Mycket tid i köket

Det regnar verkligen varje dag vilket är tråkigt då vi bara träffar folk ute i dessa tider för att minska smittspridningen, så jag hoppas innerligt att det är fint väder i morgon för då har vi lite planer.

Något vi sysselsätter oss med i dessa tider är bakning och matlagning, saknar verkligen att baka med svägerskan så mycket men så länge bakar vi här hemma jag och sambon, han är grymt duktig på att laga bröd, bakverk och även en mästerkock i köket, vilken tur jag har. Själv är jag duktig på det jag brinner för som tex sallader när det kommer till maträtter och sedan älskar jag choklad så kladdkaka, chokladmuffins och chokladbollar är jag riktigt bra på. Dock bakar jag inte så ofta då jag inte kan låta bli att äta upp det typ på en gång. 

Sambon står för fullt och förbereder inför imorgon, till förrätt blir det hemlagad hummersoppa, till varmrätt blir det potatisgratäng, grillad tonfisk och romsås och till efterrätt blir det creme brulee, mums. 


I går åt vi hans chili con carne, en vegetarisk och ni som minns den stora 30 årsfesten med maskeradtema för två år sedan minns också den goda chili con carne, herregud vad vi slet med den, kan inte låta bli att skratta när jag tänker tillbaka när vi stod och lagade mat i en väns kök, så mycket mat. Men då var det också sjukt många bjudna. Själv får jag nog flytta fram min fest plus inflyttningsfest och midsommarfest ett år till som var tänkt till nästa år.

Hur som helst, i går åt vi chili con carne med hembakat bröd som blev sjukt god. Allmänt | Hembakat, hembakat är godast | |
Upp