9 oktober 2022-16 oktober 2022

Magisk helg đŸ„°

Jag vill bara börja med att sÀga tack. Tack till alla fantastiska mÀnniskor jag har i mitt liv, jag Àr sÄ otroligt tacksam för er. Wow, jag har verkligen sÄ grymma mÀnniskor runt mig, mina nÀra, min innersta krets.

Jag sitter just nu pÄ önh nÀr jag skriver detta blogginlÀgg. Jag ringde klockan sju pÄ morgonen och fick tid om en halvtimme. AlltsÄ halv tolv. En avbokad tid. Nu hoppas jag att jag fÄr bukt med mina bihÄlor. Tredje omgÄngen detta Är.

I lördags var vi pÄ barnkalas vilket var otroligt roligt och det bjöds pÄ sÄ god fika, jag hade svÄrt att sluta Àta den hemlagade rulltÄrtan. Jag fastnade i ett författarsamtal med en tjej som kunde lÀsa mig sÄ bra, hur fantastiskt det skulle vara att sitta i en stuga i skÀrgÄrden och bara skriva en massa, dag som kvÀll med utsikt över havet. Det hade varit en dröm. PÄ kvÀllen hade jag ett otroligt sug efter indisk mat sÄ jag stÀllde mig och lagade tandoorikyckling till mig och killen och jag njöt av varenda tugga. Jag fick riktig cravings. Och jag Àr inte gravid, och jag har fortfarande inge sug pÄ barn alls. Jag Àlskar de stunder med barnen i min nÀrhet, men det Àr sÄ skönt att inte ha egna barn.

PÄ söndagen mötte vi upp mina bÀsta vÀnner och gick pÄ loppis tillsammans, det blev lite fynd som vanligt, men inga skor. Jag hittade lite pussel till min ena guddotter, ett kakfat, en burk och en buddah figur. VÀldigt nöjd med fynden.

PÄ kvÀllen Äkte vi in till en mangolisk restaurang vid t centralen och nÀr jag sÄg deras buffe var det som att jag hamnade i himlen. Vilken grym sushi men Àven den friterade maten. Mmm. Glassbuffen var liten men riktigt god den med. Vi var ett stort sÀllskap pÄ tio personer som kÀkade middag tillsammans, det var en riktigt mysig kvÀll och ett fantastiskt avslut pÄ denna helg.

 

17 oktober, 2022Nikys 1 kommentar

Troll, elaka mÀnniskor, vidriga ord och sexuella trakasserier

Har ni nÄgon gÄng rÄkat ut för dessa nÀttroll som skriver vidriga saker till er bakom sina skÀrmar? Det har vi nog alla nÄgon gÄng rÄkat utför.

Mitt började i högstadiet. Det började med att en tjej skrev hur mycket hon hatade mig. Ja, man kan inte Àlska alla sjÀlvklart men var hon tvungen att skriva det till mig? Och pÄ det sÀttet som hon skrev det pÄ. Sen kom dödshoten. DÄ blev jag rÀdd. Jag var ju bara 13-14 Är. Jag skÀmdes och undrade vad det var som var sÄ fel med mig. Och Ànnu vÀrre var att hon gick i samma skola som mig (inte samma person som misshandlade mig i skolan). Orden tog lika hÄrt som smÀllen jag fick. Men jag vÄgade inte göra nÄgot nÀr jag fick dödshoten. TÀnk om det hade blivit vÀrre dÄ. Jag hade ÀndÄ nÄgra Är kvar i den skolan. Jag var rÀdd varje dag att gÄ till skolan, ibland stötte jag pÄ henne, hennes blickar skar som Àrr i mitt hjÀrta nÀr hon tittade pÄ mig. Hon sa aldrig nÄgot till mig i skolan. Men det hon skrev gÄng pÄ gÄng skrÀmde mig ordentligt.

 

Jag kan inte förstÄ hur man kan skriva elaka saker till andra mÀnniskor. Jag tÀnker mycket pÄ programmet trolljÀgarna och avsnittet med en tjej vid namn Fiddeli (jag kanske har stavat namnet fel) och hur en mÀnniska tar sig rÀtten att skriva helt jÀvla vidriga saker till henne och vad trollet sÀger nÀr han blir konfronterad av Frida Boisen. Jag blev helt chockad över hans syn pÄ mÀnniskor, hur elak mÀnniska han Àr, hans tankesÀtt, allt han skriver och sÀger. Jag förstÄr inte allt det hÀr jÀvla hatet..Att man orkar vara sÄ hatisk som mÀnniska. Vi har yttrandefrihet i Sverige bla bla bla men för i helvete, det finns en grÀns. Att mÀnniskor vÀljer att vara elaka bakom sina skÀrmar? Det kommer jag aldrig att förstÄ. Tycker man att en mÀnniska inte ser bra ut, nÀ dÄ behöver man faktiskt inte skriva det till mÀnniskan. Sluta kolla pÄ hans eller hennes bilder. Att man orkar lÀgga ner sÄn tid. Herregud. Vad fan Àr det för fel pÄ vissa mÀnniskor. Att det fortfarande finns det hÀr nÀrhatet, mobbningen m.m.

Har ni nÄgon gÄng blivit sexuellt trakasserad? FÄtt dick picks, folk som ringer i sexuellt syfte? Det Àr nÄgot som har hÀnt mig med. Det Àr sÄ jÀvla Àckligt. Och dessa as som kontaktar smÄtjejer, BARN. Fattar dom inte hur fel det Àr? NÀr trolljÀgarna kontronterar dom. Aa men det var första gÄngen, det hÀr Àr inte jag, bla bla bla. Du har ju en dragning till smÄtjejer, till det förbjudna, första gÄngen? Bullshit. Och jo det Àr visst du. Sök hjÀlp förfan.

SÄ mycket hat, sÄ mycket hot, sÄ mycket sexuella trakasserier, sÄ mycket grooming, sÄ mycket mobbning, sÄ mycket elaka ord. Varför vill ni vara sÄ som mÀnniskor? Era handlingar speglar ju vilka ni Àr som mÀnniskor. Alla har vi ett val.

Hur mÄr dessa mÀnniskor som Àr fyllda med sÄ mycket hat för andra? Kan man inte göra lagen annorlunda? Yttrandefrihet ja men vad fan, det mÄste vÀl finnas en grÀns pÄ mÀnniskor beteende. Jag vill inte bli kallad hemska saker, jag vill inte behöva höra hur fel det Àr pÄ mitt utseende. Att det ens ska förekomma. GÄ fram till en mÀnniska du ser pÄ stan istÀllet som du tycker har en fin klÀdstil, har fint hÄr, fina ögon eller vad som. Och hÄll kÀften om du inte har nÄgot fint att sÀga.

Man kan sÀga saker pÄ ett artigt och respektfullt sÀtt. Man behöver inte vara elak i sina ord och handlingar.

 

14 oktober, 2022Nikys LĂ€mna en kommentar

TokförĂ€lskad 😍

Har ni nĂ„gon gĂ„ng bara blivit sĂ„dĂ€r tokförĂ€lskad i ett klĂ€desplagg att ni bara mĂ„ste ha det? Ni styr stegen dit, greppar tag om denna fantastiska skönhet, gĂ„r mot provrummet och tittar pĂ„ er sjĂ€lva i spegeln och tĂ€nker ”wow, fyfan vad snygg jag Ă€r i den hĂ€r jackan” . SĂ„ var det för mig i gĂ„r, jag var sĂ„ nöjd med mitt köp som dessutom var pĂ„ rea sĂ„ inte ens 400 kr kostade den hĂ€r jackan som jag bara Ă€lskar (se bilder nedan). Den sitter som en smĂ€ck.

Jag har lÀnge letat efter en ljus lite kortare kappa och nu Àntligen fann jag den.

Jag har faktiskt börjat rensa rejÀlt i min garderob. TvÄ stora proppfulla pÄsar Àr inskickade till sellpy, en tredje kan fyllas men avaktar lite dÄ jag ska stÄ pÄ loppis snart och sÀlja vilket ska bli skitkul. Hoppas vi ses dÀr.

NÀr jag Àr klar med min garderob tÀnker jag inte ha sÄ mycket klÀder kvar. Men de klÀderna jag vÀl har kvar ska vara noggrann utvalda, jag ska ha en bra bas helt enkelt.

NĂ€r man ser klĂ€der pĂ„ tex modeller, influencers, folk pĂ„ stan tĂ€nker man, ”Shit vilka snygga klĂ€der, dessa vill jag ha” men man fĂ„r inte glömma bort att ett plagg kan sitta jĂ€ttesnyggt pĂ„ en person men det betyder inte att det ser exakt ut sĂ„ pĂ„ dig, bli inte besviken om sĂ„ Ă€r fallet. Den kanske inte alls sitter bra pĂ„ dig men du köper den Ă€ndĂ„ för att du tyckte att plagget i sig Ă€r snyggt. TĂ€nk istĂ€llet pĂ„ att köpa klĂ€der som sitter snyggt pĂ„ just Din kropp. UtgĂ„ frĂ„n Din kropp, vĂ„ga testa nya klĂ€der, satsa pĂ„ en skitsnygg bas i garderoben, med basen kommer du lĂ„ngt nĂ€r du sedan stylar dig. MĂ„let Ă€r en garderob som Ă€r luftig, dĂ€r du alltid hittar nĂ„got att sĂ€tta pĂ„ dig, dĂ€r varje plagg Ă€r vald med omsorg och inte ha överdrivet med klĂ€der. Om du har överdrivet med klĂ€der har du tĂ€nkt fel och förmodligen gĂ„r du in i garderoben och inte har nĂ„gonting att sĂ€tta pĂ„ dig. KĂ€nner du igen det? Tro mig, jag har varit dĂ€r ocksĂ„. NĂ€r allt bara ligger huller om buller, prislappar Ă€r kvar, du har haft ett plagg en gĂ„ng och sedan tröttnat, plagget ligger kvar i flera Ă„r utan att du har haft det pĂ„ dig det sedan sist.

Mitt rensande fortsÀtter och förhoppningsvis sÄ fÄr jag en del sÄld pÄ loppisen. Ut med massor av gammalt och in med fÄ nya genomtÀnkta basplagg som Àr tidlösa.

Hur ser er garderob ut? I min garderob Àr det mycket jordnÀra fÀrger, fÄ fÀrgklickar, mycket skjortor och kjolar, nÄgra finbyxor, fÄ jeans, en del tights och enklare baströjor och linnen. Jag har Àven en hel del retroklÀnningar och nÄgra fÄ partyklÀnningar.

Nu ska jag Ă€ta frukost och sedan ska jag ivĂ€g pĂ„ ett veterinĂ€rbesök dĂ€r prover ska tas pĂ„ min hunds knöl som han har pĂ„ ryggen. Jag lĂ€ngtar till provsvaren kommer
 Och jag hoppas innerligt att det inte Ă€f en farlig knöl.


 

13 oktober, 2022Nikys LĂ€mna en kommentar

Besök hos veterinÀren och kostnader.

I morse var det tid för en röntgen av höfterna för Albert. NÀr han somnade i min famn efter sömnmedlet fick jag flashbacks frÄn tiden pÄ civa nÀr mamma lÄg i koma.

Jag fick ingen kontakt med Albert och jag började grĂ„ta. SĂ„ mĂ„nga gĂ„nger jag försökte vĂ€cka mamma frĂ„n koman. FĂ„ henne att komma tillbaka till livet. Att se en mĂ€nniska ”sova” men inte kunna vĂ€cka Ă€r mitt livs sorg. Att se sin pĂ€lskling sova men inte kunna vĂ€cka honom var rĂ€tt obehagligt.

Jag fick assistera vid röntgen och hjÀlpa till i full mundering. Vi passade Àven pÄ att vaccinera honom. Det var dags för det.

LÀttnaden över att han till slut vaknade upp var obeskrivlig. SÄ mÄnga gÄnger jag levde pÄ hoppet om att mamma skulle vakna upp igen. Jag mÄste vara dum i huvudet men jag tror Àn i dag att hon ska vakna upp och komma tillbaka till livet.

Nu Àr han groggy och jag Àr nÄgra tusenlappar fattigare. PÄ torsdag ska vi tillbaka till Anicura för att ta prover pÄ en knöl. Det ser jag inte fram emot samtidigt som jag vill ha svar pÄ vad knölen Àr för nÄgot. Jag rÄdfrÄgade en veterinÀr idag som klÀmde och kÀnde och hon trodde dessvÀrre inte att det bara var en fettknöl, den var tydligen för hÄrd för det. SÄ nu har jag en oro över vad det kan vara.

Varken höftledsröntgen eller vaccin gÄr pÄ försÀkring. Det Àr dyrt med djur och det ska man ha i bakhuvudet nÀr man skaffar dom. Har man rÄd om nÄgot hÀnder? Har man rÄd överhuvudtaget? För det Àr nÄgon tusenlapp i mÄnaden med mat och försÀkring och allt annat. Jag och mitt ex har delad vÄrdnad sÄ vi delar pÄ veterinÀrskostnader m.m. Inga konstigheter dÀr. Det Àr vÄrt gemensamma barn.

Höftledsröntgen Àr nÄgot man ska göra om man har pudlar dÄ det Àr dÀr de kan fÄ problem. Annars Àr pudeln en frisk hund. Innan man bokar tid för röntgen ska man bestÀlla avlÀsning pÄ skk, det kostar runt 360 kr. Vet inte hur det funkar om man inte Àr registrerad dÀr men sÄ fungerar det för vÄr renrasiga pudel med stamtavla.

Röntgen kostade runt 1700 kr och vaccination runt 450.

 

11 oktober, 2022Nikys LĂ€mna en kommentar

10 oattraktiva saker 🙈

Nu kommer jag inte rada upp allt jag tycker Àr oattraktivt men hÀr kommer 10 saker som jag tycker Àr oattraktivt hos mÀn och som jag inte tÀnder pÄ överhuvudtaget.

1. Lögner

Det Àr vÀl inte sÄ svÄrt att hÄlla sig till sanningen? Lögner Àr verkligen nÄgot som ifrÄgasÀtter vem en mÀnniska verkligen Àr. Moral och lojalitet. Personlighet. Ja allt.

2. Flörtande med andra

Ni Àr i en relation men han du Àr tillsammans med kan inte lÄta bli att skicka flörtiga sms eller flörta med tjejer ute pÄ gatan. Vart han Àn befinner sig ska han flörta med andra. Dumpa honom pÄ en gÄng. Om jag ska vara Àrlig sÄ duger du inte Ät honom. Det kommer nog ingen att göra. Han Àr en player. SÄ Àr det bara!

3. Vem Àr du egentligen?

Du lossas som att du Àr nÄgon du inte Àr. Du ignorerar dina egna personlighetsdrag och egenskaper och hÀrmar andra. BÄde i klÀdstil och i attityd.

4. Skryt.

Visst ska man fĂ„ berĂ€tta om nĂ„got man har köpt eller gjort. Men inte sĂ„ att det blir till skryt. Attityden gör att skryter bara blir, ja skrytigt


5. Otrohet.

Folk som gÄr bakom ryggen och Àr otrogna pÄ ett eller annat sÀtt. Det Àr bland de mest oattraktiva som finns. Jag skulle aldrig kunna vara otrogen och jag skulle aldrig kunna förlÄta en otrohet heller. Jag tycker att otrohet sÀger mycket om en mÀnniska och jag vill inte ha en person i mitt liv som inte kan hÄlla sina fingrar borta frÄn andra.

6. Rökning.

Jag skulle aldrig kunna vara med nÄgon som röker. Jag tycker att det luktar sÄ vidrigt, bÄde i hemmet, klÀder och i andedrÀkt. Jag vill inte vara en passiv rökare i en relation. Ursh.

7. Korta mÀnniskor.

Ta det inte pÄ fel sÀtt nu utan lÀs vad jag skriver om det först. Jag Àr en lÄng tjej pÄ hela 174 cm och jag skulle inte kunna vara med en kille som Àr kortare Àn jag. Jag tycker att det Àr attraktivt nÀr killen Àr lÀngre. SÄ Àr det bara. Alla har vi olika smak , och tur Àr vÀl det.

8. Att inte kunna prata om kÀnslor.

Oj vad svĂ„rt det Ă€r att hitta en kille man kan prata med om kĂ€nslor. Jag behöver en kille som kan prata om allt, djupa saker, kĂ€nslor bland annat. Tur jag hittade min kille đŸ€—

9. Skulder.

Kanske lÄter det hÄrt? Men jag vill ha en man som har koll pÄ sin ekonomi. Som inte har satt sig i skuldtrÀsket. Som Àr ren hos kronofogden och som har bra hand om pengar. Undantag Àr bolÄn sÄklart.

10. Droger och alkohol.

Jag skulle aldrig kunna vara med nÄgon som tar droger. Aldrig. Jag har sjÀlv aldrig tagit nÄgon drog och för mig Àr det helt uteslutet. Vilken drog det Àn Àr. Och sen att inte kunna hantera alkohol, bli full som ett *** , inte kunna sin grÀns, inte kunna sÀga stopp nÀr man fÄtt i sig lite mycket, och att inte kunna bete sig. SÄ jÀvla oattraktivt.

Vad tycker du Àr oattraktivt hos mÀnniskor?

 

GrÀnsen mellan att leva och dö.

”Jag ser Britta 84 Ă„r ligga i sĂ€ngen och grĂ„ta av smĂ€rta, hon vill inget hellre Ă€n att bara fĂ„ somna in. Hon orkar inte med vĂ€rken som hon har haft i sĂ„ mĂ„nga Ă„r nu. Hon Ă€r redo att lĂ€mna jorden, hennes tĂ„rar rinner frĂ„n kinderna. En sjuksköterska kommer in och ger henne lite smĂ€rtstillande. Det hjĂ€lper för en stund, sedan kommer smĂ€rtan tillbaka. Britta bara ligger i sĂ€ngen. Hon klarar inte lĂ€ngre av att resa sig upp. Hon blir tvĂ€ttad ibland, liggandes i sĂ€ngen. Det var lĂ€nge sedan hon orkade med en vanlig dusch. Nu vĂ€ntar hon bara pĂ„ att kroppen ska ge upp. Hon har vĂ€ntat i tre Ă„r. SnĂ€lla kropp, ge upp nĂ„gon gĂ„ng. Hon har funderat mĂ„nga gĂ„nger pĂ„ om hon ska ta massor med tabletter för att göra slut pĂ„ sitt lidande. Men hon Ă€r rĂ€dd, tĂ€nk om hon överlever. TĂ€nk om allt bara blir vĂ€rre dĂ„. Hon vĂ€ntar. Och vĂ€ntar”

”Albin 49 Ă„r har precis diagnostiserats med Als. Han har lĂ€st pĂ„ vad det innebĂ€r. Han Ă€r rĂ€dd men samtidigt tĂ€nker han göra allt han vill göra tills han inte lĂ€ngre Ă€r sig sjĂ€lv. Han vill Ă„ka pĂ„ en sista resa med familjen. Bada i havet som han Ă€lskar. Sen fĂ„r det vara nog. Sjukdomen tar vid, fortare Ă€n vĂ€ntat. Albin vill inte sluta sitt liv med att kroppen sakta slutar att fungera. Han vill avsluta det nu. Han hoppar frĂ„n sjunde vĂ„ningen. Han sĂ„g ingen annan utvĂ€g. Han ville avsluta det hemma men var rĂ€dd att sin familj skulle rĂ„ka illa ut. Efter sig lĂ€mnar han sina avskedsbrev”

NĂ€r gĂ„r grĂ€nsen för att man ska fĂ„ hjĂ€lp med att dö? Är det nĂ€r man Ă€r helt hjĂ€rndöd som min mamma var efter hennes olycka? Var det dĂ„ det var okej att stĂ€nga av respiratorn och lĂ„ta henne somna in? Okej, nu ville inte min mamma dö. Men vart gĂ„r grĂ€nsen? Britta dĂ„? eller Albin? DĂ€r det inte finns nĂ„got hopp om att överleva och kroppen bara mĂ„ste ge upp sjĂ€lv. Det kan ju ta lĂ„ng tid. Ska man plĂ„gas in i döden? fĂ„ hjĂ€lp med att inte ha ont men Ă€ndĂ„ veta utgĂ„ngen. Varför kan inte Britta fĂ„ somna in och slippa den fruktansvĂ€rda smĂ€rtan, det enda hon klarar av Ă€r att bara ligga i en sĂ€ng dagarna i Ă€nda. Eller Albin, som tvingas avsluta sitt liv sĂ„dĂ€r för han vet vad hans sjukdom gör och han vill inte vara med om det.

Vi hjÀlper vÄra djur nÀr de Àr för sjuka för att leva. DÀr kan man vÀlja att lÄta dom somna in i trygghet i hemmet, bland mÀnniskor de Àlskar. De fÄr en spruta sen Àr livet över. De behöver inte avsluta sina liv sjÀlva utan de fÄr hjÀlp.

Borde det inte vara sÄ för oss mÀnniskor med nÀr det inte finns en annan utvÀg Àn att plÄgsamt leda oss till döden? NÀr vi Àr sÄ pass sjuka att man bara vÀntar pÄ att fÄ dö.

” jag vill dö men jag Ă€r livrĂ€dd, livrĂ€dd för att behöva skjuta mig sjĂ€lv, livrĂ€dd över att behöva hoppa, livrĂ€dd över att överdosen inte vĂ€rkar. LivrĂ€dd över att plĂ„ga mig sjĂ€lv för att behöva avsluta mitt liv”

Vi mÀnniskor har ju rÀtt att bestÀmma över vÄra liv. Har vi dÄ inte rÀtt att bestÀmma nÀr vi ska dö nÀr vi Àr i livets slutskede? Varför tvingas spendera livet med att bara vÀnta pÄ att kroppen ska ge upp nÀr det ÀndÄ inte finns mycket kvar till liv? Dö i en sjukhussÀng istÀllet för att dö nÀr man mÄdde bra (men nÀr man vet att man snart kommer att dö)

Jag har trÀffat pÄ sjuka mÀnniskor (som har en dödlig sjukdom eller verkligen lider) hur de ligger i sin sjukhussÀng i livets slutskede och bara vÀntar pÄ att fÄ somna in. Det gör ont i mig att se deras smÀrta och Ängest över att behöva leva sÄdÀr. Behöva leva sÄ in i det sista. Hur de lider och det enda man gör Àr att ge dom nÄgot lugnande eller smÀrtlindrande.. I stÀllet för att bara lÄta dom somna in. Slippa lidandet.

GĂ„r grĂ€nsen vid hjĂ€rndödhet? Är det dĂ„ det Ă€r okej att lĂ„ta en mĂ€nniska somna in?

Vart borde grÀnsen gÄ? NÀr ska man fÄ bestÀmma sjÀlv om man vill dö eller leva och slippa behöva ta sitt liv pÄ ett fruktansvÀrt sÀtt?

 

10 oktober, 2022Nikys LĂ€mna en kommentar

Magiska höst 🍂

Vackra Ă„rstid. Är ni personer som blir deppiga nu nĂ€r mörkret sakta faller över Sverige? Eller kan ni se ljusglimtarna? Jag Ă€lskar alla Ă„rstider pĂ„ olika sĂ€tt, alla har sina speciella stunder, det dĂ€r lilla extra som Ă€r pricken över i:et i vardagen. PĂ„ hösten Ă€lskar jag att ligga pĂ„ soffan, tĂ€nda lite ljus och köra maraton av nĂ„gon serie. Nu har vi precis sett klart Fartblinda och GĂ„smamman. Heder Ă€r nĂ„got vi ocksĂ„ följer och sjĂ€lvklart massor av dokumentĂ€rer pĂ„ viaplay. Helst ska sockorna sitta pĂ„ fötterna och gĂ€rna nĂ„gon gosig filt att krypa in i.

 

Kyliga friska höstpromenader under en stjĂ€rnklar himmel slĂ„r det mesta. NĂ€r det Ă€r riktigt krispigt. DĂ„ sover man som bĂ€st. FrĂ„n kyla till att krypa ner under ett varmt tĂ€cke. Sommaren kan bli lite jobbig nĂ€r det Ă€r sĂ„ varmt nĂ€r man ska sova. Man somnar nĂ€stan av ”vĂ€rmeslag” , vaknar upp varm och man fĂ„r starta dagen med att kyla av sig i duschen, för att sedan göra det igen och igen. Ac:n hjĂ€lper sĂ„klart nĂ„gorlunda men det blir mĂ„nga duschar per dag.

 

Varm choklad Ă€r ett mĂ„ste pĂ„ hösten och vintern. Helst framför en brasa eller pĂ„ nĂ„gon bĂ€nk i skogen bland löven. Allt smakar sĂ„ mycket bĂ€ttre nĂ€r man Ă€ter det ute i naturen. Den klassiska ostmacka pĂ„ skogaholmslimpa Ă€r ocksĂ„ nĂ„got jag gĂ€rna Ă€ter till en kopp varm choklad att doppa mackan i. Det Ă€r barndomsminnen. Choklad Ă€r den enda varma drycken jag tycker om. Jag dricker varken kaffe eller te. Är jag den enda som inte dricker det?

 

Vad Ă€r typiskt dig att göra pĂ„ hösten? Är det ocksĂ„ att dricka varm choklad ute? Eller massvis med serier i soffan? Mörkret Ă€r Ă€ndĂ„ lite mysigt. Det skapar en otroligt romantisk och gosig stĂ€mning bĂ„de ute och inne. StĂ€mningen stĂ€rks vilket jag Ă€lskar.

Vi har ingen lĂ„ng sommar hĂ€r i Sverige. Sommaren Ă€r vĂ€ldigt kort. Oftast Ă€r det inte soligt vĂ€der. Vi bor helt enkelt i ett land med vĂ€ldigt skiftande vĂ€der, mycket mörker. Vintern Ă€r lĂ„ng. Sommaren kort. DĂ€rimellsn har vi stunder av vĂ„r och höst. Vi fĂ„r helt enkelt njuta av varje dag oavsett vĂ€der och klimat. Jag har mĂ„nga gĂ„nger tĂ€nkt att jag ska flytta till ett annat land för att ha ett och samma vĂ€der ”typ” men frĂ„gan Ă€r om jag skulle uppskatta det vĂ€dret dĂ„? Eller om det bara Ă€r att se charmen i dessa olika vĂ€der och Ă„rstider som vi har i vĂ„rt land. Intressant.

Nu ska jag snart sÀtta mig och Äka till Arlanda. Inte för att sjÀlv resa bort tyvÀrr utan för att hÀmta upp lite folk som har varit i Belgien. Lyckostar. Har ni varit i Belgien? Jag har aldrig varit dÀr.

Ha en fin kvÀll. Godnatt och ta hand om er.

 

8 oktober, 2022Nikys LĂ€mna en kommentar

Ett nytt blad vÀnds.

Nu har jag gjort det. Nu har jag tagit steget till att blogga pÄ en helt ny bloggplattform. Jag behövde nÄgot nytt Àven om de flesta gamla inlÀggen följde med pÄ resan.

DĂ„ börjar vi pĂ„ det nya kapitlet. Ny vĂ€nder jag blad och det kĂ€nns spĂ€nnande. Jag Ă€r redo. Nikys.se finns kvar. Än sĂ„ lĂ€nge men nu Ă€r min nya blogg http://www.niczole.com och jag hoppas sĂ„klart att ni följer med mig till den nya bloggen. Namnet var skitsvĂ„rt att komma pĂ„, det tog flera dagar. Namnet Ă€r personligt, det Ă€r mitt namn med en liten tvist, mitt mellannamn Ă€r med ungersk stavning sĂ„ jag tog bokstaven z frĂ„n det.

Mitt namn Àr Nicole, men jag kallas för Nicki. Det Àr det folk har kallat mig hela mitt liv. Jag Àlskar bÄda namnen. Min största passion hÀr i livet Àr att skriva och det har varit min passion sedan den dagen dÄ jag skrev mitt allra första ord. HÀr fÄr ni följa med i en del av min vardag, lÄngt ifrÄn allt men samtidigt mycket. Ni fÄr Àven följa med pÄ resor, mina tankar och Äsikter, min passion för kÀrlek plus mycket mer. Nu börjar den nya bloggen och det Àr hÀrifrÄn vi hörs frÄn och med nu. Jag Àr sÄ taggad pÄ detta.

 

AllmÀnt | |
Upp