Skapa magi

Har ni någon gång känt att ni bara vill lämna det liv ni lever i? De 8-17 jobb ni kanske har fem dagar i veckan, att varje dag gå upp samma tid, jobba, tvätta, städa, äta middag sen dags att sova för att sedan ha det så i ytterligare fyra dagar, helgerna bara flyger förbi och man hinner inte med allt man vill göra innan en ny vecka börjar. Livet är på en rutin. Livet är ytligt, alla materiella ting man ska köpa, alla "måsten". 

Med handen på hjärtat har jag drömt om mer frihet i livet, att faktiskt leva livet på ett mer spännande sätt. Ta med mina älskade, åka land och rike och upptäcka, att ha en vecka hemma i månaden och sedan bara vara på vift, att bygga om en van till ett rullande hem och se. Att sitta och skriva i nya miljöer varje dag och bara vara. Wow vilken dröm. Förutom att bara skriva om delar av mitt liv, tankar och drömmar så älskar jag att recensera platser jag besöker, mat, restauranger m.m. 


Jag följer en tjejs liv, Elena, vars liv är som en dröm, hon och hennes pojkvän var trötta på "vardagslivet", de köpte en segelbåt och byggde om en van och drog iväg, de båda håller på med sociala medier och Elena skriver även på sin blogg. De reser över hela världen, ibland på segelbåten och i bland i vanen. De sålde i princip allt de ägde innan och tog sin chans, en chans till att faktiskt leva det liv De vill leva, sånt beundrar jag. 

Jag är en rastlös själ som älskar det där lilla extra, att få skapa, vara kreativ, leva och se, jag älskar att bryta vardagen och att göra livet magiskt. Vissa kanske tycker att det är svårt att skapa detta hemma, men det är bara fantasin som begränsar och det är lättare än vad man tror, varför inte äta middag på en stor filt på golvet en kväll och tända upp lite ljus. Bara det gör en "brytning" i det "vanliga". Eller varför inte åka till en fin plats, kanske platsen där ni träffades på för första gången och äta middag i bilen och prata om gamla minnen, hur ni träffades, vad ni gjorde och vad ni pratade om då. Bara en sån sak är magi för mig. 

Hur bryter ni vardagen? Kör ni livet på rutin eller hur lever ni? Hur skulle ni vilja leva? 


Allmänt | |
Upp