Helt ovetandes

För fem år sen i dag var jag helt ovetandes om att i morgon skulle vara den sista dagen jag skulle få träffa min mamma i livet, tänk om jag hade vetat vilken tragedi jag skulle vara med om? tänk allt jag skulle vilja säga till henne då, få chansen till ett hej då. På ett ögonblick var hon bara borta.

För fem år sedan i dag spenderade jag min dag med jobbet på en sommarlunch med våra kunder. Jag var den som tog emot kunderna och just denna dag regnade det lite smått så jag välkomnade dom med paraply så att de inte skulle bli blöta. Vi var ett helt gäng. Jag minns precis vilka kunder jag satt hos, undra om de minns mig än idag? Jag jobbade vid den här tiden som undersköterska och åkte runt till folk som bodde hemma. Vi hade en supertrevlig lunch. 

Tänk att jag ett år var lucia för våra kunder också, jag minns så väl hur nervös jag var när jag skulle hålla min dikt som min bästa vän hade hjälpt nig med. Jag hade levande ljus i håret för första gången, innan hade jag bara varit lucia på dagis. Det var en klass som sjöng och som var med i mitt luciatåg, efteråt serverade vi kunderna gofika. Men just denna dag för fem år sedan var vi på lunch med dom, så många fina minnen jag har.


För exakt två år sedan började vår långresa med våra vänner, vi åkte på öluff i Grekland i tre veckor och första stoppet var Aten. Herregud vilka vackra öar vi såg och vi åkte när högsäsongen började ta slut så det var inte mycket folk helker, ja på vissa ställen, jag tror att de fick en mindre chock när vi åkte till Santorini och staden Oia (själv hade jag varit där flera gånger innan), så mycket folk. Förutom Santorini så besökte vi även Naxos, Paros, Antiparos, Ios och Kreta. Det är alltså två år sedan vi gjorde denna fantastiska resa som jag starkt rekommenderar och som jag lätt kan göra igen men då välja sju andra ögrupper, det finns så många att välja på, vi valde Kykladerna denna gång. 


Jag var i Grekland på mamnas årsdag för hennes bortgång och skrev hennes namn i sanden med ett hjärta. Och nu är årets tyngsta dagar bara runt hörnet och årsdagen närmar sig...
Allmänt | |
Upp