Hur tänker just du?

Ja i dessa tider finns det inte så himla mycket vardag att berätta om, dagarna ser i princip likadana ut och det är lite svårt att hålla koll på vilken dag det faktiskt är. Man går upp, tränar, gör nyttiga smoothies, jobbar, tar en lång powerwalk och sedan sysselsätter vi oss med lite olika saker, fixar och donar här hemma eller umgås med familjen, spelar spel, massor av promenader och sånt och avslutar dagen med yoga och ibland handling på nätet, vi går inte i affärer och vi köper take away från restauranger. 

Man får se det från den positiva sidan, man hinner med så mycket annat och nu är det verkligen en tid till att ta hand om sig själv, boosta kroppen med nyttigheter, boosta hyn och håret och träna. Att inte behöva lägga tid på att sminka sig innan jobbet, eller styla håret då man jobbar hemifrån. Jag märker direkt skillnad på mina fransar om jag inte haft mascara på några dagar hur långa dom blir. Jag är ingen person som strylar mitt hår eller lägger mycket tid på smink, fem minuter, sen är jag redo, har aldrig varit intresserad av det och om jag ska va helt ärlig så tycker jag att morgonfrillan kan vara så sexig och snygg, ju mer naturligt desstu snyggare. Jag har liksom aldrig förstått grejen med att sminka sig extremt mycket att man även målar läppar större än vad man har, jag provade en gång och det såg för jävligt ut på mig, det kan väl jämföras med att stoppa papper i bhn när man gick i mellanstadiet vilket jag faktiskt gjorde någon gång om jag ska vara ärlig. Observera att jag tycker att det såg skitfult ut på Mig

Det är också en bra tid att lära känna sig själv och vem man är som person, ofta ser man människors rätta jag i krissituationer, hur vi hanterar denna pandemi, vilka uppoffringar man själv gör. Gör man allt för att förhindra att bli smittad och smitta andra eller tänker man bara på sig själv? Hur tänker just du? Är du en person som inte klarar av att göra uppoffringar utan lever på som vanligt? Förtjänar du då sjukvård om du i framtiden skulle behöva det av olika anledningar? Är du så egoistisk att du skiter i om du smittar andra? Intressant att se hur människor är i krissituationer, hur personer är i personlighet. Man lär sig vem man själv vill bara, vad min moral är, mitt samvete. 

Vissa partajar på.. 

Sen det här med att ta test för covid, så fort du tar testet och träffar på en du känner eller en okänd så kan du bära på smitta igen så bara för att du inte är smittad den stunden du testar dig så betyder det egentligen inte så mycket, du kanske går till jobbet som vanligt, träffar på någon, eller går i affärer så kan du vara bidragande orsak till att någon blir smittad eftersom du kanske tror att "jag var ju inte smittad" men du kan bli smittad av någon utan att vets. Och bara för att du har antikroppar betyder det inte att du är immun. Och framförallt att du inte kan leva på som vanligt.. 

Vi fick sommaren till att lalla runt en aning men nu är det kyligt igen och detta virus trivs i det som vi har märkt plus allt annat som sjukvården måste ta hand om. Det blir en belastning, och sedan räknar just du med att få sjukvård när du drabbas av covid, du som kanske fortsätter att lalla runt, du som fortfarande tänker egoistiskt. Nej det är inte kul med denna pandemi men vi sitter i samma båt och val man gör påverkar en själv och andra liksom andra dåliga val man gör här i livet. Ja detta år är inte som du är van med, du kan inte festa, du kan inte resa, du kan inte ha ett stort socialt umgänge, du kanske ska jobba hemifrån och låta dom personerna som gör samhällsviktiga jobb kunna få en minskad risk att bli smittad, du kanske inte ska träffa olika människor just nu, eller åka kommunalt, äta ute. Det finns liksom andra sätt. 

Ja detta år får man svar på mycket, både om sig själv och andra. 


Allmänt | #corona, #pandemi, #personligutveckling | |
Upp