Saker ni inte visste om mig...

Jag tycker att det är så kul att skriva om saker om mig så att ni lär känna mig lite grann också och sen vet jag att det är många som uppskattar sådana här inlägg så vi kör.

Jag älskar att testa på olika matkulturen, och då menar jag verkligen älskar, jag älskar att äta, helst i flera timmar, beställa in massor med olika rätter, umgås och bara ha det bra, jag är van med att ha bordet fullt av personer (så tråkigt nu under pandemin) dels är jag van med att huset är fullt hos min familj då fyra tonårssyskon bor hemma, någons respektive, sen är jag uppväxt med att min familj hade jourhem, vad vi har träffat mycket människor i vårt liv. Jag har ungerska rötter och släkt, jag hade en italiensk farbror, jag har en thailändsk släkt. Så på olika sätt var och är det liv och rörelse.

Men nu skulle det handla om mat, dessvärre började mina magproblem och dåliga värden när vi var i Grekland sist vilket innebar att jag inte kunde få i mig någon mat i princip, men utöver maten så hade vi det helt underbart där. Men jag älskar att testa mat, massor av mat. 

Självklart besökte vi marknaden när vi var i Budapest (Ungern) vilket är ett måste för att inhandla paprikakryddor, Ungersk mat har mycket paprika i sig vilken är en traditionell grönsak och krydda. Paprika är ett måste. Vi köpte hem kryddor och jag bara längtar tills vi åker dit nästa gång och kan stanna längre. Sist var det en weekend på fem dagar. 


Ungersk gulasch är ett måste om ni inte har testat det än. Inget smakar bättre än att äta det i det landet där rätten är en traditionell rätt. Den finns att köpa här i Sverige med, liksom den österrikiska gulashen. 

Kyckling är också en typisk ungersk föda, här åt vi på en grym restaurang mitt i Budapest där man fick in en hel kyckling. Det var så gott. Bästa restaurangen. 

Och till det fick vi den godaste chimi churryn ever. 

En annan känd ungersk rätt är langos, dom är sjukt goda på Gröna Lund om ni inte har testat deras langos, annars är inget som att äta dom i Ungern, här hittade vi ett litet langos stånd på en bakgata. Fasiken vad god den var, det ser ni kanske i bilden. 

Och när vi var i Tanzania var vi ju bara tvungna att testa lite klassisk afrikansk mat, någon köttgryta och sen lite grötris liknande klump och det var inte gott alls. Klumpen hade en konstig konsistens och smakade inte mycket, säkert extremt mättande men.. Vi testade iaf. Det var buffé så det fanns en hel del att välja på. På Zanzibar hade vi en sjukt stor buffé, herregud vad mycket mat, jag lägger upp bilder på den buffén nästa gång. 

Jag älskar spansk mat vilket är en stor favorit, iaf topp 4. Att beställa in massor av smårätter (tapas) är något jag älskar, jag kan tycka att det är rätt trisst att äta en maträtt så när vi är utomlands så blandar vi lite och smakar av varandra. Sånt älskar jag. 

Detta har jag nog nämnt ett x antal gånger men svart paella är bland det godaste jag äit och det blev en och annan sådan när vi var i Barcelona. 

Sen är den thailändska maten en klass för sig, här beställer man alltid in fem olika rätter och att sitta mitt på stranden är en storfavorit, så himla mysigt. Här var på en strand på Koh Lanta som för övrigt är en storfavorit av platserna i Thailand. Underbar ö. Jag har varit i Thailand fem gånger och har besökt så många platser, öar, hotell och ätit sjukt mycket olika thairätter. 

Men det finns säkert mer ni vill veta om mig och inte bara om mat. Jag älskar att läsa böcker, börjar jag lösa blir jag helt uppsluken och måste helst läsa ut boken på en gång. Här läser jag en kärleksnovell på en strand som heter Poda Island och ligger precis utanför stranden i Ao Nang, man ser den här ön därifrån. Så sjukt fin liten ö. 

Jag har aldrig följt ett mode utan köper det jag tycker är snyggt. Jag är en riktig shopaholic i perioder. Här besöker jag ett köpcentrum i Barcelona nära nationalmuseumet. Här har jag mina absoluta favoritskor som är "toffelskor". Fan vad jag saknar dom. Jag önskar att dom fortfarande fanns, då skulle jag köpa minst 10 par. Dom skorna har följt med på x antal resor och jag hann med att köpa två par innan dom en dag inte fanns mer. Så sjukt sköna, spetsiga, toffelaktiga, mjuka, marockans stil. 


Jag är rädd för att bada i havet, mest för hajar och så men också för vattnet i sig, det är sjukt djupt och sen har jag varit nära att drunkna. Jag skulle aldrig dyka, men att snorkla är så mysigt och magiskt. Här blev det snorkling utanför små öar i Thailand där jag bland annat såg Nemo (clownfish) 

Jag tycker att det är supermysigt att paddla kanot. Här blev det en kanottur vid Railey beach. 

Ja det kanske inte blev så mycket saker ni inte visste om mig, mer mat och aktiviteter utomlands. Men hoppas att ni gillade det ändå. 

Allmänt | |
Upp