Helgens fina stunder

Den här helgen har varit en salig blandning av grått. Alla dess nyanser. 

I fredags var vi flera stycken som bakade tillsammans. Julbak stod på schemat och det blev lite av varje. Och gott blev det. Nästan lite för gott. Det bakades massor av bröd. Sen kola, rocky roads, knäck och lussebullar. Jag har lärt mig en läxa till nästa år och det är att ha bullformar till knäcken. Det var riktigt svårt att pricka de små knäckformarna och knäcken stelnade så fort att mitt tålamod räckte inte till. Jag måste nog erkänna att det var första gången jag gjorde knäck också. Och jag som ska till tandläkaren nästa vecka. Tur att man har abonnemang där, inte för att jag har hål. Men ifall att. 

Det blev bak nästan till natten, pauser för lite tacomiddag och dans. Jag dansade nog säkerligen i två timmar i sträck. Det var så kul. 

På lördagen var vi bortbjudna på middag. Vi var ett stort gäng och till middag blev det grillat med hasselbackspotatis. Fick nästan lite sommarfeeling där. Vi kikade på Så mycket bättre och det var otroligt djupa och fina låtar som de sjöng i går vilket resulterade i att mina tårar rann. Jag fick flaskbacks från mammas olycka. När hon kramade mig och pussade mig på kinden straxt innan, och att jag aldrig mer kommer att få uppleva min mammas kärlek. Det skär i mig som knivar. Och att hennes liv avslutades så som det gjorde. Jag känner mig så ensam utan henne. 

Då vill jag bara dra täcket över huvudet, krama om det hårt, gråta en stund och andas för att sedan ge all min härliga sprudlande energi till mina nära och kära. Att få ge är det som ger mig energi. 
Jag är så tacksam för det lilla. Det lilla gör så himla mycket. Jag värdesätter livet så mycket annorlunda nu och på en helt annan nivå. Jag blir så tacksam. Jag förstår hur mycket ett litet vänligt ord betyder, eller en vänlig handling. Hur mycket det kan påverka en människa. Likaså hur mycket något elakt ord eller handling kan påverka. Nu blir det kanske lite mycket av just detta i inlägget så vi fortsätter helt enkelt en annan dag och fortsätter med helgen. 

I dag fick Albert vår hund sträcka ut benen ordentligt med en rejäl långpromenad och bus med andra hundar i en hundrastgård, han var så lycklig. Långpromenader får han såklart varje dag men det blev en extra idag. Det var rätt så härligt ute så totalt var vi ute i fyra timmar. Efter det blev det skräpmatsbuffe, sushi, bananpizza och gyros, massor av tända ljus och mys framför en fil. . En fin tredje advent med andra ord. . 

Nu slocknar snart det sista ljuset i ljuslyktan här i sovrummet och det är dags att krypa ner under täcket och sova. Vi hörs imorgon. 

Allmänt | |
Upp