När räcker det? Nu räcker det... Det räckte för länge sedan.

När jag läser om vad andra får gå igenom i detta samhälle, i världen så blir jag så jävla ledsen. Mord, våld, mobbing, våldtäkt m.m. Det är fruktansvärt att det ens ska existera.

Att en sexåring ska bli utsatt för misshandel och mobbingatt ens någon ska behöva utsättas.

Eller det här näthatet som är, när jag läser vad andra bloggare får uppleva eller människor på sociala forum blir jag mörkrädd, hur kan människor vara så elaka? Jag fattar inte. Vilka är det som sitter bakom sina skärmar och skriver så fruktansvärda saker till andra? 

Vad är det för sjuka jävla som mördar och våldtar?... 

Att människor tar sig friheten att göra en annan människa illa på olika sätt. Hur fan ska vi få stopp på den här skiten? Att prata om det, att agera tidigt, att se, att förändra

Jag har själv fått se baksidan av saker med egna ögon. Min mamma bedrev jourhem förut och socialen tänkte på mammans bästa, inte barnets. Trots misär, trots ett föräldraskap som brister, trots den ångesten barnen fick när de hade umgänge med sina föräldrar så var det mammans bästa som prioriterades, barnet skulle hem till sin mamma oavsett. Det är inte alltid det bästa att komma hem till sina biologiska föräldrar. Det är inte det. Så jävla tufft att tvingas lämna av dessa barn till en misär och dom skriker och gråter att dom inte vill vara där av olika anledningar. Fyfan vad jobbigt det var att se. 

I slutändan är det en själv som bär ansvaret för sina handlingar. Gör bra handlingar och må bra som människa. Gör bra handlingar för dig själv men även för andra. Jag läste i ett forum för någon vecka sedan, det var något om att vissa, inte bär munskydd i kollektivtrafiken och ibland inte ens busschauffören och då var det någon som skrev  "ja då tänker inte jag heller ha det" och jag tänkte för mig själv. Men herregud. Ta ditt eget personliga ansvar istället och sätt på dig munskyddet. Det är just sådana tankebanor som är så frustrerande och gör att det inte sker en utveckling framåt. Tänk om alla tänkte så 🤷‍♀️

Jag är SÅ JÄÄÄÄÄVLA TRÖTT PÅ att andra människor tar sig rätten till att förstöra en annan/flera människors liv med sina jävla handlingar. 
Allmänt | |
Upp