Är det otrohet om man träffar andra?

Jag fick en intressant fråga för några dagar sedan om vad som är en av de vanligaste missuppfattningarna folk har om mig så den tänkte jag i kombination med detta inlägg svara på.

En vanlig missuppfattning är att folk tror att jag har en moral man inte kan leva upp till, och att jag är "tråkig" för att jag inte dricker alkohol. Och att dom runt mig inte får dricka alkohol. 

Och ja, jag har en stark moral som jag står upp för, jag har en hög förståelse för vad som är rätt och fel. Jag vill leva efter godhet och står för den jag är. Och att jag inte dricker alkohol är för att jag inte tycker om det överhuvudtaget, jag tycker att det smakar riktigt äckligt och därför har jag aldrig druckigt Jag skulle inte äta något jag inte tycker om heller. Och jag skulle definitivt inte dricka bara för att ha kul. För jag kan ha jättekul utan att dricka och jag kan verkligen bjuda på mig själv utan alkohol i kroppen. Jag är en riktig teaterapa. Människor runt mig får självklart dricka. Får man ett dåligt beteende när man dricker skulle jag tycka illa om den vare sig den har alkohol i sig eller inte. Ett dåligt beteende är ett dåligt beteende oavsett. 

Men nu till att svara på rubriken. "är det otrohet om man träffar andra?" vad skulle ni svara utan att tänka? Ja tror jag många hade svarat. Men. 

Jag skulle säga "det beror på hur man har valt att leva sitt liv"  för otrohet för mig är när man gör något med någon annan bakom ryggen på ens partner, man ljuger om det, man sviker den personen och gör något mot den andra som ni inte har kommit överens om. Det för mig är otrohet. Man sårar. 

Jag pratade med en nära vän i telefon i dag, vi står varandra otroligt nära (har hennes medgivande att skriva om deras relation) . Hon och hennes kille lever i en öppen relation. Det är något dom båda är överens om och har sina "regler" i sin relation och det är väl det som är helt fantastiskt med livet. Att hitta någon som vill leva livet på samma sätt som en själv. Kärlek som kärlek. Vem har sagt att en relation bara måste vara i en tvåsamhet och på ett visst sätt bara för att du lever på ett visst sätt? 

De träffar andra, de pratar om vad som är okej och inte okej i just deras förhållande precis som alla förhållanden ska vara, ha en dialog. De är ärliga och har full respekt för varandra. De skulle aldrig göra något som sviker den andra och wow säger jag bara. Det är ju det ett förhållande och kärlek handlar om. Att leva ut sin egen kärlek, man med man, man med kvinna, kvinna med kvinna. Monogamt eller polygamt. Varför har andra så jävla mycket åsikter om andras förhållanden? 

Hon lever som sagt i ett öppet förhållande. Och i det fallet är det verkligen inte otrohet att de är med andra. Det är något de har valt. De är kärlek för dom, det som gör dom lyckliga. Otrohet är att ljuga, svika, göra något man inte är överens om. 

Likaså som jag har valt ett liv med bara en människa och inte vill träffa andra och för oss är det otrohet att vara med någon annan, eller att flörta vilket inte är okej i vår relation. Det är "våra regler". 

För vi människor måste förstå att vi alla är olika, vi ser olika ut, vi gillar olika saker, vi har olika "regler" i våra relationer. Bara för att du lever på ett sätt betyder det inte att en annan lever så. Kärlek är kärlek. Otrohet är när man bryter det två eller fler människor har kommit överens om. När det kommer till svek. Där har vi också olika nivåer. Vissa kanske tycker en puss är otrohet, andra inte. Vissa tycker att flörta är att vara otrogen, andra inte. 

Det handlar fortfarande om vad personerna i relationen har kommit överens om och inte. 

Jag tycker att detta ämne är väldigt intressant att prata om för att människor är så "inrutade" i sitt eget sätt att leva och att alla ska vara, tycka och tänka som dom. Jag å andra sidan är "öppen" med att människor får leva precis så som dom vill så länge ingen far illa på olika sätt. Jag tycker att det är helt fantastiskt att höra och se andras kärlek och lycka. 

Så har du fortfarande samma tanke på otrohet? Visst kan otrohet både vara att man träffar andra men också inte beroende på hur man har valt att leva tillsammans? 
Allmänt | |
Upp