag. Men kan det bara vara därför? Jag vet inte. Men en sak som jag vet säkert är att barnlivet inte lockar mig överhuvudtaget. Men jag älskar att vara barnvakt. Jag älskar barnen i mitt liv. 

Här är en av mina favoriter ❤️Jag tycker att många där ute skaffar barn av helt fel anledning vilket gör att barnen får lida av det i slutändan. Barn förtjänar en bra uppväxt, en bra start i sitt liv. Nu kanske jag skriver något som provocerar men jag tror på tvångssterilisering hur hårt det än låter. Kan man inte ta hand om sitt första barn på ett bra sätt så tycker jag att man förlorar rätten till att skaffa fler barn, det gäller båda könen. Jag har varit med om ett fall där en mamma gång på gång blir gravid och socialen tar barnen direkt vid födseln. Det slutade med sex barn som blev omplacerade i olika fosterhem. Säkert fler barn än så. 

Och det som har hänt i massor av stater i USA är förjävligt. Att man sätter en lag på att inte få göra abort. För det första så är inte preventivmedel, inte ens kondom ett 100% skydd. Man ska väl få kunna ha sex utan att vara livrädd för att bli gravid? För det andra så kan man tyvärr bli våldtagen och bli gravid. Har man då inte rätten att avbryta graviditeten? Jag hoppas ingen sån sjuk lag kommer till Sverige. 

Barn ska man skaffa för att man vill ha det. Och att kunna ge sina barn ett bra liv utan droger, fylla, misshandel och ett otryggt liv. 

Allmänt | |
Upp