Två år sedan

Jag startar alltid dagen med en stor blåbärssmoothie som ni kanske redan vet, blåbär är bland det nyttigaste du kan äta. För att den inte ska bli "sur" i smaken så blandar jag i kakao i smoothien, och alltid två bananer, jag älskar bananer och när vi var i Tanzania åt jag mängder med banan, den bästa bananen jag någonsin ätit, väldigt små och extremt goda. Jag tyckte inte att matsäcken vi fick på själva safariresan var speciellt god men frukten var däremot supergod och nötterna så det fick bli min lunch varje dag, men man var inte speciellt hungrig då vi satt i en bil i stort sett hela dagarna i en vecka, man drack extremt mycket vatten istället för det var hett, så in i helvete hett, Air conditionen funkade inte alls i bilarna och det var säkert 50 grader i bilen, dammigt och väldigt skumpigt men man var så lycklig trots det och satt med ett stort leende där i bilen och kollade spänt efter alla vilda djuren, och de var överallt. Jag var så lycklig när vi var där och jag skulle rekommendera den resan för alla, det var en häftig upplevelse. Jag tyckte att upplägget som Afrikasafari som vi åkte med var jättebra. Jag saknade att kunna fota noshörning med sitt lilla kid (säger man så?), vi såg dom i kratern på extremt långt avstånd och bara med kikare. Kikare är ett måste men de flesta djuren var nära, förutom noshörning då och boaormarna i träden men där fick de gärna stanna.Nu är det verkligen exakt två år sedan vi var i Tanzania, helt sjukt att det är så länge sedan ändå. Jag tyckte att det var en väldigt bra månad att åka i då djuren fick sina ungar då.

Nu blev det här inlägget väldigt spontant och tanken var inte alls att skriva om afrikaresan men kom att tänka på den när jag började skriva om bananer. 

Har ni frågor rörande safariresan i Tanzania får ni gärna slänga i väg en kommentar. Vi gjorde en kombinationsresa med safari och sedan en lyxresa på Zanzibar och jag tror att vi betalade ca 50.000 per person för två veckor.

Här står jag utanför en av nationalparkerna och här började den långa resan där vi skulle tälta mitt ute på savannen i två nätter. Den bästa parken enligt mig då även kratern låg här inne och den enorma savannen. Läskig väg upp till kratern och även ner, extremt brant och de är väldigt skickliga chaufförer, herregud vilka galna vägar. 

Om ni undrar varför jag har en fleece på mig är för att det var väldigt tidigt på morgonen och faktiskt väldigt kallt då men redan vid åttatiden började hettan igen, haha, så man njöt av den kyliga morgonen kan jag lova. Och jag kan även tipsa er om att ha en sjal/scarf med sig för när solen ligger på blir det svinhett i bilen och huden är direkt i solen så då skyddade scarfen väldigt bra.. 

Allmänt, Resa till Afrika 2019 | #afrika, #afrikasafari, #tanzania | |
Upp