Göteborg och att minska ångesten inför jul

Vi var som sagt i Göteborg i helgen och ett ställe jag tycker att man ska besöka när man är där är Gothia Tower. Maten där är fantastiskt god. Vi hade inte bokat bord dessvärre uppe vid heaven 23 så vi käkade lunch vid entréplan vilket jag är glad för, det var supermysigt. Jag åt den godaste sallad jag ätit med betor och quinoa bla. Så enkel sallad och så god. Den får fem av fem i betyg av mig. Ni måste testa den när ni är där. Skriv gärna en kommentar om vad ni tyckte. 

Självklart gick det även att beställa den berömda räksmörgåsen där också. Jag njöt av varenda tugga av maten. 
Men vad är ett besök på Gothia Tower om man inte gör ett besök uppe vid heaven 23 ändå och att njuta av en fantastisk utsikt över staden. 
Vi satt i baren och tog en drink, de hade inte min alkoholfria strawberry daiquiri så det fick bli en liknande med hallon och lime istället och den var supergod. Det är väl bara is, lime, hallonsmaksättning och socker, haha. Men gillar man inte alkohol så gör man inte det. 

Vädret var på topp denna dag men det var kallt, jättekallt. Ändå var det bara en minusgrad ute och när det var elva minus i morse här i Stockholm så kändes det varmare än kylan i Göteborg, märkligt. 

Känslan över att julen snart är här fick man verkligen, dels på Lisebergs julmarknad och dels inne i Gothia. Där fanns det en fantastiskt vacker butik som sålde julsaker, så vackra julgranskulor bland annat. 

Folk har verkligen börjat att pynta sina julgranar nu, själv väntar jag lite till då det blir en riktig gran här i år med den vackraste julgransfilten under. Det kommer att bli magiskt. Det blir en röd och guldig gran för vår del. För mig är julgranar bland det vackraste som finns, jag älskar att klä dom och mysfaktorn ökar något enormt mycket. 

Julen är för många en jobbig månad, sorg över att vissa nära och kära inte finns kvar i livet, sorg över att inte ha haft en bra jul i barndomen, ensamhet och över att inte ha råd med att köpa julklappar. Jag kan inte ta bort all den ångest folk känner men jag hoppas att jag kan bidra till att göra det lite enklare. Även om ni tex inte har haft bra jular när ni växte upp så kan ni göra framtida jular mysiga, låt inte det som varit förstöra ditt liv, ärren finns där och det bästa man kan göra då är att lära sig att leva med dom på bästa sätt, förvandla det jobbiga till styrka och göra livet fint här och nu. Sen det här med julklappar, det är inte det viktigaste, är ni många som firar jul ihop så är det kanske omöjligt att köpa julklappar till alla, stressen och ångesten är ett faktum, kör julklappsspelet istället, kom överens om en summa att köpa någon julklapp för. Vi kör tex med en viss summa och två julklappar var, en summa som är okej för alla så att ingen ska få ångest över "pengar och värde". För julen handlar inte om stress, hur många julklappar var och en måste ha, pris på julklappen, utan julen handlar om att ha mysigt, rå om varandra och varva ner. 

Jag minns den första julen utan min mamma, jag bestämde mig för att göra den annorlunda så jag jobbade inom vården hela julhelgen, jag klädde mig som en tomteflicka. Sorgen efter mamma var jobbig men det blev en helt fantastisk jul. Att få skapa julstämning för andra, oj vad det gav mig mycket. Sen fixade jag lite julmiddag hemma, ensam, tittade på julfilmer och gosade ner mig i en mysig pyjamas. 

"Livet blir lite så som du tänker" förstår du hur jag menar. Se det fina i det lilla, gör det bästa utifrån dina egna förutsättningar, jämför dig inte med någon annan, ditt tänk avgör mycket. Allmänt | #göteborg, #heaven 23, #platser att besöka i göteborg, #räkmacka gothia tower, #tänka på inför jul | |
Upp