Rutiner

Det har verkligen varit en aktiv helg med långa promenader. Jag har nämnt tidigare att jag går en mil per dag ca 5-6 dagar i veckan. Lite kortare någon dag i veckan och jag vill trycka på vikten med att faktiskt hålla igång, både för kroppen och själen. Det psykiska måendet blir bättre och det gäller att faktiskt motivera sig själv och att ta steget att göra det och att ha rutiner. 

Vi jobbar hemifrån men vi har rutiner varje dag och det mår kroppen bra av. Även om man inte ska iväg till jobbet är det ändå viktigt att göra sakerna som du annars gör när du ska till jobbet. Gå upp samma tid, ät frukost, duscha, klä på dig, starta dagen kanske med en halvtimmes morgonpromenad, lyssna på musik, komma i gång, få den där friska luften och att röra på sig. Det är så himla viktigt för måendet, mer än vad man tror. Även om man inte har ett jobb så är det viktigt att ha rutiner. 

Så jag utmanar er mina läsare att ta en rask  45 minuters promenad per dag, lyssna på en podd samtidigt, musik eller bara lyssna på det som är runt om. Vara här och nu när ni tar er promenad, släpp olika tankar som dyker upp. Försök att ta den promenaden samma tid varje dag. 

Min vardagsklocka sitter i även på helger vilket jag tycker är helt underbart. 
Allmänt | #att ha rutiner, #må bättre, #må bättre mentalt, #psykiskt mående, #ta promenader | |
Upp