tips att göra på hösten

östen är nog den mysigaste månaden för mig. Många blir deppiga så här års och därför tänkte jag att det är passande att göra ett inlägg om mysiga saker man kan göra på hösten som kanske ger lite extra glädje i vardagen 🍂

1. Upptäck nya fik

Att sitta och mysa inne på ett cafe är verkligen höst för mig. Hösten är ett utmärkt sätt att leta efter nya guldklimpar. Varför inte ta en långpromenad en gång varannan vecka och gå in på ett cafe. I Gamla Stan finns mängder med mysiga cafeer. Även på södermalm så finns det en hel del. Vivels cafe på Ringvägen kanske inte har den mest mysigaste stämningen, men de har god fika. Man får även ha med sig sin hund in på cafet. Har ni något favoritcafe som ni kan tipsa om? Jag älskar att fika.

2. Ta en promenad på en kyrkogård 🤍

Det kanske låter bissart att gå omkring på en kyrkogård men det är en väldigt fridfull plats som är otroligt vacker på hösten. Under alla helgons är det upptänt med massor av ljus så ett besök dit när mörkret faller är ett tips.

3. Baka kakor 🍪

Man vet inte när man får oväntat besök så varför inte baka massor av goda cookies att fylla i en burk. Det är både så gott och lätt att baka. Har ni någon favoritkaka? Jag är inte jätteförtjust i kakor men några har fastnat, speciellt marabou oreo filled som du även ska värma lite. Dom är sjukt goda. Ja jag kan erkänna att jag åt upp ett helt paket när jag provade dom... 🙈

4. Skapa en dörrkrans 🍂

Har ni gjort en krans någon gång? Inte jag heller men det är säkert jättekul att göra. Våga testa något ni aldrig gjort tidigare. Kanske dreja?

5. Gör en koja 🥰

Varför inte använd din lekfulla sida och bygg en mysig koja för dig och din partner. Ha lite ljusslingor och massor av mysiga kuddar och filtar och bara rå om varandra ❤️

6. Besök Drottningholm 🍁

Jag hade aldrig tidigare varit på Drottningholm på hösten. Jag missade någonting. Det är hur vackert som helst där med alla höstfärger. Ta med sittunderlag, någon tjock filt, varm choklad i en termos och mys på en bänk. Njut av den sagolika naturen.

7. Gå på spa 👙

Kontrasten mellan värme och kyla är underbar. Jag älskade att ligga i min dåvarande bubbelkopp på både hösten och vintern. Men nu får jag gå på spa för att uppleva detta. Många spaställen har utomhuspool som är uppvärmda. Glöm inte badkläderna!

8. Gå på höstmarknader 🤗🍂

Varför inte googla upp några mysiga höstmarknader att gå på. Finns massor.

9. Lär dig att göra den perfekta koppen varm choklad ☕🤤

Varför inte ha en varm chokladkväll. Lär dig att göra den perfekta koppen. Vilken choklad, hur mycket. Marsmallows, chokladbitar i, vilken grädde. Mums.

10. Lär dig en ny maträtt 🍣

På hösten spenderar man mycket tid hemma. Varför inte ta tillfället i akt och bli proffs på en ny maträtt. Jag är så sugen på att lära mig att göra sushi.

11. Skapa en mysig stämning hemma 🕯️

Tänd en massa ljus, sätt på en brasa, har du ingen så använd Youtube. Ljudet av en brasa är bland de mysigaste som finns. Och ljus över lag gör att hemmet blir lite extra mysigt.

12. Roadtrip 🚗

Köp med lite mat, godis, ta med filtar och åk på en mysig roadtrip tillsammans. Stanna till vid en sjö, snacka. Kom hemifrån. Byt miljö 🥰

Allmänt | |
Upp