Massor av tips!

Jag har knäckt min egen "kod" till att ta bra bilder och hur jag gör framför kameran och tänkte bland annat dela med mig av det. Och efter 30+  år har jag även förstått hur man gör snygga ögonbryn på mig själv. Nu tar det bara max en minut för varje ögonbryn. Jag noppar dom aldrig längre heller utan jag vill få ett sånt naturligt resultat som möjligt. Och det blir det. Det enda jag gör nu är att måla utefter hur mina egna är formade, precis under och precis ovanför. Svagare över, lite hårdare under och sen borsta till dom och så. Jag älskar dom. Jag älskar buskiga naturliga ögonbryn. Jag får lägga upp nya bilder på dom snart. För idag är inte vädret på topp att ta bilder och bilder blir tusen gånger bättre i bra ljus. 

Med rätt ljus är det en sån stor skillnad tycker jag. Både i hur ögonen framhävs och det naturliga i huden. Ljuset gör det mesta jobbet. Även vinklar spelar stor roll. Jag dansar otroligt mycket framför kameran nu, jag "leker" med den på ett sätt jag inte gjorde förut. Jag ger "liv" i bilden vilket för mig gör att jag snabbt faktiskt får en bra bild. Innan var det att jag "posade" och då tog det ett bra tag att få den där bilden. 

När jag gick på modellskola så gick vi sminkkurser och fick reda på vad man passar i med mera och jag passar i väldigt naturligt smink vilket jag också känner. Jag kan tex inte ha lösfransar för jag ser inte klok ut i det. Det blir to much för mitt ansikte. Jag kan inte ens måla mina fransar nedtill.. 
Likaså med något på läpparna, det blir också lite to much. Det funkar inte för mig alls.  På tal om färg på läppar, mitt nästa tips är att ha röda läppar om ni tar svartvita bilder. Jag använder oftast bara lypsyl, och ibland ett naturligt ljusare glans på läpparna från clarins. 

Alla är vi olika med vad vi passar i. Har olika ansikten vilket bara är så himla kul. Är det inte helt fantastiskt ändå att vi är så olika och ser så himla olika ut. Och att det faktiskt är personligheten som gör en människa vacker. Insidan räknas så mycket med andra ord. 

Och nu förstår jag varför man skulle komma med otvättat hår när man var modell och inte nytvättat. Herreguuuud vad jag älskar mitt busiga hår efter typ 3-4 dagar. Då är det som snyggast. Förut tvättade jag mitt hår varannan dag. Nu är det oftast var fjärde dag. Det är också ett tips. Och ja mitt hår blev "fettigt" förut också efter två dagar. Men jag bara avvänjde håret och till slut så. Nu vet jag ju inte om det fungerar för alla eftersom att hår liksom hud m.m skiljer sig från person till person. 

Sen har jag slutat med att färga håret, jag har slutat att föna och platta det (gör det två gånger per år) jag gillar morgonfrillan, knappt ens ork att borsta det. Oftast sätter jag upp håret i några spännen som på bilden och fuktar det, sen får det bara vara. Jag gillar inte alls hårspray. 

Denna bild är från i somras så jag är solbrun. Nu däremot är jag likblek. Det är något jag är försiktig med. Solen. Och om jag är i solen använder jag solskyddsfaktor. Jag röker inte och jag dricker inte alkohol vilket också påverkar huden och åldrandet. 

Allmänt | |
Upp