Det måste ske en förändring.. Del 1

Valet är snart här och jag hoppas innerligt att det sker en förändring till det bättre i vårt samhälle.. För ett bättre samhälle behöver vi ha. Mer anpassat för varje enskild person. 

Saker jag tycker är viktiga som jag hoppas i framtiden man ser över är följande.

Äldre. Vad får de ut i dag i pension? Typ existensminimum. Sen ska äldreboenden ses över. Vissa jag besöker är så fina och jag får en bra känsla när jag går därifrån. Vissa är så kassa att jag får ont i magen och känner med dessa äldre över att de ska behöva bo så.. Förjävligt. Rusta upp vartenda boende, det ska inte vara fallfärdigt, de ska få dusch regelbundet, göra aktiviteter, komma ut. Och sen tycker jag att man ska kunna prata och förstå svenska om man jobbar inom vården. Som patient, kund, brukare you name it ska man känna sig trygg i att kunna bli förstådd och förstå vad som sägs.

Skolor. Anpassa mer för individer. Jag har nämnt det förut och jag gör det igen. I skolan går man med personer som är födda samma år. Det spelar ingen roll om du är född första januari eller sista december. Årtalet är det som spelar roll. Men. Den som är född i januari är i princip ett år äldre än den som är född sista december. Tänk er barn då. Hur mycket de utvecklas på ett helt år. Hur kan man anpassa skolor ännu mer efter individer?

Aktiviteter. Här tycker jag att det ska vara någon slags högkostnadsskydd så att alla barn kan hålla på med aktiviteter, få utrustning. Känna gemenskap. Det bygger nog en stor grund för framtiden och välmående.

Arbete. Bra chefer och bra arbetsmiljö = glad personal. Ha lite mer flextider, visst om det är möten men annars. Minska arbetsdagarna till sex timmar och minska arbetsveckan till fyra dagar i veckan. Se till att utbilda bra chefer där man känner sig trygg. I slutändan jobbar man mer effektivt om man mår bra, inte är stressad, har det bra på jobbet. Win Win. Högre löner inom vissa arbetskategorier (sjukvård etc) människor ska känna glädje när de går till jobbet, de ska må bra, inte behöva stressa, det ska vara bra arbetstider så man orkar jobba. Fler kommer vilja jobba inom sådana yrken då. Hur är du som chef? Hur ser er arbetsplats ut idag? 

Mens. Mens mens mens varenda jäkla månad. Fria mensdagar (typ tre dagar i månaden) där man får jobba hemifrån för det är inte kul att ha mens. Ibland kan man ha riktigt ont, ibland mår man illa och är yr. Känna sig hängig. Man är extra känslig m.m. Gratis trosskydd, bindor och tamponger. Det är dyrt att ha mens. Man ska inte behöva förlora pengar bara för att man är kvinna och har mens varje månad. 

Lättare att ta ifrån föräldrar deras barn. Hemskt att säga men jag tycker det. Det går för långt innan soc gör något för de tänker "föräldrarnas bästa" barn ska vara hos sina riktiga föräldrar. Nej. Barn ska få en trygg, kärleksfull och bra uppväxt. Så mycket skit jag fått sett när min mamma var fosterhemsmamma. Hur barn mår skit över att tvingas åka hem till sina riktiga föräldrar.

Billigare tandvård. Att detta inte har skett än. Högkostnadsskydd är en självklarhet här med. 

Strängare straff. Varför släppa ut människor i väntan på rättegång? I väntan på att sitta av sitt straff och varför ska man ha permissioner? Har man gjort något ska man sitta där man sitter länge. Vissa människor har inte rätt att komma ut i samhället igen. Hur många chanser ska människor få? Hur långt ska ett brottsregister bli innan man sätter någon i fängelse? 

Förbjud rökning på allmän plats. Visst är det mindre rökare ute i samhället? Eller är det bara jag som tycker det? Jag är trött på att få svårt att andas, hosta och stinka för att någon annan drar in gift i sin kropp. Min släkt äger fastigheter och där har dom förbjudit rökning i lägenheten och på balkongen och det tycker jag är skitbra. Dels gör det svårare att röka (kanske slutar man då) och dels förstörs inte fastigheten. Sätt upp mer rökrutor. Där kan folk stå och bolma. Jag vill inte drabbas av skiten. Och sätt för guds skull inte upp dom precis utanför entre till sjukhus... 

Allmänt | |
#1 - - minbloggochlivet.blogg.se:

Jag tycker även att de måste sätta mer hårt mot kriminaliteten. Det är en väldigt viktig punkt. Skolan, vården , tandvården det måste verkligen stå på nr 1 enligt mig.

Upp