jan-feb 2024

tack livet

Vilken mysig helg jag har haft. Helt i min smak. Vi var ett gäng tjejer på fem stycken som käkade på Raw sushi och grill i fredags där vi satt och bara snackade tills stängning och åt så mycket gott. Jag bara tittade på dessa tjejer ibland och kände en sån oerhörd tacksamhet att ha just dom i mitt liv. Att våra vägar korsades, att just dom är dom. Att just vi hittade varandra. Tack livet för dessa tjejer.

Sen på lördagen fick jag hem Albert från sin husse och bonusmatte. Det blev två rejält långa promenader och sen körde jag ett marathon av serien Sanningen på Netflix som jag starkt kan rekommendera. En mysig lördag.

I går startade vi dagen med en mils promenad i solen innan jag åkte hem till mina bästa bänner och gudbarn och myste. Vi gick en promenad och lekte i en park vilket var kul. Jag fick leka av mig. Haha. Sen på kvällen mötte jag upp en tjejkompis och hennes vovve så fick vovvarna busa av sig i en hundrastgård en timme. Det blev en riktig utedag med fina vänner. Tack för denna helg alla inblandade. Mitt leende sitter kvar sedan i fredags.

Måndag idag och jag och Albert har precis tagit en promenad på en timme, ätit frukost och jag ska snart sätta mig och beta av dagens arbete så det är gjort.

Tänk, Alberts liv är helt beroende av vad jag gör för att förgylla hans liv. Han måste göra det jag vill göra för honom. Mitt liv blir hans liv.

 

26 februari, 2024Nikys Lämna en kommentar

Raw med tjejerna

God morgon mina fina läsare och god morgon lördag. I går var den här tantelantan på stan med fyra väninnor och käkade middag på Raw sushi och grill på Rörstrandsgatan. Jag har länge suktat efter att prova på sushin där och i går var det äntligen dags och jag säger bara en sak. Jag vill tillbaka dit, helst nu men tar det längre fram. Maten var suverän. Jag älskar sushi och tog som vanligt min halstrade lax med chilimajo och rostad lök (finns ej på menyn). Men förutom det åt jag Raws lilla plock, jag vet egentligen inte vad det riktigt var haha men det var magiskt.

Vi hade bord halv sju och vi satt där i säkert fem timmar och bara snackade en massa tjejsnack. Jag älskar sånt.

Jag blev så mätt men jag och en av tjejerna delade på en tryffelkaka till desert som även den var helt amazing. Jag älskar choklad.

Så med andra ord, om du älskar sushi och choklad. Då är Raw stället för dig. Stället var supermysigt att sitta på. Nu längtar jag till vår och sommar då man kan sitta på en uteservering, beställa in massor av god mat och bara mysa med sina bästa tjejkompisar och snacka en massa.

Tack för en perfekt fredagskväll 🥰

  
 

 

24 februari, 2024Nikys Lämna en kommentar

Ett nytt kapitel

Livet är verkligen som en berg och dalbana. Se det som skärmen för att se hjärtat. Upp och ner, då lever du. Ett streck bara och du är död.

Jag är en otroligt levnadsglad och sprallig tjej som vill ta minsta lilla tid och göra den till den absolut bästa.

Just nu har jag ett litet hinder på vägen. Jag fick veta att min lever inte mår bra i december. Och nu med nya prover tidigare i veckan mår den ännu sämre. Ultraljudstiden fick jag reda på precis så det sker inom en snar framtid. Jag tog såååå många prover i dag att jag höll på att svimma när jag skulle ställa mig upp. Mina ben höll inte. Bara denna vecka har jag tagit galet mycket med prover flera dagar.

Jag försöker verkligen att tänka positivt, men ibland tar den lilla rädslan över. Vad fan är det för fel på min lever. Jag som max har druckit fem klunkar alkoholhaltig dryck under hela livet. Aldrig tagit droger. Så det är mitt lilla hinder i livet just nu. En hel del prover och läkarbesök. Det har gått väldigt fort sedan december vilket känns sisådär. När läkaren ringde i går satt jag och åt pizza och frågade henne, ”kan jag verkligen äta pizza”. Det kan du självklart göra. Vi har suttit och gått igenom mitt obefintliga alkohol och drogintag som aldrig funnits. Vi har gått igenom läkemedel som är i princip obefintlig den med. Allt. Om och om igen, varje vecka i december var jag där, tog prover m.m. ibland två gånger i veckan.

Så fortsättning följer.

Jag har hunnit med annat denna vecka med, jag har äntligen skickat in alla årsredovisningar vilket var en otrolig lättnad. Jag har varit på jobbmöten hos huvudmän. Jag har jobbat som uska. Jag har lunchat med vänner. Så trots allt har jag hunnit med en hel del 🥰

En tjejkompis kommer snart hit efter hon slutat jobbet och så ska vi bara snacka en massa, fixa oss och möta upp resten av tjejgänget för ikväll ska vi ut och käka på ett ställe jag så länge velat testa. Vi blir sex tjejer totalt och alla känner alla så det är jättekul. Älskar mina tjejer så mycket ❤️

Jag önskar mina läsare en fantastisk fredag. Kram 🌸

 

23 februari, 2024Nikys 1 kommentar

Hotellfrukost i all ära

Vilken helg i mina bästa vänners sällskap vilket alltid slutar i massor av skrattanfall vilket i sin tur lämnar en sån där härlig känsla i hela kroppen och man går och ler fånigt en bra stund efter.

Lördagen har jag redan berättat om. Och i går mötte jag upp min andra bästis så tog vi en långpromenad i skogen och vid havet i flera timmar vilket var supermysigt, vädret var på topp och Albert var med. Jag kunde inte låta bli att ta en till långpromenad några timmar senare, denna gång med en rättegång i hörlurarna innan Albert blev hämtad av sin husse och bonusmatte.

Måndagsmorgonen började extremt tidigt. Redan vid halv åtta var jag vid Clarion hotell för att starta dagen med hotellfrukost. Mackor, ostar, lax och tonfiskröror, kalkon, pannkakor och mängder med melon och apelsin, det blev tre omgångar mat. Det var länge sedan jag åt hotellfrukost, flera flera år sedan. Jag var i Rom förra året men då käkade jag och syster frukost på gulliga cafeer. Vissa länder såsom tex Italien, då ska man äta mysfrukostar på myscafeer.

Sen var det bara att bocka av listan av jobbsamtal jag ville göra i dag. Bland annat till kronofogden, vårdcentraler och till kommunen. I morgon ska jag hem till en huvudman på möte tillsammans med hemtjänstchefer. Blir intressant. Så en hel del sånt denna vecka.

En bra start på denna måndag. Kram på er 🌸

   

19 februari, 2024Nikys Lämna en kommentar

Lördag i goda vänners sällskap

Den här helgen gick för fort. I går jobbade jag kväll och idag har jag hängt med mina bästa vänner och mina gudbarn från morgon till kväll. Lekt, spelat monopol, ätit tacos, skrattat så man tjuter, kramats en massa och bara varit så glad över personerna i sitt liv. Jag älskar våra spelkvällar så mycket, middagar och spelkvällar i goda vänners sällskap är guldkanter på livet. Jag är ofta tredje hjulet, femte hjulet och sjunde hjulet och jag längtar till den dagen då jag får presentera min framtida kille för mina vänner, ha middagar och spelkvällar ihop, en famn att krypa upp i och pussas. Tända ljus och bara lära känna varandra på djupet och hitta på saker.

Det var en kall och stjärnklar kväll när jag och Albert gick till bussen för att åka hem. Och nu är det slut på den här dagen, den här lördagen 17e februari 2024. Tiden går så himla fort när man har kul. Nu väntar sängen  för min del så med det säger jag god natt och jag hoppas att ni har haft en fin lördag ni med. Ta hand om er. Kram 🪻

 

 

17 februari, 2024Nikys Lämna en kommentar

Jag drar iväg till… 🌴

I går var min lägenhet i toppskick, ja allt förutom min övervåning, där var det kaos enligt mig. Jag hade en mäklare förbi som värderade lägenheten, men det slutade mest med att vi catchade up en hel del. Jag fick höra min värdering och var nöjd. Sen följde jag med vänner på visning vilket var kul. Älskar att gå på visningar.

Tyvärr kommer jag av bli tvungen att evakuera min lägenhet i minst två veckor, vilket suger något enormt. När detta sker vet jag inte men inom en snar framtid. Alla i vår förening kommer att bli tvugna att göra det en efter en. Vi får ej hjälp med bostad under detta vilket också är en besvikelse. En liten reducering på avgiften är det vi får. Hurra. Den som redan är låg så det är inte mycket vi får, några hundralappar… Så jag har börjat att fundera på att dra ifrån Sverige när det är min lägenhets tur. Santorini står väldigt högt på den listan, tyvärr börjar direktflygen under högsäsong. Annars tar det väldigt många timmar att flyga dit med alla byten. Så det får jag nog stryka. Boendet i Rom var ju helt amazing men där var jag ju nyligen. Så nu börjar det luta mot Ungern, älskar boendet jag hittade där också, jag måste säga att jag är väldigt bra på att hitta boenden utomlands. Mm, jag ska suga lite på den här karamellen. Eller varför inte öluffa ensam i några veckor i Grekland. Barcelona gillade jag iof också. Mhmm. Jag får se vart jag hamnar, lite stressad över att jag inte vet datum än när detta sker då jag vill boka en resa nu i såfall.

Och tro mig, jag har kollat med min hemförsäkring och det täcker inte detta. Tyvärr.

Jag älskar att förlänga våren så jag drar med största sannorlikhet iväg och gör det. Så vart i världen jag hamnar återstår att se. Och i dag, i detta väder längtar man lite extra mycket till soliga vårdagar. Våren är min absoluta favoritårstid. Tyvärr är den för kort här i Sverige. Förra året upplevde jag och min syster våren i Rom under mars månad vilket var helt fantastiskt.

Två bilder från Budapest för några år sedan.


 

16 februari, 2024Nikys Lämna en kommentar

Saker man bara måste göra del 1 🥰

1. Åk på safari. Nu kan jag bara tipsa om Tanzania eftersom jag bara har varit där på safari och det var helt amazing. Omg. Än i dag kan jag inte förstå att jag har varit där för det känns fortfarande som en helt fantastisk dröm. Livets kontraster.

2. Vi fortsätter lite till i Tanzania. Dansa med masajerna, sååååååå häftigt. Men varmt. Besök deras hem, besök en skola, bo i tält på savannen. Lev här och nu.

3. Öluffa med goda vänner. Minst i tre veckor. Åh herregud vilken resa. En resa jag skulle vilja göra om och om och om igen. Grekland är perfekt att göra en sån resa på. Planera med nära och kära, och dra iväg 😍

4. Roadtrips utomlands. Jag har dock bara sett hela Tanzania och massor med öar i Grekland. Även hela Koh Lanta. Roadtrips över lag är så häftigt, man får se så mycket av världen.

5. Prova på matkulturen i det land ni åker till.

6. Ligg på en strand, klippa, brygga, motorhuven och kolla upp på en stjärnhimmel. Magiskt.

7. Köp massor med svarta klädesplagg så har man löst problemet med att ”köpa köpa köpa massor av kläder men man har ändå inget att sätta på sig”.

8. Bli den bästa versionen av dig själv och bli din egen bästa vän. Du är ”stuck” med dig själv hela livet, varför inte bli en person du tittar på i spegeln och ger fina komplimanger till, jobba på dig själv, vem du vill vara, vilka val du vill göra. Sluta att tryck ner dig själv. Skönhet börjar inifrån ❤️ gör om, gör bättre, alla begår vi misstag. Lär från dom.

9. Buffertspara. Alltid plus på kontot. Alltid alltid alltid. Spara till det du vill ha. Inga onödiga lån. Lev inte över dina tillgångar.

10. Åk till Santorini 😍

11. Åk ensam på en resa. Jag hade vänner som var på olika delar samtidigt (Santorini och Mykonos) men till största delen var jag helt ensam. Vi åt en middag ibland tillsammans. Men för det mesta låg jag vid poolen och läste en bok, käkade massor av grekisk mat, utforskade platser och bara var. Utmana dig själv.

12. Åk snöskoter sent på kvällen när det är stjärnklart.

13. Ta körkort. Frihetskänslan. Jag tog mitt körkort år 2007, bland det absolut bästa jag gjort. 

14. Våga mer. Låt inte rädsla stoppa dig från det livet du vill leva. Hur vill du leva ditt liv? Tro på dig själv.

15. Följ dina drömmar ❤️ följ ditt hjärta. Det leder dig på rätt vägar.

16. Uppskatta livet och tiden.

17. Åk på roadtrip i norrlands skogar.

18. Åk till Kebnekaise.

19. Utforska Sverige.

20. Se massor av platser i Bohuslän.

21. Ta hand om dina nära och kära ❤️

Sen finns det massor av fler saker man bara måste göra enligt mig 🥰

 

15 februari, 2024Nikys Lämna en kommentar

Glad alla ❤️ dag och ett blombud från?

Hej fina ni. Hoppas att ni mår bra. Jag kom hem sent i går efter jobbet och när jag väl var på jobbet innan jag hade börjat, och planerade att faktiskt BLOGGA så satt min underbara fantastiska roliga kollega där, oj vilken fin människa hon är. Så rolig och helt fantastisk så det slutade med att vi satt och småpratade och som sagt, jag kom hem sent (efter halv tio) så då satte jag på en podd och somnade. Men nu är det dags för ett litet inlägg.

I går var det semmeldagen och det bjöds på semlor på jobbet. Jag hade även bakat en äppelpaj i vanlig ordning så jag bjöd även på det med vaniljglass till. Det var en helt fantastisk dag. Så glad för dessa otroliga människor jag får äran att jobba med, och självklart alla boenden och utmaningar som gör mig bara bättre och bättre i mitt yrke och som människa.

I dag mötte jag upp en kollega som också är ställföreträdare. Jag behövde lite hjälp med att förstå lite siffor och rätt placering. Jag fick öva tills det till slut lossnade och när jag kom hem tog det fem minuter och sedan la jag dessa fyra papper i ett kuvert och skickade i väg. Så skönt. Var även in till banken och begärde ut massa kontoutdrag och årsbesked inför årsredovisningen. Check. Jag ska aldrig mer vara ute i sista sekundern. Haha.

När jag kom hem hade jag fått ett blombud…Från.. mig själv 🤣 jag köpte 15 tulpaner och ett kort, slog in tulpanerna och gav till mig själv 🥰 

Jag älskar verkligen alla hjärtans dag. När man får ge en extra omtanke till sina nära och kära och även till sig själv. Jag älskar det. Några rader, en kram räcker så långt, att visa någon att denne betyder för en, att man tänker just på den personen på denna dag. Alla dagar ska ju vara fylld med kärlek, till sina nära och kära och alla hjärtans dag är en påminnelse om att skicka en omtanke till någon som man tycker om. Att ta sig tid, ett sms 🥰

Nu ska jag bara mysa resten av dagen i pjyamas, choklad och en och annan kärleksfilm och känna en tacksamhet för de fina människorna jag har i mitt liv 🙏

Ha en fin alla ❤️ dag och en stor kram till er från mig.

 

 

14 februari, 2024Nikys Lämna en kommentar

Lite frågor och svar

Hej mina läsare, om det fortfarande finns några kvar, och hej februari, tiden går väldigt fort nu och det får den gärna göra, och bromsa in lagom till våren. Här jobbas det på, träffat mina fina bästa vänner, myst med Albert, min 3 åriga pudel som jag har med mitt ex varannan vecka, träffat familjen, firat min bonusbror. Galet vad många syskon jag har, tre systrar, och tre bröder. Jag är tantelantan bland mina sladdisar som är allt mellan 6-16 år yngre än mig.. jag som redan har åldersnoja, eller inte åldersnoja i sig, mer att jag vill hinna med så mycket. Eftersom att det var så länge sedan jag bloggade tänkte jag köra en liten frågor och svar där jag även inkluderar framtid och drömmar (därav åldersnojan)

1. Vad kostade din bostadsrätt? Ja, jag bor i Stockholm och här är allt svindyrt. Minns när jag köpte min första bostadsrätt år 2008 och betalade 1,2 miljoner… nu köpte jag min andra bostadsrätt år 2017, en nyproduktion som kostade mig 2 miljoner. För en etta, men den är vacker, så himla fin, högt i tak (ca 4 meter), sovloft, det finns allt ( torktumlare, tvättmaskin, diskmaskin, micro) ligger perfekt. Då vill ni inte höra vad mitt hus jag ägde förut kostade.. Nackdelen med Stockholm. Hua..

2. Hur mår du? Jag mår rätt okej. Lite jobbigt fysiskt, inte nästa vecka, men veckan därpå börjar provtagningar som kommer att ske ofta sen måste jag kontakta läkare vid minsta infektion och feber. Men jag uppfattas nog som vanligt och jag vill leva på som vanligt. Ni som följt mig vet nog att jag var på akuten i augusti två gånger. När jag blir sjuk, blir jag väldigt sjuk, jag har väldigt få vita blodkroppar kvar, sen mår inte ett organ så där jättebra. Men nog om det, jag kämpar på, får ta mycket blodprover framöver och vill bara ta till vara på varje dag och framförallt vara den där glada spralliga Nicci som jag älskar att vara och som älskar livet.

3. Hur länge har du jobbat inom vården? Måste bara säga att åhhhh vad jag älskar att få ta hand om människor, det är bland det absolut bästa jag vet, hela mitt hjärta brinner för det. Jag har arbetat inom vården i 9 år. Varit undersköterska i 5 år. Arbetat specifikt inom demens i 1 år och 3 månader och har även gjort utbildningar inom just demenssjukvård, bland annat silviacertifikatsutbildningen, sån otroligt bra utbildning. Jag har alltid velat arbeta inom vården så länge jag kan minnas, först var drömmen psykolog. Men jag är så himla nöjd med där jag är i dag, älskar min arbetsplats. Jag vill prova på att vara på vuxenpsyk någon gång. Kanske någon gång i månaden. 

4. Är du fosterhemsplacerad? Nej det är jag inte. Min mamma utbildade sig till fosterhemsmamma när jag var 12 år. Så jag är uppväxt med massor av fosterhemsbarn. En väldigt lärorik tid. En tid med trasiga barn som inte hade en trygg uppväxt, olika jobbiga bakgrunder m.m. som fick en trygghet, ett hem för tillfället. Vissa barn kom på jour, stannade i någon månad, andra något år, sen var det vissa som kom ca var tredje helg för att ens familj behövde avlastning. Vissa kommer till trygghet igen i form av uppväxtplacering, vissa kommer hem igen till en trygg miljö, men vissa åker tillbaka till den otrygga miljön de en gång kom ifrån, tyvärr. Och det är det absolut jobbigaste. Det är jättetufft att uppleva, eller de där umgängerna med biologiska föräldrarna när barn får sån ångest av att träffa sina föräldrar. Både innan, och efter. Mamma kämpade på samma sätt som lilla hjärtats fosterhemsmamma, barnens rätt och mående ska ALLTID komma först. För det var det verkligen inte på den tiden..

5. Favoritblomma? Gissa? Jag har tre favoritblommor som jag tycker är otroligt vackra och det är, rosor, helst gammellila färg, tulpaner och solrosor. Kan man blanda dessa till en bukett? Har ni någon favoritblomma? Vilken?

6. Dejtar du? Nej det gör jag inte. Och jag är heller inte med på någon dejtingsida/app. Kalla mig korkad eller whatever, men jag hoppas att ”the one” bara dyker upp, att våra vägar korsas en dag. Hålla på att swipa hit och dit, eller skriva med massa killar är liksom inte min grej, aldrig varit, kommer aldrig att bli. Då får jag väl vara den där hopplösa romantikern som istället tror att saker och ting kan hända i verkligheten, som på film. Det var åtta år sedan jag hade tinder, jag hade det i två dagar. Det har fungerat utmärkt utan dejtingappar. Men. Nu börjar man komma upp i åldern å andra sidan där alla ens vänners vänner är sambo, gifta, har barn och redan har sin stora kärlek, lever familjelivet. Den där singeln lyser med sin frånvaro. Jag gillar ju som ni märker att träffa någon genom gemensamma vänner. Jag vill inte hitta någon för en natt, utan någon att leva livet med, en livskamrat. Min bästa vän i många år fram över. Han finns nog där ute. Men jag letar inte.

7. Vad är ditt längsta förhållande och hur gammal var du då? 7 år är mitt längsta förhållande. Det var mellan jag var 18-25 år.

8. Drömmar? Åka på roadtrip i Norge och i Italien. Älskar roadtrips. Äga en Fiat 500 eller en Jeep Sahara. Gifta mig. Publicera min bok. Besöka och gå in i en fyr. Kunna sticka sockor. Jag har massor av drömmar, det här var bara en bråkdel.

Drömmar jag har förverkligat. Sett elefanter i det fria i Tanzania. Bott i tält på savannen. Åkte till Italien förra året. Byggt mitt drömhus en gång i tiden, skaffat mig en pudel som för övrigt är otrolig, utbildat mig till uska och få jobba med att ta hand om människor, upplevt en förlovning, köpt min drömlägenhet, fått världens bästa vänner (lyllo mig) tjänat tvåsiffrigt på att blogga (en gång i tiden, en dtöm jag hade) sett min mamma gifta sig. Fått uppleva världens olika hörn. Åkt utomlands själv. Har fått stå modell åt stadium när jag var tonåring. Har suttit i en jeep sahara. Har sett en fiat 500 i verkligheten i Rom. Fått kasta tre önskningar i Trevifontänen. Ätit gelato. Sett folk jag känner och även okända människor gifta sig ( älskar bröllop, det var några som gifte sig på stranden på Zanzibar som jag bara var tvungen att bjuda in mig själv till, så vackert). Sett stjärnfall och norrsken. Kört snöskoter. Jag har säkert förverkligat många mer drömmar.

Så mycket jag vill hinna med att förverkliga. Tiden går. Men jag har faktiskt börjat leva här och nu också väldigt mycket. Men självklart har jag mer drömmar jag vill uppleva ❤️

En liten update och lite frågor och svar. Åh vad jag har saknat att skriva av mig. Nu blir det update igen varje dag. Vi hörs.

Ta hand om er och varandra. Kram 🪻

 

12 februari, 2024Nikys Lämna en kommentar

Räddningen för mitt hår och läppar

Vintern. Vad ska jag säga, den är underbar på många sätt, jag ser charmen i alla årstider. Men då kommer det här mindre roliga, som till mitt hår och mina läppar. Som bokstavligt talat blir till katastrof. Men som tur är har jag hittat produkter som räddar mitt torra hår och nu senast har jag hittat det mina läppar älskar. Dessa produkter är bland topp två för mig. Jag har provat mängder av olika lypsyler, försvarets, burts bees, dyrare, billigare, ja allt. Och det enda som hjälper mina läppar att återfuktas är denna salva (se bilder längre ner) den är riktigt riktigt bra och lämnar läpparna perfekta. Iaf för mig. Jag vet ju inte hur dessa produkter funkar för andra men jag är så himla nöjd och tacksam för dom. Äntligen. Mitt hår är fortfarande extremt torrt av detta klimat, men det är så mycket bättre. Jag måste även tipsa om hudvård från Eleni och Chris som också är en storfavorit. Har ni provat någon av dessa produkter jag tipsar om? I såfall, vad tyckte ni? 😊

 

I dag får jag hem mitt bustroll och ikväll ska vi fira min bonusbror på en grekisk restaurang vilket ska bli mysigt. Kvalitetstid med familjen ❤️

 

2 februari, 2024Nikys Lämna en kommentar

Så mycket kärlek och skratt 🤣

Är det någonting jag älskar i livet så är det verkligen kärlek och lycka. Inte bara för min egen del, utan också att se andra kära och lyckliga. Vem älskar inte det?

Så därför vill jag återigen tipsa er om en av de vackraste platserna jag varit på. En liten ö i Grekland som har den mest magiska solnedgången jag beskådat, där halva ön har den mest magiska utsikten på höjden, högt upp över havet. Som bara har så mycket romantik och kärlek att man blir så himla varm inombords. Som har förstklassisk utsikt på restaurangerna. Där man med stor sannorlikhet ser bröllop och förlovningar. Jag pratar självklart om den ön jag har besökt fem gånger. Den ön där mina bästa vänner förlovade sig. Den ön jag önskar att alla någon gång besöker, för ni kommer att vilja åka tillbaka, fylld med glädje och kärlek när ni kommer hem. Den ön ni kommer att få kärleken att sprudla ännu mer. Såklart pratar jag om mitt älskade Santorini. Den ön kan jag utan och innan. I juni börjar direktflygen med Norweigen igen. Tyvärr går det bara direktflyg därifrån under högsäsongen. Om tiderna är som det var när jag flög dit landar man tidigt på morgonen på ön. Och det är PERFEKT. Att få utforska Thira ensamma är helt magiskt, tro mig. Santorini är som ett magiskt sagoland. Det är så vackert att man måste uppleva det på plats. Jag är otroligt kräsen när det kommer till platser, och det finns många anledningar till att jag gång på gång drömmer mig tillbaka till just Santorini. Kärleken och romantikens ö.

Santorini är inte känd för sina stränder, den sidan skulle inte jag rekommendera, det är stenstränder och en ”tråkig” del av Santorini. Man ska bo i Thira, Imerovigli eller i Oia. De städerna ligger så sjukt högt upp att det inte går att förstå när man tittar på bilder. Det är så häftigt och magnifikt. Tro mig.

Det tar 3,45 minuter att flyga dit. Flygplatsen ligger nära Thira. Man kan hitta billiga flygbiljetter, direktflygen börjar i juni. Ni får uppleva så himla mycket kärlek och romantik, både runt om er, men också med varandra. Det är hur mysigt som helst att åka runt ön med fyrhjuling eller åka på utflykt till vulkanen precis vid Thira, du får då gå på vulkanen, titta ner i öppningen, bada i varmt havsvatten. Santorini är en vulkanö därav att stränderna är av vulkanstenar. I städerna jag rekommenderar är det pool som gäller, men med den vackraste utsikten.

Har ni redan varit där? Vad tyckte ni om Santorini? Sen kan jag inte sluta tipsa er om att åka med din käresta och era vänner på en öluff i Grekland, så jäkla fina minnen, platser, ja allt. Vi var fyra stycken som åkte i tre veckor i ögruppen kykladerna, där vi på vissa platser hade förbokat hotell och på vissa platser bara tog vi det som det kom vilket var jättekul och spontant. Vi bokade hotell på Aten, Santorini och på Kreta. Sen därimellan åkte vi rutten Naxos, Paros, Antiparos och Ios. Vi ville även till Milos som är pyttelitet men tyvärr var det fullbokat där. Vi var jättenöjda med alla öar, vi åkte runt på öarna och upplevde magiska stränder och vackra platser. Wow vilken resa vi gjorde. Så himla kul och ett minne för livet.

Jag kommer ALDRIG glömma några specifika minnen från vår öluff. Greken som hade solat med tshirt och fått bränna efter det 🤣 bilen som inte orkade köra i backarna på Ios då vi åker i 2 km i timmen och asgarvar för att det går så sakta 🤣 alla mina pannkakor på ios som jag slängde i mig på morgonen i panik för att bina eller getingarna flockades runt mig tills jag fick panik och sprang till havet och satte mig och läste medan de andra i lugn och ro åt sin frukost 🤣 då var jag surmulen 🤣 eller den svarta saganakin (ost) som faktiskt var GOD 🤣🤣 eller stenfiguren som böjer sig ner och visar rumpan 🤣 min svindel som kom då och då men som jag övervann 🤣 alla tallrikar vi kastade sönder i Santorini på restaurangen som vi återkom till, OPA 🤣🤣🤣🤣🤣🤣 OMG säger jag bara, vad vi skrattade. Förlovningen mellan mina bästa vänner 😭😭😍😍❤️ förlovningen mellan andra då jag bara var tvungen att gå fram och krama okända nyförlovade människor 🤣🥰 grottan jag inte vågade gå in i för att den var så djup och jag satt fastklistrad på en mur med brant utsikt och inte vågade röra på mig alls ”fallkänsla, svindel i ett” där satt jag i någon timme, helt förstelnad 🤣🤣🤣 tills mina vänner kom och jag vågade röra mig. Hahaha. Alla våra spelkortskvällar 🥰🥰🥰 alla andra galna, helt underbara minnen vi har från den resan. Är det någon resa jag skulle vilja uppleva igen, så är det just den 🥰🥰

Kram till er.

       

30 januari, 2024Nikys Lämna en kommentar

Våga dejta? 🤔

Som jag alltid tjatar om, att våga göra det man vill och längtar efter. Jag längtar ju inte efter att dejta utan att hitta någon som det känns så rätt med och som känner likadant för mig, som jag ger mitt hjärta till, och han ger sitt hjärta till mig. Som säger ”det är bara dig jag vill ha” och ger upp bekräftelser från andra, som känner att det räcker med bekräftelse från bara mig. Ja ni förstår vad jag menar. Ingen som har svårt att ge upp andra tjejer för att finna ett intresse för en enda. Som längtar efter mina pussar, kramar, sms och bara få träffa mig. Jag vill absolut inte vara en i mängden. Players går bort direkt. Och såna som flörtar med allt och alla, fast det kanske är ett playerbeteende? Jag vill ha någon som bara ser mig.

Sen är det väldigt attraktivt att veta vad man vill och visar det. Osäkra killar går också bort. Jag vill ta någon med storm och som känner att ”henne vill jag ha” som inte tar mig för givet och som självklart är rädd att förlora just mig i sitt liv. Som värdesätter mig.

Hur hittar jag honom då? Är det kanske att börja våga ta sig ut på dejtingappar? bara tanken känns läskigt, men jag vill ju hitta någon att dela livet med. Förr har det varit genom gemensamma vänner och via jobb. Men nu är jag i den åldern där många av mina vänners vänner är gifta, är sambos. De har liksom redan hittat sin själsfrände sedan många många år tillbaka.

Jag som person har hög moral och höga värderingar. Och värdesätter familjelivet, min partner väldigt högt. Jag älskar att visa kärlek, och få kärlek. Mitt kärleksspråk är nog väldigt blandat men jag värdesätter tid ihop mycket, att skratta och få och ge bekräftelse. Jag skulle aldrig kunna hålla på med en kille som är upptagen, där klipper jag direkt. Dels för att otrohet är bland det värsta jag vet och jag vill inte bidra till det, och jag känner mycket med den ovetande tjejen och sätter mig in i hennes situation och känslor och hur det skulle kännas att bli bedragen. Därför har jag svårt för killar som visar intresse, tar kontakt med massa tjejer och som har ett stort bekräftelsebehov från andra. Jag älskar att ge bekräftelse så där går det ingen nöd.

Vad söker jag då? En lång mörkhårig kille med snälla ögon, rökfri och drogfri, med en snäll personlighet och som också har hög moral och värderingar, en jordnära, lekfull, kärleksfull kille som man kan sitta timmar med och prata, som värdesätter trygghet och ärlighet, som man får lära känna på djupet och som vill lära känna mig på djupet, som kan och vill komunicera. Som gillar närhet. Som inte vill ha barn. Inget ytligt, utan en djup relation. Som vill bli överraskad, gilla hemmakvällar istället för partylivet. Som saknar min frånvaro, som längtar efter just min närvaro. Som är lojal och trygg i sig själv.

Han finns väl där ute, han som vill ha mig och han som jag vill ha. Jag måste ta klivet och öppna dörren och våga hitta honom. För tänk om vi hittar varandra. Två personer som byter hjärta med varandra och som skapar ett för evigt tillsammans. Som kämpar med och för varandra. Som känner att ”hon” är värd att kämpas för.

Kanske springer vi in i varandra när jag minst anar det, kanske är det ett swipe på tinder. Kanske är det på ett annat sätt. Men Han finns där ute, han som vill ha Mig. Vi måste bara hitta varandra.

Vem är då jag? Nicci, 30 plus närmare 40, utan barn men med hund varannan vecka, världens finaste kunspudel på tre år. Arbetar inom vården sedan 9 år tillbaka, utbildad undersköterska sedan fem år. Arbetat i över ett år inom demenssjukvård. En lång tjej på 174 cm, blå ögon, långt brunt hår. Värdesätter bra relationer. Gud vad svårt det är att skriva om sig själv. Jag som älskar att skriva men just det där ”vem är jag” , vad man ska ha med. Jag vet ju vem jag är.

Hmm. Röker och dricker inte. Jag vill inte ha en rökare så det går bort direkt, man ska ha bra alkoholvanor, jag dricker inte själv men min kille får dricka, men med måtta. Droger försvinner direkt också givetvis. Jag vill ha en vettig människa. Jag älskar att hitta på saker och kan göra vad som helst roligt att göra. Jag är inte kräsen med andra ord på vad vi gör, jag älskar att skratta och se människor, att lyssna och visa intresse för min partners intresse och det han har att berätta. Jag älskar att upptäcka fina platser. Roadtrips är bland det mysigaste som finns. Men också att skeda i soffan en hel söndag framför ett seriemaraton. Jag älskar mat. Och choklad. Jag har sett mycket att världen, europa, asien, afrika och nordamerika. Jag är en extremt nyfiken och glad tjej. Rolig som många säger. Jag bjuder mycket på mig själv och är väldigt välkomnande. Jag ÄLSKAR som sagt att skriva, så mycket att jag skriver på en egen bok. Jag är en romantiker som älskar att läsa in min partners kärleksspråk och överraska utefter det. Jag är extremt lekfull. Älskar att ta hand om människor, brinner för mitt yrke som är en stor del i vem jag är. Älskar parmiddagar, att spela spel och gå på dejter med min partner. Jag värdesätter att få relationen att blomma och jag värdesätter att trygga min partner. Tyvärr så mycket att man lätt tar mig för givet. Jag älskar att hålla i hand. Jag är kramgo. Älskar film. Bio. Gå på loppis. Träffa mina vänner och familj, träffa min partners vänner och familj. Fira högtider. Kyssas på tolvslaget. Ja, kyssar varje dag givetvis med. Jag är extremt lätt att överraska då jag blir så glad och tacksam för minsta lilla. Jag är spontan och positiv. Jag är barnkär men vill inte ha egna barn. Jag värdesätter att man har koll på sin ekonomi högt. Att man har bra hand om pengar. Jag gillar inte att bli förd bakom ljuset med lögner. Jag förstår att vi alla har positiva och negativa sidor. Jag är stabil i vem jag är och vem jag vill vara som människa. Jag är höjdrädd så när det kommer till skidor åker jag bara i blå och grön backe. Jag drömmer om att en dag få gifta mig så det står mig varmt om hjärtat. Jag vet vikten i att ta hand om tiden med nära och kära då jag har förlorat min mamma i en tragisk olycka för några år sedan. Jag har många syskon. Jag har två guddöttrar och värdesätter nära relationer i stället för massor av ytliga så jag har en nära relation med mina bästa väninnor. Så jag har få men väldigt nära vänner med andra ord. Jag älskar att skapa traditioner. Jag har körkort sedan 2007 men har inte ett behov av en bil just nu då jag bor på gångavstånd till jobbet. Jag gillar naturen och havet men badar helst i pool. Jag har svårt att lita på människor men ger alltid en chans, jag blir väldigt sårad av lögner och blir osäker då. Har du ett behov av att flörta och vara intim med andra tjejer är inte jag rätt tjej för dig. Jag värdesätter att man bygger pelare ihop i en relation. Jag har lång erfarenhet av sambolivet och vad det innebär. Jag älskar att städa, tvätta och piffa. Jag älskar att klä mig i svart. Jag älskar när killar har chinos. Jag älskar att ha morgonfrisyr och gå i pjyamas hela dagen. Jag värdesätter att prata och reda ut saker och mötas på mitten där det känns bra för båda. Jag är väldigt mån om att bygga en trygg, stabil, ärlig och bra relation där vi gör varandra till bättre människor, där vi aldrig tappar intesset för varandra utan fortsätter att jobba på en bra relation även när förälskelsefasen lagt sig. Att man inte slutar att dejta varandra även när man kommer in i en vardag.

Jag vill hitta min bästa vän och livskamrat i ett 🥰

Ja det var väl lite kort och blandat om mig 😊

Kram.

 

28 januari, 2024Nikys Lämna en kommentar

När det är läskigt

Men samtidigt något du vill, hoppa in i det för annars finns risken att du fastnar i samma mönster hela livet. En cirkel som inte får dig att komma framåt, som inte får dig att växa, en cirkel som begränsar dig pga tankar och rädslor, en cirkel som egentligen inte, är så kul och bra. Men du går i den, för att du inte vågar något annat, för att du brottas med tankar, för att cirkeln känns trygg på något sätt, för att du har gått i den så länge att den har blivit en del av dig, men du trivs inte, men vågar inte göra något annat än att fortsätta dag ut och dag in i att gå i cirkeln. Den trygga men inte så roliga cirkeln. Du vill egentligen något annat. Bryt cirkeln, bryt den. Hur läskigt det än är. För det är just i det ögonblicket när du kliver ut från din cirkel som livet får den vändningen du så länge velat, men inte vågat.

Du har ett liv, i detta liv. Slösa inte bort den tiden, det livet. Våga göra saker, våga älska någon, våga skapa det livet du drömt om. Gör bra val, ha bra vettiga människor runt dig, spara till det du vill ha istället för att sätta dig i skiten. Ett liv. I detta liv. Hur vill du ha detta liv? Vilka vägar vill du gå? Hur vill du må? Vad vill du göra?

Vi ställs alltid inför val, rädslor, massor med tankar, ibland är det inte alltid så bra att fundera så mycket, utan bara göra det som hjärtat säger. För hjärnan kan spela oändligt mycket spratt och stoppa oss i mycket, hjärnan agerar mycket i affekt när det kommer till känslor. I vissa situationer är det bra, i andra mindre bra. Det är hela tiden en balans man måste hitta. Istället för att lösa situationer, prata om det, i en relation tar man till den enklaste utvägen. Och gör slut.

Om man lyssnar riktigt noga så känner hjärtat väldigt mycket. Där bor det många känslor. Hjärtat, med hjärnan får vår kropp att känna. Det är ibland ett himla krig mellan miljoner tankar, och hjärtat. Men bryt det livet du inte trivs med. Bryt kontakten med människor du inte trivs med. Stäng dörrar och öppna nya som leder dig till det livet du faktiskt känner i ditt hjärta att du vill leva. Det är bara du som kan göra det valet. Dina val skapar din framtid. Hur vill du att din framtid ska se ut? Vilka människor vill du ha i ditt liv?

Människor har en förmåga att ta den enklaste utvägen, i mycket. Människor tar skitlån istället för att spara till den där resan. Det blir ju enklare, och det går ju så mycket snabbare och vips kostar den där resan dubbelt så mycket än den skulle ha gjort om du sparade. Räntan är hög, du skiter i att betala, och sen sitter du rent ut sagt i skiten hos kronofogden, kanske får du utmätning. Och hur kul är det? Hur kul är det att betala skyhöga räntor? Sitta hos kronofogden som gör att du inte ens kan ta ett abbonemang till mobilen? Lån hos banken till bostad kan du glömma. Du kanske inte ens får hyra den där lägenheten som du stått länge i kö hos bostadsförmedlingen för att få, en hyresrätt. Det kanske låter läskigt. Men så är den bittra sanningen många blundar för. Hur kul är det? Det är många man skulle vilja bli förmyndare på INNAN folk gör dumma val.

Men alla har vi våra egna val på hur vi vill leva våra liv (sen finns det givetvis sjukdomar som gör livet begränsat). Vilka vi vill ha i våra liv…

 

Nog om det. I går hade jag en mysig fredag, med min bästa vän och hennes familj, hämtade min pudel hos sin bonusmatte, lekte med min lilla guddotter på två år, åt den godaste hemlagade skaldjurspajen, åt årets första vaniljsemla, lyckades förlora alla ostfrallor på lidl som jag var så sugen på, pappåsen gick sönder i botten och alla frallorna hamnade på golvet. Fan. Dumma påse 🤣

 

27 januari, 2024Nikys Lämna en kommentar

Vart försvinner ditt hjärta när…

Du blundar?

Jag har inte bloggat på evigheter om min vardag. Dels har det inte hänt så mycket. Jobbat en del kvällar. I går var jag ledig och spenderade dagen med en tjejkompis i forum för lite shopping innan jag skulle bege mig till Arlanda och hämta upp några ur min familj som varit i Thailand i några veckor.

Jag parkerade som vanligt vid det där flygplanet som är ett hotell? Om det är ett hotell fortfarande. Där fick jag sitta i någon timme då planet dels var försenat en halvtimme, och dels tog det evigheter innan de fick kliva ut. Men det gick ingen nöd på mig, resegodis, dricka och ljudet av regnet som knastrade på fönstret, så mysigt. Jag älskar att åka till Arlanda även om det inte är jag som ska resa, så hämtar man någon/några man älskar, få kramas och höra om deras resa.

Resan hem var mindre kul. Massor av köer som vanligt i rusningen. Haha. Men jag älskar Stockholm. Så jäkla mycket.

Och jag fick massa kvalitetstid med familjen.

 

Men om vi ska återgå till rubriken. Vart försvinner ditt hjärta nät du blundar? Vem ser du då? Vem besöker dig i dina drömmar och vem finns i dina tankar? Vem saknar du när ni inte ses?

Hjärtat känner så mycket. Hela du känner så mycket. Tankar, känslor, drömmar. Man bearbetar mycket när man sover. Och får även känna så himla mycket. Man får många svar. Så vart försvinner ditt hjärta när du blundar? Vem ser du när du inte tittar?

 

 

25 januari, 2024Nikys Lämna en kommentar

Det är så himla värt det ❤️

”Det kan få oss att göra galna saker, men det kan också låta oss uppleva nya äventyr, för när vi öppnar vårt hjärta kan vi få uppleva en värld av kärlek och bli positivt överraskade av människorna i våra liv”

En av de absolut läskigaste sakerna som finns är att just öppna upp vårt hjärta för någon. För i den stunden vi gör det, blir vi även sårbara. Det är som att ge vårt hjärta till någon annan. Den personen får då makten av att ta hand om vårt hjärta, vårda det, skydda det. Vi byter våra hjärtan med varandra. Och det är därför det gör så förbaskat ont när vi blir sårade. Det känns som att hela världen rasar samman, det känns som att vi, dör. Att vårt hjärta dör. Och med det, förlorar vi en människa vi älskar. Vi förlorar någon som vi trodde alltid skulle finnas i våra liv. Det känns som att vårt hjärta krossas samtidigt som att personen Vi älskar dör. Vi sörjer ett avslut, vi får lära oss att leva utan den personen vi levt med varje dag. Som vi har träffat varje dag, kramat och pussat på varje dag, smsat med varje dag. Från allt.. Till inget. Det är en stor förändring. Varje avslut är det oavsett vad som har hänt.

Men, det är värt det. Det är värt att byta hjärtan med någon vi älskar. Det är så himla värt det. Det är så värt att känna den kärleken vi får känna, de fina, tokiga minnena man skapar för resten av våra liv, för att få känna den magnetism mellan två människor, att få känna den närheten, längtan, saknaden, kärleken, kyssarna, för att få vara i den där famnen, uppleva saker vi aldrig upplevt tidigare, få lära oss nya saker, få uppleva en vardag tillsammans, få skapa ett liv ihop, lära känna nya människor, få laga mat ihop och sitta i timmar och bara prata med varandra, nå varandra på djupet, bli sårbara. Få känna längtan efter en person när vi inte är med varandra, känna pirret efter att få kyssa varandra nästa gång, och när vi ser varandra, är det som att världen står still och man vill inget hellre än att bara springa fram till personen och krama om den, för evigt. Få leva tillsammans så länge tiden ger oss varandra. Ta vara på varenda ögonblick och göra det till det bästa ögonblicket.

Aldrig ta tiden och stunden för givet, aldrig ta varandra för givet. När du möter kärleken är det som en berg och dalbana, allt är inte en dans på rosor, förälskelsen svalnar med tiden, och det är då det verkliga jobbet börjar, det är då kärleken tar nästa steg, utmaningen med att just ”inte ta varandra för givet”. Ett förhållande kräver underhåll, varje dag. Inte bara ibland. Hela tiden. Vi stör oss på småsaker istället för att tänka på allt det fina. Vi struntar i att kämpa för någon, för vi tror att vi alltid har varandra. Och varför kämpa när vi ändå tror så? Att vi alltid kommer att ha varandra. Vi tänker ”vad trött jag blir på den här personen” istället för att strunta i småsaker och tänka ”vad jag älskar den här personen” hon/han gör mig galen ibland, men vad vore livet utan varandra?

Låt inte bitterhet förstöra. Låt komunikation, kärlek, lyssna, förståelse, mötas, uppoffring, närhet, saknad, ärlighet, förlåtelse föra er närmare varandra ❤️

För en dag kanske du förlorar personen du aldrig trodde att du skulle förlora.

Det är lättare att ”hata någon” för då blir vi inte sårbara på samma sätt. Men det är så himla mycket bättre att älska. Om och om och om igen och om igen ❤️ alltid.

 

22 januari, 2024Nikys Lämna en kommentar

Det där med att överraska 🫣🥰

Det där med att överraska och se någon annans glädje gör mig otroligt lycklig. Jag blir så ivrig för att få se någon annan persons glädje. Här om dagen mötte jag upp en av mina bästa vänner och som är mamma till mina gudbarn och så följde jag med henne och hämtade de små på dagis, ja jag säger fortfarande dagis. Och fröken. Hur som helst. Överraskningen var. Mig. Och de blev så glada.

Jag skulle vara med och leka med deras kompisar, tyvärr hade jag klätt mig för 100 minusgrader så jag orkade inte springa runt på dagiset länge. Haha.

Barns glädje är bland det absolut bästa och ärligaste som finns.

Sen blev det lek i flera timmar. Till middag åt vi tacopaj, nacho och guacemole. Jag älskar familjelivet och värderar det mycket, och dessa stunder i vardagen är de bästa stunderna.

Mina små hjärtan. Mina bästa vänners barn har blivit mina små bästisar.

Jag vet inte varför riktigt jag hamnade i den här situationen jag är i idag. Ett liv utan egna barn. Ett val jag alltid gjort. En längtan jag aldrig haft. Att ha egna barn. Varför blev det så? Och har jag tvekat någon gång? Jag har tvekat många gånger, eller inte tvekat, men funderat och alltid kommit fram till samma svar. Att jag inte vill ha barn. De flesta vill ju ha barn, alla mina vänner har barn. Eller vill ha barn. Men inte jag. Vad är det för fel på mig? Men är det något fel, bara för att det är normen. Många där ute skaffar barn. Fast dom egentligen kanske inte vill ha barn. Men många skaffar barn för att de är deras största drömmar också, och hur fint är inte det. Att följa sin egen dröm. Och att vi har så olika drömmar. Att följa sin egen, och inte någon annans.

Jag ÄLSKAR iaf livet med mina små hjärtan, mina små bästisar ❤️

 

20 januari, 2024Nikys Lämna en kommentar

Men förändras vi?

Jag är uppväxt på en tid då man behövde telefonkort för att kunna ringa. Hur sjukt. Jag tror att jag fick min första mobiltelefon när jag var runt 11 år gammal, en 5110 med ett rosa skal, om man ville ha någon låt som mobilsignal så fick man köpa det, och det enda man kunde spela var snake. Jag hade inte ens en kamera på mobilen.

Jag fick min första dator när jag var i samma ålder. Ljudet från modemet är ett ljud man aldrig glömmer. Den jobbade på medan internet kom igång. Men så fort det ringde på vår fasta telefon så avbröts internet, och jag fick sitta i timmar ovh vänta på att mamma skulle lägga på luren så att jag kunde återgå till msn och lunarstorm. Jag minns fortfarande vårt hemtelefonnr. Och jag minns hur jag surmulen satt där vid min dator och bara hoppades på att hon snart skulle lägga på luren…. Nu kan jag surfa på internet hur mycket jag vill, när jag vill, vart jag vill.

Jag är uppväxt på en tid då Spice Girls var som störst och allt handlade om dom. Jag stod där längst fram vid scenen när jag såg dom i Globen. En tioårig Nicci som fick se sina största idoler, så nära att jag kunde röra dom. Och i skolan hade jag och mitt tjejgäng uppvisningar som just Spice Girls. Jag var Emma. Vi samlade på idolkort och bytte med varandra. Förutom det så var även brevpapper och klistermärken väldigt populärt att hålla på med. Jag tror att butiken där jag köpte alla mina klistermärken finns kvar i söderhallen längst ner, intill tacobar. Mycket av min barndom lever fortfarande kvar på söder sedan jag växte upp där. Butiker, kafeer, restauranger. Jag bodde vid Mariatorget. Wolmar yxkullsgatan, våning 3. Men även på Sköldgatan och på Fatburgs brunnsgatan. Jag har även bott i Fredhäll.

Det känns som ett annat liv. Så länge sedan, men ändå som att det bara var några år sedan. Är det inte häftigt hur mycket man faktiskt minns av sitt liv. Från det att man var väldigt liten till nu, precis nu. Och sedan kan man bara drömma, visualisera och hoppas på saker i framtiden. Det vi redan vet, det vet vi, det vi inte vet, det får man se. Man vet aldrig vad som händer i morgon, i framtiden och det är spännande och läskigt på samma gång.

Bara sedan jag var liten har det förändrats så himla mycket. Samtidigt står vissa saker stilla.

Jag känner mig fortfarande som den där nyfikna, lekfulla, spralliga södertjejen som jag alltid varit, nära till skratt och bus. Och då är min fråga, förändras man så himla mycket som människa? Visst förändras man, men inte så jättemycket. Man är dom man är. Vem var ni som unga? Och vem är ni idag?

Materiella saker förändras. Men förändras VI?

Varför slutar alltid mina inlägg med att jag kommer in på djupare ämnen. Jag börjar med något, men avslutar med något helt annat. Det liksom bara kommer medan jag skriver. Och brevpapper är än idag jag älskar. Och jag drömmer fortfarande om när jag går till brevlådan, öppnar den, att där ska finnas ett handskrivet kärleksbrev. Som jag alltid drömt om, då som nu. En dag ligger det där 🥰

Önskar er en fin torsdag 🙏 kram.

 

18 januari, 2024Nikys Lämna en kommentar

Skapa minnen du vill minnas 💛

Jag blev inspirerad att skriva detta inlägg av en mening som bara dök upp ”skapa minnen du vill minnas” och som får bli dagens inlägg.

Skapa minnen du vill minnas. Kanske låter det klychigt eller vad vet jag. Och självklart händer det saker som gör att man tvingas att skapa minnen man inte vill minnas. Men det jag menar med min mening är att faktiskt försöka skapa minnen du vill minnas. Håll inte på med massor av skit, gör ingen ledsen med flit. Utan gör val som gör dig lycklig inombords, gör val med gott samvete, gör val som får dig att titta på dig själv i spegeln med stolthet. Gör val som definerar dig som person. Ibland gör man fel, utan att veta att man gör fel. Då kan man försöka att rätta till det, ta lärdom av det, göra om, och göra rätt.

Skapa minnen som får dig att vilja minnas det hela livet. Skapa minnen som får din mage att bubbla av den där härliga känslan just det minnet ger dig och varje gång du minns det, så ler du. Skapa lekfullhet, kärlek och skratt. Vad drömmer just du om? Gör det. Förverkliga drömmar och låt inte en känsla som rädsla stoppa dig. Alla vet vi hur en rädsla kan stoppa oss, begränsa oss men vi alla har nog också upplevt känslan efter att göra något vi vill men inte vågar, men sen gör vi det. Den känslan efter. Herregud. Wow.

För mig var inte att åka till Tanzania en självklarhet. Jag var egentligen lite rädd för att åka dit, flyga dit. Jag älskar kontraster, men just den här kontrasten skulle kännas läskig. Jag gick utanför min comfortzone med stora kliv. Livrädd men samtidigt hade jag så länge jag kan minnas velat se elefanter i det fria. I sitt rätta element. När jag klev av planet i Kilimanjaro andades jag ut, jag fick ett sånt där leende på mina läppar som fastnade där under hela resan, ibland kom glädjetårarna, speciellt första mötet med en elefantflock. Det var bland det vackraste jag sett. Tanzania var bland det absolut häftigaste jag sett, vilka kontraster, vilken natur. Jag levde här och nu och sög in varenda ögonblick och satte det minnet i mitt hjärta.

 

Bland det absolut bästa jag vet är att just skapa minnen som får sin djupa plats i hjärtat och som för alltid lever kvar där. Som man kan minnas tillbaka, med den där känslan, med det där leendet, med det där pirret.

Vad vill du minnas? Lossas att du skriver om ditt liv som en bok, kapitel efter kapitel, bra kapitel, jobbiga kapitel, nya kapitel, gamla kapitel. Hur ser ditt liv ut? Vem har du varit och vem vill du vara? Du fortsätter att skriva, du hittar dig själv mer och mer för varje kapitel, för varje känsla om hur du vill att just ditt liv ska vara, hur du vill vara som människa, hur du vill leva. Du är fast med dig själv hela livet och det enda som är säkert är att du gör livets resa med dig, genom varje kapitel, genom varje framgång och motgång, genom varje val. Genom allt. Så skapa minnen du vill minnas med dig. Med andra. Du kan inte ändra på någon annan, du kan bara ändra på dig själv och bli och vara den du vill vara.

Minnen gör människor levande när dom inte finns längre. När min mamma försvann var det bara olyckan jag mindes. Gång på gång på gång på gång. Bara olyckan. Alla minnen innan olyckan med henne var som bortblåst. Helt svart. Jag gick i traumaterapi flera dagar i veckan i ett års tid, dels jobbade jag med skuldkänslor, dels jobbade jag med själva olyckan, att det faktiskt har hänt och att det inte är en skräckfilm jag pratar om. Jag la hela olyckan på mig, om jag bara hade varit där hade det aldrig hänt. Jag var inte där, så därför var det mitt fel. Men jag kunde inte veta vad som skulle hända. Jag var ju inte där. Hade jag vetat vad som skulle hända, hade jag varit där.

Efter det började jag minnas alla fina minnen med min mamma. Livet innan olyckan, vem hon var, alla våra skratt, alla våra resor, det fina vi sa till varandra, ja allt. Och hon känns så levande. Så himla levande. Jag gråter ibland av saknad, men jag skrattar mycket åt våra minnen, jag får den där härliga känslan av allt fint vi upplevt. Visst har vi även haft dåliga minnen. Men de fina är viktigare, det fina är det som tar över. De fina minnena 💛

 

16 januari, 2024Nikys Lämna en kommentar

Våga känna ❤️

Ibland lossas jag att du finns här, vid min sida, att du lever, här. När gamla minnen dyker upp på facebook och du har gillat det, då blir jag glad. För då känns du så levande. Har jag fastnat i fasen förnekelse? För när jag kommer till acceptans känns det som att jag ska dö av sorg och saknad. Efter dig. Men jag vågar känna. Jag måste våga känna och inte vara rädd för att känna. Och tro mig, jag känner.

Ibland när jag tar en äldres hand på jobbet och känner hur den personen håller i min hand, önskar jag att det var din hand jag höll. Jag höll den på centralintenciven, hela tiden, men du kändes inte där. Du var där, men ändå inte. Din livlösa hand i min. Jag tryckte den gång på gång för att få någon som helst tryck tillbaka. Men det kom aldrig. Alla beslut som skulle tas. Det enda jag ville var att ge det mer tid, för kanske, kanske kunde det finnas en liten chans, ett hopp om att du skulle vakna igen. Tänk om din hjärnaktivitet hade börjat igen på maskinen. Som ett hjärta som hade börjat pipa igen. Pip. Pip. Pip. Pip. Tänk om du hade öppnat dina ögon igen och sagt ”hej min älskade dotter” . Det var ju så det skulle vara. Läkaren sa ju det. Jag trodde honom efter att jag ställt samma fråga fyra fem gåmger ”kommer hon att överleva” ja det kommer hon. Vi ska väcka henne snart. När han sa det, det var min lyckligaste sekund jag någonsin upplevt. Från skräck till total lycka. All min rädsla försvann. All min oro var som bortblåst. Jag var den lyckligaste tjejen på denna jord. Men det var kört, det var så jävla kört. Du var ju hjärndöd.

Ditt hjärta ville ge upp gång på gång på sjukhuset, hjärtstopp efter hjärtstopp fick du klara av själv. Din kropp ville ge upp. Men inte du. Inte jag. Jag behövde dig. För jag visste inte hur livet utan dig var. Eftersom att du alltid funnits i mitt liv. Jag tog dig för givet.

Jag saknar dig…

Från helt levande, skrattande, till att bara halka till i en trappa, sväva mellan liv och död tills du försvann. För alltid.. På ett ögonblick. Jag hann verkligen inte med. Jag var inte beredd. Men blir man någonsin det, oavsett hur någon dör?

Livet är en lånad tid. Vi tar den för givet och lever som om vi skulle leva för alltid, med dessa människor omkring oss jämt. Vi bråkar om småsaker, vi skiter i att uppvakta varandra, vi minns allt det dåliga istället för att fokusera på det bra hos människor. Vi ser oss själva som perfekta och dömer minsta lilla misstag någon annan gör. Vi hatar istället för att älska, vi fokuserar på vad andra gör och lever istället för att fokusera på oss själva och vad vi gör. Vi säger sällan förlåt, för det är vi för stolta över. Ett litet ord som är så jobbigt att säga men som betyder så oerhört mycket. Och gör mycket med en själv samtidigt som det kan ta bort smärta från en annan människa. Vi lär oss först av våra misstag när vi vågar känna vårt misstag och förstår dom. Många vågar inte känna, och skyller hellre på någon annan. Men när vi känner, när vi verkligen vågar känna, det är först då vi att börjar leva. Det fanns ett liv innan min mammas olycka, ett liv jag tog för givet och det fanns ett liv efter mammas bortgång. Ett liv jag tvingades lära mig leva med en sorg i mitt hjärta men som även lärde mig se livet på ett annat sätt, se människor på ett annat sätt. Jag började förstå livet på en helt ny nivå och ta hand om det. Visst gör man fortfarande misstag. Inga medvetna misstag, men jag lär mig hela tiden, jag kan inte veta allt, ibland gör man misstag man inte visste var ett misstag. Jag har lärt mig vikten i att förlåta, och säga förlåt. Hur mycket det kostar av en själv, sin tid och känsla i att vara bitter.

Istället för att fokusera, jämföra mig och se hur andra lever fokuserar jag på mig själv, mina fel och brister, lär mig, blir en bättre version av mig, jag fokuserar på mitt liv, det jag har och vill ha, den jag vill vara som människa, våga ta nya vägar, bryta cirklar, våga känna, våga vara jag. Lycka börjar inom sig själv. Jag vill bli en person jag kan vara stolt över.

Som du kan vara stolt över mamma ❤️ för även om du inte fysiskt finns kvar, så är du en sån jäkla stor del av mig, i mitt hjärta, i mitt liv, i mina val, i vem jag är, i mitt skratt, i mitt gråt, i mina tankar, i min sorg och smärta, men också i min glädje. Jag ser dig när jag tittar mig i spegeln ❤️ jag ska göra dig stolt, så jäkla stolt över mig, jag lovar.

Det är så jäkla viktigt att våga känna.

Jag saknar dig.

 

13 januari, 2024Nikys Lämna en kommentar

Skrattanfall och minnet från en mardrömsresa 🤣

En dag och kväll full med skratt och mys med mina gudbarn och deras föräldrar fick denna fredag stå för. Och en match i monopol. För något år sedan spelade vi också monopol och det slutade med att vi satt i två dagar och spelade klart. Helt sjukt. Men i går tog det bara några timmar, och vinnaren blev….. jag. Jag hade bara centrum och norrmalmstorg och byggde hotell där. Och då var det kört för vissa. Hahaha. Efter allt mys, prat, spel, lek och skratt somnade jag och Albert direkt när vi kom hem. Våra spelkvällar är helt magiska. Dessa människor har jag känt i sex år och från dag ett har vi suttit ihop och i något år träffades vi i princip varje dag. Och hängde varje helg. Den perioden kan jag sakna men det blir som förut när vi ses som tur är.

Jag kommer ALDRIG att glömma vår resa till Polen. Vi tog båten dit. Och det kan jag säga, det gör jag aldrig om. Hahahaha. Resan dit gick bra, men hem. Då var det oväder utan dess like och så fort vi klev på båten såg vi spypåsar överallt som man kunde ta.. jaha, då kommer det att vara lite vågigt tänkte jag. Resan hem började, och det gjorde vågorna med. Och dom var inte små. Jag var så åksjuk att jag inte kunde röra mig för då skulle jag spy, det var inga ”vaggande vågor, sida från sida” utan man var i princip upp och ner, upp och ner. Vi hörde folket runt omkring oss spy i flera timmar. Det var en ren mardröm och mitt i allt elände så gapskrattade vi. Som vi alltid gör. Resan tar ungefär 18 timmar. Och 14 av dessa timmar var extremt vågiga. Det gungade i min kropp fyra dagar efter denna resa. Men trots det är det för mig ett av de absolut roligaste och starkaste minnena 🤣 sen bilade vi även från Gdansk till Warszawa vilket var jättekul. Älskar roadtrips. Och jag älskar att skapa minnen.

Och jag fick den stora äran att bli gudmor till deras dotter. Vilken ära. Denna lilla tjej, när hon säger mitt namn, då smälter mitt hjärta gång på gång på gång. Älskar livet med henne. Med dom ❤️

I dag blir det mysdag med godis och serier. Jag har precis börjat titta på serien Sanningen med Sofia Helin i huvudrollen, en av mina absoluta favoritskådisar, hon spelar Saga i serien Bron med, älskar den serien. Tips.

 

6 januari, 2024Nikys Lämna en kommentar

Från puppa till fjäril en dag

Från en puppa med osäkerhet, en tjej som inte tror på sitt eget värde. Jag är inte perfekt. Men jag är bra. Jag har hög moral och står för den och jag har bra värderingar. Jag är en person jag gillar och jag vet framförallt vem jag vill vara som person. Och den vägen går jag. Den här puppan håller på att bli till en fjäril. Fallit, tagit mig upp, fallit, tagit mig upp, fallit igen till att ännu en gång ta mig upp. Den jag håller på att bli, den älskar jag mer än någonsin. Jag är inte perfekt. Men jag är bra.

Jag kan säga att det tog ett tag. Ett bra tag innan jag tittade på mig själv i spegeln och kände att ”fan vad jag är bra ändå” jag är inte perfekt. Men jag är bra. Nicci, du är bra. Självklart händer det saker som fortfarande får mig att ifrågasätta mitt eget värde. Då känns det som att falla.

När man tex breakar med ett ex. Många kanske tänker ”hoppas att han hittar en person som är på en lägre nivå än mig, ja ni fattar vad jag menar. Men jag är tvärtom. Jag vill att mina ex ska hitta en tjej på min nivå eller högre, och när det händer, wow. För annars kan jag få tankar såsom, hon, men inte jag. Hon duger, men inte jag, och så blir jag ledsen. Någon som känner igen sig och förstår detta? Jag har jättesvårt att förklara vad jag menar. Men det är väl en känsla av att inte vara tillräckligt bra. Man byter ner sig, hon duger. Men inte jag. Jag dög inte.

Sådana situationer får mig att ifrågasätta mitt eget värde väldigt mycket. På ett sätt får det mig att kämpa ännu mer till att bli ännu bättre. Men för vems skull? Jag måste sätta mitt eget värde på mig själv. Och det har jag börjat göra nu. Jag måste se mitt eget värde och utefter det sträva till att bli den bästa versionen av mig, för mig.

En dag i taget. Framåt. Uppåt. Små steg. Alltid med hjärtat. För mig. En dag i taget. En dag i taget ❤️

 

5 januari, 2024Nikys Lämna en kommentar

Men alltså va 🫣🥰

Den här veckan har jag börjat tidigt på jobbet. Mörkret är fortfarande kvar när jag har börjat mina pass. Men det är ljust när jag slutar. Jag är nöjd över den här veckan på jobbet. Det är en utmaning varje dag med att arbeta med dememssjuka men det är bland det absolut bästa jag gjort här i livet. Visst är det tufft många många gånger och bara sjukdomarna i sig själva är som de är. Men jag trivs. Jag trivs så förbaskat bra. Och jag tror att de boende känner av det. Vi klickar. Jag brinner för det här, av hela mitt hjärta.

Förutom vård, omsorg, medicin och allt sånt har det funnits de där ögonblicken som får den där extra platsen i hjärtat. Som i dag, jag frågar en boende ”gissa vem jag har med mig idag” och man ser den boendes ögon lysa upp och denne säger ”du har med dig hunden” 😭 visst låter det som något enkelt. Men det är det inte. Att personen ens kunde koppla meningen och framförallt ordet hunden är stort, att se min hund i sitt inre och sen kunna förmedla det. Wow.

Eller när en boende långt gången i sin demenssjukdom ger en tryggande hand, går promenad och känner av att personen mår ännu sämre än sig själv. Så otroligt fint att se. Att trygga varandra, ge närhet och värme.

Förutom jobb har jag och Albert hunnit med flera playdates. I dag stod vi där i snöstormen jag och en kollega medan hundarna lekte. Brrr.. Svinkallt… trött nöjd hund, frusen, trött nöjd matte. Det har hunnit blivit en och annan sushi, och en pizza (det var extemt länge sedan jag åt pizza) sushi däremot äter jag nästan varje dag… 🫣

jag har hunnit med massor av avsnitt av dr house, är inne på åttonde säsongen av åtta säsonger så det känns lite tråkigt. Det är säkert bara något avsnitt kvar. Fan…

Jag har hunnit med att beställa ett flertal toppar.. Mest i svart. Svart fungerar alltid, då har man alltid något att sätta på sig. Jag älskar att klä mig i svart.

Jag har hunnit beställa en sak från vårdväskan som jag länge suktat efter. Och paketet ska komma i morgon. Så ivrig att se hur det blev. Något fint, något personligt, något litet.

 

Nu på kvällen har jag suttit och gråtit. Fick ett otroligt fint meddelande nu ikväll som gjorde mig alldeles rörd. En liten tjej som fyller år snart, och gissa vem hon ville skulle komma på kalaset 😭 hur kan hon ens minnas mig ? Lilla hjärtat. En sådan liten människa. På några år gammal. Som jag inte träffat på evigheter 😭❤️🙏

Det får avsluta detta inlägg. Ta hand om er. Kör försiktigt ! Kram.

 

4 januari, 2024Nikys Lämna en kommentar

Nyår och första januari 2024🥂

Det blev ett riktigt bra avslut på detta år. Jag och Albert tog en långpromenad på en mil, besökte mammas gravsten, köpte med sushilunch och bara myste hemma först. På kvällen drog jag hem till en av mina bästa kompisar, vi var fyra stycken och hade en sån mysig och rolig kväll. Vi spelade fia med knuff med ”nya regler” , okej, regler som jag aldrig kört med tidigare och det var riktigt roligt och spännande. Vi spelade även Uno och Plump. En riktig spelkväll med andra ord. Älskar spelkvällar.

Vi provade en förrätt som tydligen är populär på Tiktok, men jag har själv inte tiktok så jag hade ingen aning. Men det var iaf fylldra krustader med smält hot jalapenoost i tub (asgod btw) och sen fyllda krustader med brie och sen ska dom vara i ugnen en liten stund. Det var sjukt gott, och så enkelt. Förstår att det är populärt. Mums.

Det blev så mycket skratt den här kvällen. Jag har verkligen så himla fina och jordnära människor i mitt liv. Jag har lyckats hitta de absolut bästa vännerna man kan ha.

Jag skålade in det nya året i vanlig ordning med cola 🥂

God morgon det nya året. Herregud. Det är den första dagen på år 2024. 2023 gick så himla fort. Men nu är det året slut och jag är så redo för detta år och vad det har att erbjuda, alla minnena detta året kommer att skapa i mitt hjärta. Nicci 2.0 är här. Hej 2024 ❤️

 

1 januari, 2024Nikys Lämna en kommentar

🫣🫣

Jag blev lite ”inpirerad” av att skriva detta inlägg efter att en tjej som går ut med att man inte ska kommentera andras kroppar m.m, i mina ögon ”ändå kommenterar en annan tjej” för hennes kropp. Efter att hon publicerar bilden på denne tjejs kropp efter en förlossning visar jon upp andras förlossningsmagbilder, (bara celluliter, bristningar och större magar). Jag tycker det är lite konstigt. Det blir så fel. Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara känslan.

Varför ska hon inte kunna lägga ut en video på sin kropp efter ett kejsarsnitt bara för att det inte är bristningar, mage och celluliter? Varför måste hon få kommentarer såsom kropphets, ta bort den där videon, folk mår dåligt av det m.m.m.m.m. så mycket hat. För HENNES kropp.. Why? Mår man dåligt, följ bara inte. Hur enkelt som helst. Hennes kropp är lika okej som de som lägger ut videor på celluliter, andra sorters magar och ”kärlekshandtag”. Vissa har det, andra inte. Min mamma födde tre barn varav två med kejsarsnitt, hon fick inga celluliter, eller ”kärlekshandtag” alls. Vissa kroppar får det. Andra inte. Alla är fina på sitt sätt….

Förlåt. Men det är inte okej att skriva elaka saker om någons kropp. Cellulit eller inte, större kropp, eller mindre.. Så trött på att vissa saker är okej, men andra inte.

Det ska klagas hela tiden. Om allt. Ständigt klagande. Den kroppen mår folk dåligt över att se, det skapar kropphets, den bilden mår folk dåligt över. Men titta inte då?

Man kan inte skriva om någonting. Man kan inte lägga upp någon bild. För då blir det hat hit och dit, så himla tråkigt, än att istället fokusera på sig själv. Jag är så trött på hur människor hela tiden ska klanka ner på andras bilder, videor, texter. Vi är alla olika och hur underbart är inte det? Vi ser olika ut, vi är olika i våra personligheter. Det vackraste som finns är ju godhet, godhet mot sig själv och godhet mot andra människor. Att man orkar fokusera så mycket på andra hela tiden, vilka bilder dom tar, hur dom ser ut, hur deras flöde ser ut.

Nej jag väljer inte att lägga upp den första bilden jag tagit, jag väljer den som jag själv vill lägga ut helt enkelt.

Har man inget snällt att skriva. Skriv inget alls. Hur man ser ut ska ju inte avgöra hur en annan människa kan mår om sig själv, det ligger ju i den människans självkänsla då och ska absolut inte tas ut på någon annan. Man ska absolut inte lägga skulden på någon nannans utseende. Vi ser ut som vi gör och vill… 🤷‍♀️

😳

 

30 december, 2023Nikys Lämna en kommentar

 

Allmänt | |
Upp