I en annan del av Sverige.

I går hade jag så himla mysiga samtal med en urgullig italiensk tjej som är från Toscana och hon fick uppleva min extremt frågvisa sida nästan direkt, annars brukar jag vara väldigt tyst och avvaktande av mig i ett första möte. Så har det alltid varit. Och ni kan ju gissa vad jag frågade om. Allt möjligt om Italien. Vi kom in på Verona som är en av de städerna jag verkligen vill uppleva, om bara för en dag.

Kärlekens stad där Shakespeares pjäs Romeo och Julia utspelar sig. Vid balkongen kan man tydligen skriva sin kärestas namn på väggen. Hela jag bubblade av romantik. Jag fick så härliga bilder inom mig. Hon nämnde också att det verkligen är kärlekens stad, precis som jag hade föreställt mig. Jag visste det. 

Innan det blir en resa till Verona vill jag till Rom. Rom, Rom, Rom. Som jag tjatar om det och nu finns det en månad bestämd, inget datum. Men en månad (inte reslängd) men som sagt. En månad. Jag hade velat ta resan dit några månader tidigare men jag tror att det här blir bra. Riktigt bra. Jag kan knappt bärga mig. Jag vill uppleva Rom på djupet, varenda liten vrå. Det ska bli så kul. 

Hon hade frågor om Sverige, platser jag rekommenderar. Jag har inte varit på så många platser i Sverige men en mysig liten sommarstad jag rekommenderar är Ystad. Det finns så vackra stränder och platser att se. Sedan har vi Bohuslän där jag rekommenderar Smögen, Marstrand, Fjällbacka, Lysekil och Orust. Det finns säkert massor med andra små städer där som är otroligt vackra och som jag själv har missat. Tylösand är också väldigt speciellt och fint. Sedan har vi den norra delen av landet där Nikkaluokta och Kebnekaise slår allt. Magiskt. Jag hade velat se så mycket mer av Norrlands djupa skogar och vackra fjälllandskap. 

I dag upptäcker jag en annan del av Sverige. Det blev en roadtrip till Hässleholm och tanken var att sätta mig på ett cafe som jag blev tipsad om när jag gick in på Jeansbolaget och frågade vad man kunde fika här. Och framförallt om något var öppet. Shoppingaffärerna stängde dessvärre redan klockan tre. Det enda cafet hon rekommenderade var avspärrat av polisen pga en skjutning. Folk hade redan planer här som jag inte kunde hänga med på så min tanke var att upptäcka Hässleholm all by myself. Jag älskar att upptäcka städer. Men det finns verkligen ingenting här. Det var en liten besvikelse. Nått måste jag ändå se. Jag var nära på att åka till Höör men det lockade inte. Kanske missar jag något nu. Kanske inte. Nått vill jag se. Frågan är bara vad. 

Allmänt | |
Upp