När ska det få ett slut???

Varje vecka läser man i tidningen om "en kvinna har hittats död i sin bostad, mannen är gripen" eller liknande. Hur många kvinnor ska behöva bo i ett skyddat boende? Så skyddat att man inte kan ha kontakt med sina nära och kära, man får byta stad, riva upp allt. Fly för sitt liv. 

Varje vecka läser man om hur en kvinna blev brutalt våldtagen. Nu får hon leva med dom ärren i resten av sitt liv. Tänk om hon blev gravid med sin våldtäktsmän?  Tänk om hon då lever i ett land där abort är förbjudet. Hon valde inte att bli gravid. Ett äckel tog sig friheten av ha sex med henne mot hennes egen vilja. 

Först ska man gå igenom den ojämställdhet som fortfarande finns i världen, även i Sverige som kvinna.  

Sen ska man höra dessa sexistiska skämt om kvinnor. Säger man emot när det går för långt är man helt plötsligt en hora. 

Man kanske inte ens är trygg på sin arbetsplats, kanske är det en diskriminering där men man vågar inte göra något, i rädsla för att bli av med sitt jobb. 

Hur många kvinnor har inte blivit utsatta för sexuella trakasserier någon gång i sitt liv? på olika sätt. Jag blev själv uppringd av ett äckel för några år sedan. Det var vidrigt att höra allt han hade att säga som var långt ifrån okej. 

Ett äckel visade sin kuk på bussen en gång och sa massor av nedvärderande saker till min vän, livrädd för vad som skulle hända om jag öppnade käften så tog jag ändå modet till mig och sa ifrån.

Våldtäkt och misshandel. Hur många chanser ska en människa få? Ett fall om en kvinna som blev misshandlad till döds av sin pojkvän visade det sig sen att den sjuka jäveln hade både misshandlat en person innan till döds och även åkt in och ut 17 gånger om inte mer. Verkar det som att personen klarar av att vara i samhället då?!! Uppenbarligen inte. 

Mord. En kvinna blir brutalt misshandlad till döds av en man

Snälla, det räcker nu. När ska detta få ett stopp? En kvinnas kropp är ingen jävla slagpåse, inget man kan våldta, inget man ska förnedra eller dylikt. Ingen person överhuvudtaget ska behöva vara en slagpåse... Eller att bli mördad. 

Och varför är det inte hårdare straff här i Sverige? varför kan man checka in och checka ut nästan hur som helst i ett fängelse? Är det bara jag som tycker att misshandel ska räknas som mordförsök? 

Jag såg en dokumentär om en man som misshandlade kvinnans ena barn så illa att barnet dog. Barnet var under ett år. Han fick bara något år i fängelse för misshandel. Detta var i Sverige. Ska man kunna slå och slå, OM människan överlever är det misshandel. ETT slag kan göra så att man dör. ETT. Bara steget till att slå någon är brutalt. Har man tagit det steget... Vad är då nästa? Då har man inte den där spärren. 

Det är skillnad på att bli förbannad och att bli aggressiv. Man kan vara aggressiv både i ord och i handling. Vad kan man göra i ett tidigt stadie för att motverka denna aggressivitet hos vissa människor? 

Allmänt | |
Upp