Julen 🎄

Julen blir verkligen sĂ„ annorlunda i Ă„r för de flesta mĂ€nniskor och det som kĂ€nns rĂ€tt i mitt hjĂ€rta Ă€r att bara stanna hemma, för att fĂ„ stopp pĂ„ den hĂ€r smittan nĂ„gon gĂ„ng sĂ„ fĂ„r man lĂ€gga det man annars brukar göra Ă„t sidan, följa restriktionerna, följa sitt hjĂ€rta och vara rĂ€dd om sig sjĂ€lv och andra. Det kommer fler jular och man fĂ„r faktiskt leva lite hĂ€r och nu och inse att vĂ€rlden Ă€r upp och ner och att göra rĂ€tt val och det som krĂ€vs av var och en. 

Men hej vi deppar inte ihop för det, bara för att julen inte kommer vara som den brukar med massor av folk dĂ„ bĂ„da vĂ„ra familjer Ă€r stora (bara jag har 4 tonĂ„rssyskon som bor hemma) sĂ„ ska vi göra julen mysig Ă€ndĂ„, jag Ă€lskar julen och Ă€r van med att maxa den, vilket vi ska göra Ă€ndĂ„ trots att det bara Ă€r vĂ„r lilla familj, jag, min sambo och vĂ„r Ă€lskade hund. Sen finns det facetime och man kan faktiskt trĂ€ffa sina nĂ€ra och kĂ€ra ute, det finns alltid lösningar och man kan vĂ€lja att se det positiva i allt. Det Ă€r som det Ă€r och man fĂ„r hoppas att coronatiderna snart Ă€r över, för det Ă€r viktigast just nu, att vi bromsar smittan och Ă€r rĂ€dda om varandra och hoppas pĂ„ att det blir nĂ„gorlunda som vanligt snart igen. 

Varför inte laga sin julmat och ta med till sina nĂ€ra och kĂ€ra som kanske inte kan laga maten sjĂ€lva, stĂ€lla det utanför dörren med en Ipad som man har startat och sedan Ă€ta middag ihop men pĂ„ avstĂ„nd â˜ș 

I Ă„r blir inte julen lika stressig som det kanske brukar vara med hela tjocka slĂ€kten och man hinner bara kanske prata i fem minuter med alla, allt gĂ„r i ett med en jĂ€dra fart och sedan Ă€r det all stĂ€dning och sĂ„ var det över. I Ă„r har man tiden, i Ă„r slipper man stressen, i Ă„r fĂ„r man mycket tid med sin familj, i Ă„r blir det annorlunda men det betyder inte att det blir dĂ„ligt. Livet Ă€r vad man faktiskt gör det till i sina handlingar och tĂ€nk. 

AllmÀnt | |
Upp