Vad jag drabbades av

I dag pratade jag med den mest fantastiska hematologläkaren jag någonsin träffat. Ovissheten vad som hände i juni har varit lite jobbig. Jag blev tydligen livshotande sjuk från ingenstans. Vad i helsike drabbades jag av? Stora svarta blåmärken uppkom hela tiden på hela kroppen och det var tack vare dom som åkte jag in. Det var ju bara det som var "annorlunda".. 

Jag fick mängder med immunoglobinpåsar för att stabilisera mig och jag svarar bra på kortisonet nu och jag har bra värden. IDAG. Jag tar prover varje vecka i några veckor till. 

Jag har tydligen en väldigt sällsynt och livshotande autoimmun sjukdom som drabbar 3 av 100.000, kroppen angriper sina egna trombocyter och utesluter dom helt och hållet, därav mitt värde på noll. Och det kan bli så akut igen, när som helst så jag är hematologpatient i några år fram över och ska ta prover en gång i månaden under två års tid efter avslutad kortisonbehandling. Så skönt att slippa gå en dag i veckan sen, det är jag tacksam för🙏 

Så det jag drabbats av händer absolut inte många🙏 jag kan börja blöda från mina viktiga organ när som helst. Därför hände allt på ett ögonblick. För det gör tydligen det. Det blir väldigt akut.

Men här är jag. Tacksammare och gladare än någonsin över livet 🥰 så redo att återgå till mitt liv. Till min vardag ❤️

Jag är sjukskriven i två veckor till och Albert är hos husse i två veckor nu innan vi kommer in i varannan vecka igen så jag funderar på att titta på hela greys anatomy som är ca 18 säsonger 😂 och bara vila upp mig , fokusera på mig, återhämtning och bara mysa massor innan jobbet börjar 🥰 och en härlig morgonlångpromenad per dag med en rättegång i hörlurarna 🥰 balans mellan allt 🥰 som jag kört under hela tiden. 

Jag älskar livet så himla mycket och detta kommer att göra att jag bara kommer att ta vara på det ännu mer. Vissa saker får ligga på is, som att resa tex, och lite sånt en period men herregud vad gör det, alla andra fantastiska saker, alla andra stunder i livet, livet är ju lite vad man gör det till också ❤️ och jag uppskattar verkligen vardagen och de små stunderna sååååå himla himla mycket. Jag uppskattar det jag har 🥹🥰🙏❤️ 


Allmänt | |
Upp