Inifrån Astrid Lindgrens barnsjukhus

Nu är det bara två dagar kvar, på måndag stängs vårdplatser för barn ner och orsaken är att resurserna är slut då läkare, sjuksköterskor och undersköterskor måste lämnas över till vuxenvården och covidpatienter. 

De som jobbar på Astrid Lindgrens barnsjukhus här i Stockholm är oroliga över de barn som behöver vård och att de nu inte finns platser för dessa barn. De tar emot svårt sjuka barn som går igenom extremt tuffa behandlingar och som kräver mycket resurser. Resurserna är slut, nu stängs vårdplatserna på måndag pga den ökade coronasmittan. 

Jag pratade med en vän som jobbar på Astrid Lindgrens barnsjukhus om hur läget är där och som berättade detta. 

Och som ni alla säkert redan läst så ställs barnoperationer in, barn som redan har fått vänta länge nog... 

Vi måste tillsammans få ner smittan!!!

Visa sjukvården den respekten. Visa dig den respekten, visa dina medmänniskor den respekten.! 


Jag vill poängtera att det här med att få problem med andningen inte är att leka med, jag fick själv uppleva det i början av januari då jag lyckades åka på barnkrupp hur konstigt det än låter, i vuxen ålder, den blev allvarlig så jag var in på akuten tre gånger och fick adrenalin och kortisontabletter. 

Vi sitter i frivillig karantän, träffar släkt och vänner för mysiga promenader eller umgås utomhus nu eller som vi hade förra veckan facetimefika med våra goa vänner, det var riktigt mysigt, medan parkeringsplatsen var proppad till mataffären vi åkte förbi så handlar vi på nätet och hämtar sedan upp ute, vi stödjer lokala restauranger med att ta take away, det finns lösningar till att minska smittspridningen, vi stannar hemma så mycket det bara går. 

Jag vet att många där ute mår psykiskt dåligt i denna tid och jag vill bara säga till er att jag finns här, jag har själv gått i KBT tidigare och vet hur man ska komma in i rätt tänkande och jag är även utbildad undersköterska och har studerat psykologi i samband med den examen och är även självlärd då jag har tagit hand om många människor som på ett och annat sätt har mått dåligt och jag har träffat patienter i fyra års tid i mitt jobb inom vården.


Allmänt | Astrid Lindgrens barnsjukhus, corona, covid19, smitta, smittspridning, verkligheten | |
Upp