Få ett slut på mobbningen.

Jag vet att det finns många barn där ute som har ont i magen och är jätterädda, rädda för att komma tillbaka till skolan och till den mobbning som gör att detta barn, eller vuxen hela tiden går med den där fruktansvärda klumpen i magen. Tro mig, jag vet hur det känns. 

Vad spelar det för roll vilka kläder man har på sig? vad spelar det för roll hur man ser ut? Vad spelar det för roll vilken hudfärg man har eller vem man älskar? Det är ju helt fantastiskt att vi människor ser så olika ut, har vår egen stil och utseende. 

Det räcker med så lite men kan göra så mycket för en annan människa, bjud in eller åtminstone ge ett leende och säg hej till någon som är ensam. Va god istället för elak. Ingen människa mår bra av elakheter, varken den som utsätts eller den som utsätter. Ingen människa ska behöva utsättas för mobbning på något sätt, varken ett barn eller en vuxen. Det är aldrig okej och något vi tillsammans måste bryta. Att skriva om det, att prata om det, att göra något själva. Inte bara blunda för det. 


Vad vill ni mobbare få ut av att mobba andra för bättre mår man inte av att trycka ner andra människor. Tvärtom visar en studie att det ökar risken för psykisk ohälsa, kriminalitet och missbruk bland annat. Näthat, fysisk och psykisk mobbning, ord som etsar sig fast, slag som gör ont, tårar som rinner nedför en kind.

I min värld är godhet och kärlek något jag värderar och mår bra av, gör inte ni det? För det kan ju inte vara skönt inombords att vara en mobbare? Och vad spelar det för roll vad andra har på sig m.m. Fokusera på dig själv istället och utveckla dig själv som människa, genom godhet och kärlek. Så jävla trött på att mobbning ens förekommer.... Jag fattar inte det.
Allmänt | |
Upp