Lär känna mig del 2

Kul att det var så många som läste del 1 av lär känna mig så här kommer en del 2. Hoppas att den blir lika uppskattad.

På den här gatan på Södermalm är jag uppväxt, närmare bestämt på Wolmar Yxkullsgatan. I längan till höger bodde jag och här var mitt dagis i samma byggnad som jag bodde i, nära och bra men inte nog med det, fritids låg på samma gata och ett stenkast härifrån ligger Södermalmsskolan där jag gick från 6 års verksamhet till 4an. 

Såhär såg tälten ut när vi bodde ute på savannen i Seregenti i Tanzania. Vi hade visselpipor i fall vi behövde hjälp från vakterna (om något lejon eller liknande kom) och vi fick inte vara ute ensamma så fort det blev mörkt så ftån restaurangen till tältet blev vi eskorterade av beväpnade vakter som lös ut i det bäcksvarta mörkret. Det hade inte varit kul att stå öga mot öga med ett lejon. Den natten låg jag vaken i timmar och lyssnade på hundratals zebror som traskade precis utanför tältet och lejon som lät. Sjukt häftig upplevelse. Myggnät fanns det överallt för att på bästa sätt skydda oss ftån mygg, sedan knaprade vi malariatabletter varje morgon i en hel månad. 

Jag tror vi åkte i åtta timmar för att komma till denna plats, bara grusväg och en hel del skumpande men man var så farcinerad av alla djuren på vägen så man glömde helt bort hur ont det kunde göra, hur dammigt och torrt det faktiskt är, hur skitig man blev av dammet, hur varmt det var och hur man längtade till att få åka på asfalt. Nästan så att man fick abstinens. Längtan var olidlig ibland. Men man var här och nu, man sög in sig av allt man såg och vi såg djur hela tiden trots den stora ytan vi åkte på. 
Här kommer två bilder på min otroligt vackra egna lägenhet som jag köpte år 2017. Vad jag älskade den och framförallt där den ligger. Läget är magiskt och allt var sprillans nytt när jag flyttade in. Nästan fyra meter i taket vilket var det bästa, vilken rymd. Jag flyttade hemifrån år 2008 och har bott större delen i Stockholm men även i Norrland i två år (jag trivdes inte där) jag ville hem till Stockholm. 


Jag älskar att åka pariserhjul och har gjort det både i Gdansk och i Budapest, det är svinpirrigt då jag har världens höjdrädsla men utsikten man får uppleva slår det så det har blivit en grej nu, så fort det finns ett pariserhjul måste jag åka det. Sen är det sjukt romantiskt också. 

Kolla in Budapest på denna bild, hur vackert är det inte att se det från ovan. 


En av de roligaste men också sjukt varmaste upplevelser jag haft var när jag dansade med masajerna i Tanzania, jag förstår inte varför dom bär filtar. Min första tanke var att den kanske var svalkande men herregud vad varmt det var, inte nog med att det var sjukt varmt på savannen och sen dessutom skulle man bära en filt när man dansade. Så vänliga människor och en så svettig Nicki efter dansen och då har jag inte lätt för att svettas, tvärtom. När man är ute på savannen är det viktigt att tänka på vad man har på sig och undvika färgerna svart och blått för att tse tse flugan dras till det, tse tse flugan kan ge dig afrikansk sömnsjuka om fel fluga biter dig, sjukt aggressiva flugor som vi upptäckte i ett tse tse område (områden med tse tse flugor har flaggor med färgerna blåsvart så inte överallt på savannen behöver man vara rädd för dom) vår chaufför glömde bort att vi var i ett sånt område och hela bilen attackerades av flugorna, tänk er 100 gånger värre än bromsar, så aggressiva!! Vi grät där och då och kämpade med att inte bli bitna. Vi kunde varken stanna eller få bort dom, vad vi kämpade. Sen hade vi fönstrena stängda och herregud vad dom attackerade bilen, galet!!! Det var som att någon sköt mot bilen.. 

Jag läste på lite om vad man skulle bära för kläder när man var ute på savannen, jag köpte ett par beiga tunna byxor från revolution race som man även kunde göra till shorts, sen ljusa T-shirts och en stor sjal och keps. Så glad att vi hann göra fyra resor år 2019 innan pandemin för dom tänker man tillbaka på varje dag nu. Jag har nog än idag inte fattat att jag varit här i Tanzania, åkt runt i hela det landet och sett så sjukt mycket och upplevt. Den resan slog alla resor jag gjort. Vi åkte med Afrika Safari och vi var supernöjda med dom.

Allmänt | |
Upp