tant?

te ni att det skiljer hela sju år mellan mig och min pojkvän. Jag är den äldre och han är den yngre. Det kanske inte är så vanligt att det är så, oftast kanske killen är äldre. Vad tycker ni är en okej åldersskillnad för er? Här skulle jag nog säga att min gräns går vid just sju år. Jag skulle inte kunna vara tillsammans med någon ännu yngre. Jag har tidigare varit tillsammans med en man som var elva år äldre än mig och sedan jämngamla killar. Så åldern är egentligen inte så viktig och självklart har jag mina personliga gränser. Jag kan säga att det kändes jobbigare att vara med en man som var mycket äldre då jag ser ung ut för min ålder, men det var ett kapitel och en lärdom i sig. Nu känns det inte jobbigt alls och jag tror faktiskt ingen ser åldersskillnaden mellan oss. Men ja, jag är den äldre och han är den yngre i vår relation. Jag skulle aldrig ha träffat honom på Tinder då jag inte hade haft det spannet så det var väl tur att vi träffades på det sätt vi gjorde. På jobbet. För länge länge sedan. Men som inte blev något förrän nu. Då åldern kanske hann ikapp på ett annat sätt? Tiden var kanske inte rätt just då? Kanske är det så att under en viss ålder mognar man på sig en hel del medan jag som redan är "gammal" har stannat av lite på vissa plan. Hur som helst så möttes vi nu. Jag skäms inte övar att säga att min pojkvän är sju år yngre än mig. Jag skäms varken över honom eller mig. Vi har haft djupa samtal kring detta många gånger. Ibland ett ältande om jag är en tant för honom. Men nä, jag är ingen tant. Kärleken hittade oss efter så många år som vi har känt varandra. Från en vänskap, till ett dejtande, till att klippa kontakten helt till att finna varandra igen. Vilken resa. Vilka kapitel vi har haft.

Livet är ändå bra härligt. Att inte veta vart den tar en, vilka människor man skapar starka band med, vilka människor som korsar ens vägar. Hur ens liv ser ut om exakt ett år. Hur man klickar med vissa människor, och hur man inte klickar med andra. Vissa kanske man växer helt ifrån. Du kanske inte bor där du trodde att du skulle bo i resten av ditt liv. Det är så himla mycket som kan förändras på ett ögonblick. En del kan du styra över, en del kan du inte styra över.

Något som jag tycker är helt underbart är att jag tycker faktiskt att man blir klokare ju äldre man blir. Det kanske har med självutveckling att göra men jag tycker iaf att jag har blivit klokare med åren. Jag älskar att vara där jag är nu och jag hoppas att jag skriver så om tio år också. Jag är väldigt nöjd med att bli äldre på så många plan. Herregud vad livet ändå är häftigt.. Och ja, ibland känner jag mig som en tant, men äsch, isåfall är jag en väldigt cool tant. Eller som min pojkvän alltid säger "jag har alltid velat hitta min tönt och nu har jag henne" 😉

Allmänt | |
Upp