Juli 2016 i Grekland

Jag fick ett minne från sommaren 2016 när jag och några vänner var på Santorini. Jag minns verkligen den resan så väl, mina vänner bodde i Oia medan jag bodde på min väns hotell i Thira.

Vi landade supertidig den morgonen och jag gick till mitt hotell och lämnade av mina väskor, klockan var bara 5 på morgonen så jag kunde inte få mitt rum än på några timmar så jag begav mig ut på en långpromenad och hade hela Thira för mig själv där det annars är fullproppat med människor, det var hur mysigt som helst. Thira och Oia är kända för sin magnifika soluppgång och solnedgång och tänk er då att ha hela staden för sig själv. Det är verkligen det bästa tipset jag kan ge er om ni åker till Santorini och städerna Thira och Oia, åk så att ni landar supertidig på morgonen och upptäck staden och passa på att ta massor av bilder. 


För sedan är det kört, då tar man sig knappt fram i dessa städer. Det är flera km långa köer av människor som vill se Santorinis solnedgång. Nu kanske jag avskräcker er från att resa hit men så är det inte, jag har varit här fyra gånger av en anledning, jag är förälskad i denna vackra ö som jag starkt rekommenderar er att åka till. Om ni inte vill stå i klungorna är det bara att boka ett hotell som har denna utsikt för det finns det gott om. 



När jag var där sommaren 2016 hade jag en av mina bästa tider, som jag nämnde bodde jag ensam i en stad medan mina vänner bodde i en annan, men vi träffades varje kväll och åt middag. Annars låg jag vid poolen, läste böcker, camade med min mamma och pratade med henne varje dag, beställde roomservice och solade. 
Sedan åkte vi till Mykonos i fem dagar där mina vänner bodde mitt i smeten medan jag hade ett eget hus på hotellet jag bodde på som låg på höjden med den bästa utsikten över havet. Jag åkte med ett par och jag själv var singel. 



Här var jag lyckligt ovetandes över att jag skulle förlora min mamma 1 månad senare i en olycka och livet förändrades totalt, jag förändrades. Vad livet plötsligt kan vända. Från total lycka till total sorg och få bygga upp sig själv igen med allt vad det innebär. Men nu ska vi prata om just denna resa och ovissheten och lyckan jag kände där och då. Som jag nämnde var jag mycket ensam och vet ni, jag trivs otroligt bra i mitt eget sällskap så jag har inga problem ned att umgås med bara mig. 

Jag bodde på Hermes hotell på Mykonos som både har hotell och egna små hus, dock inte många hus men ett av dom bodde jag i. Så fint, de hade en poolbar där jag beställde lunch varje dag, clubsandwish och sedan drack jag många färskpressade apelsinjuicer som jag drack överallt, jag tycker inte om alkohol och har aldrig gjort det så för mig blir det goda smoothies, iste, apelsinjuice, vatten och cola. Sen måste det finnas massor av kitkat, Lays och Pringles på hotellrummet. Bästa. 

Efter fem dagar på Mykonos åkte mina vänner hem och jag satte mig på båten till Santorini igen där jag umgicks med min grekiska väninna som har ett hotell där, hon visade mig platser på Santorini där inte turisterna är och så käkade vi tillsammans och jag fick träffa hennes vänner. I tio dagar var jag i Grekland på denna resa dit. 

Och för 1,5 år sedan öluffade vi runt i Grekland i tre veckor, en resa jag lätt skulle kunna göra igen och besöka nya öar, den resan var vi runt i cykladerna och även då var vi på Santorini bland annat. Finns så mycket fler öar jag vill se där så vad säger ni, öluff där snart igen??? 😍 Vilka öar sks vi besöka? 

Jag har besökt Zakynthos, Santorini, Aten, Naxos, Paros, Antiparos, Ios och Kreta hittills. 

Allmänt, Resa till Mykonos 2016 | #greece, #grekland, #vacay | |
Upp