Saker gäster förväntar sig

Här kommer några tips på saker som gäster förväntar sig när man besöker ditt hem. Eller ja mina personliga tips.

1. Toapapper, ställ fram lite extra toapapper så att man slipper göra en "Reuben" i filmen "och så kom Polly. Detta är något jag alltid kollar innan jag sätter mig på en offentlig toalett och även hemma hos andra. "Finns det tillräckligt med papper?"

2. Fräsch doft. Nej det var inte jag som gjorde nummer två på toan. En fräsch doft i en annans hem är alltid trevligt, det behöver inte vara storstädat eller så, eller ens undanplockat men det måste lukta gott och vara "rent". 

3. Rena handdukar och en ren toa i övrigt. Jag vill gärna torka mina händer på en ren handduk, och inte behöva se allt möjligt i handfatet. 

4. Erbjud något att dricka. Får du oväntat besök och du inte har något att erbjuda i fikaväg? Erbjud alltid ett glas vatten. 

5. Tvål. Se alltid till att det finns tvål för gästerna för rena och fina händer.

Nu till hur du kan maxa välkomnandet ännu mer. 

Jag har börjat tänka på "hotellkänsla" även hemma och med det menar jag det där lilla extra. I ena badrummet hemma som oftast bara används som gästtoalett har jag gjort en låda för gästerna där det finns tex bindor, tamponger, plackers "om någon har något mellan tänderna", handkräm, extra tandborste (om man spontant ska sova över) detta var något jag tänkte på själv när jag är hos andra, lingonveckan kan komma när som helst och sitter man redan där på toan ska man inte behöva skrika ut till dom andra "någon som har en binda" eller så. Och sover man över ska man kunna borsta sina tänder. 

En annan sak som jag personligen tycker är sjukt mysigt att ha framme på köksbänken är en stor skärbräda i trä där det finns flera olika sorters flingor, musli och gröt att välja på, kanske ett ljus m.m (så gästerna har lite val till frukost när de sover över). Där också "hotellkänslan". 

Jag var allergisk mot att ha något framne överhuvudtaget förut, det skulle vara "cleant" men nu älskar jag att pyssla och ha saker framme, vi satsar på bra och snygga produkter som man faktiskt kan ha framme, vi köper köksprodukter ifrån Smeg som är skitsnygga och som inte bara är en funktion, även en fin design som gör sig fint framme.

Ljus inne på toaletten, gästerna ska få en trevlig atmosfär när det gör sina behov så utöver en städad och ren toa är doftljus ett måste som både ger ifrån sig en fräsh doft men också ett ljus. "Väldans vad länge personen är på toa nu då" hihi.

Sover gästerna över, se till att gästen har egen handduk för ansikte och kropp. 

Se till att ha rätt belysning hemma för mysfaktor, lugnt ljus från lampor och när mörkret är ett faktum, tänd upp med ljus. 
Allmänt, Tipsar | #tips för gäster | |
Upp