Husägare i ett år

Tiden går fort, riktigt fort. Det känns som att det var i går som vi startade planerna med att köpa hus. Planen var först att köpa ett befintligt hus och under säkert ett halvårs tid åkte vi runt i hela vår kommun och kikade, varje helg var vi på visningar och för det mesta var det faktiskt läget jag inte fastnade för utan nu ville jag hitta ett hem att bli gammal i. Jag blev nästan lite ledsen där ett tag men så en dag så började vi tänka annorlunda, varför inte köpa en tomt istället och få både läget och huset vi vill ha. En tomt som hade legat ute i flera månader var verkligen den absoluta drömtomten för min del, jag trodde aldrig i min vildaste fantasi att den tomten kunde bli vår, vi budade och då började självklart en annan familj att buda och så där höll vi på tills vi vann budgivningen och den sagolika tomten blev vår. Varför älskar jag denna tomt så mycket? Dels är det för att jag faktiskt är uppväxt i detta område, dels är det för hur vackert det är runt om och att det inte är sönderbyggd, sen har vi viss havsutsikt och 200 meter ner till havet samtidigt har vi bara 20 minuter in till stan, det är väl det jag älskar mest, naturen och sen närheten in till stan. Vi bor i fantastiska Stockholms skärgård och här hör jag hemma. De bästa av två världar. 


När vi hade köpt tomten började nästa resa, vad skulle vi ha för hus? vilket hus skulle bli vårt framtida hem? Vi hängde mycket på Nybygget vid Arlanda och gick in i vartenda hus som fanns där, kände oss för, pratade med leverantörerna m.m. Det var fantastiskt vackra hus och jag fastnade för två, tro det eller ej men jag fastnade för ett tvåplanshus också, ett som hade den mest fantastiska hall jag någonsin sett som var högt I tak sen var rummen jättestora och fina, men jag hade nog bestämt mig redan innan att ett enplanshus ska det vara. Älvsbyhus ställde ut ett enplanshus, dock inte det vi har i dag, Tove vinkelhus men vi fastnade direkt för Älvsbyhus som leverantör. Först var planen att ha det största vinlelhuset men tyvärr fick det inte plats på vår långsmala tomt, för en stor tomt har vi (över 3000) men som sagt var tomten för smalt så istället för ett hus på 180 kvm blev det ett på straxt över 150 kvm och det finns ju möjligheter att bygga ut på längden om vi i framtiden känner att vi vill ha huset större men huset känns perfekt, helt lagom och den öppna planlösningen är fantastisk. 

Huset har tre sovrum som är stora, ett av dom är större och har en walk in closet. Vi har två badrum, ett sällskapsrum, ett kök, stor hall, ett stort matrum och ett vardagsrum. Alla rummen är med andra ord stora, och sen har vi självklart en tvättstuga, dock var den större i det mindre huset men är ändå supernöjd. Har vi inrett klart då? Nej det har vi inte och där känner jag ingen stress alls då jag vill skapa ett hem i lugn och ro. Sen vill jag avvakta lite med färg på väggarna tills huset "har hittat sin plats" då det rör på sig lite nu i början. Jag nämnde att vi har tre sovrum och det är bara ett av dom rummen som är ett sovrum, de andra två rummen är ett walk in closet med klädställningar och mina upphängda kläder och i det andra "sovrummet"är det ett kontor. Har varken visat dom rummen eller vardagsrummet då jag inte tycker att dom är så roliga just nu så det blir att jag fotar de andra rummen istället. 

Här kommer lite av de olika rummen.

Utvändigt har vi inte hunnit att göra så mycket, bara ena delen av altanen, planterat lite i en rabatt, planterat en häck och fixat solceller på taket. En hel del iaf på ett års tid. När jag upprepar orden "husägare i ett års tid" går det inte riktigt in, det är helt galet att vi har bott här så länge och fått uppleva alla årstider här, det är bara vi som har bott i detta hus, vi har sett hur ett husbygge går till och har fått vänta i 1,5 år innan vi kunde flytta in, med all väntan och allt som ska fixas innan så räkna med iaf 1,5 år ni som ska bygga hus, all markarbete, startbesked, godkännande, beställning av hus, grannar som ska säga sitt m.m. Allt har varit en så spännande resa och tiden gick fortare än vad jag först trodde, det kändes som att det skulle ta en evighet innan vi kunde flytta in, och för ett år sedan fick vi det, vi fick äntligen flytta in I vårt fantastiska hus, vårt hem. 

Allmänt, Drömhuset | #älvsbyhus, #älvsbyhustove | |
Upp