Den tomten skulle vi ha

Men gud vad kul att få se vår tomt för massor av år sedan och vilken skillnad det är från då till nu. Många hus är nybyggda i vårt område samtidigt som det inte är för mycket hus här.

Jag är så himla glad över att vi vann budgivningen på tomten till slut, det var jobbigt där ett tag men vi skulle bara ha den. Det var verkligen den där speciella känslan när vi såg tomten för första gången, från första stund kände jag att det var här jag ville bo vilket jag inte känt tidigare när vi var på radhus och husvisningar. Så det är inget panikköp, tvärtom. Vi hade turen att hitta just vår drömtomt. 1,5 år senare kom vårt hus och vi flyttade in. Det är en lång process när man köper en tomt till det att man faktiskt kan bo där, annars brukar det ta ca 3 månader med inflytt.


Jag tycker fortfarande att det känns overkligt att bo här och det är väl lite orsaken till att inte så mycket har hänt invändigt än, det känns ju som att vi hyr en annan persons hus. Men vi ska ta tag i det. 

Träffade på en granne och hennes hund när jag var ute med Albert och hon berättade att det tog tre år innan dom kom riktigt i ordning, vi har bara bott här sedan i augusti detta år så det är väl okej. 

Det här är vårt hus, mitt hus och hans hus, och även Alberts. Och jag älskar det. Det finns inte så mycket enplanshus här så vårt hus är väl lite unikt på det sättet och jag är så glad att vi tog beslutet tidigt att vi skulle ha en enplansvilla, ytorna blir så öppna och ljusa. Men vi var inne i en och annan tvåplansvilla på nybygget bara för att vara helt säkra på vad vi ville ha och vad vi absolut inte ville ha, och hela tiden gick vi tillbaka till ett och samma hus och det var ju en enplansvilla, undra hur många timmar vi faktiskt var i det huset på Nybygget, vi lärde ju typ känna säljaren där haha. 

Skillnad från bilden ovan. Här byggs vårt hus för fullt och här hängde vi varje dag i denna process. Så spännande! 

Allmänt, Drömhuset | #drömhuset, #älvsbyhus, #älvsbyhustove, bygga hus, drömhus, villa, villaägare | |
Upp