Ett pudelliv

I går fick jag en sån där otroligt varm kommentar som gjorde mig så glad, mötte på min närmaste granne och så sa hon med en varm och djup röst "åh vad jag är glad över att ha er som grannar" det gjorde verkligen hela min dag och nu sitter jag här och ler när jag tänker på dom orden. Vi stod fyra grannar och pratade länge på vägen, och så stannade man till hos nästa granne och pratade, det var så mysigt. Sedan tog jag och en granne en promenad med våra hundar runt området. Som vi även gjorde nyss med i nästan en timme i solen. Energin sprudlade i Alberts kropp och han ville springa lös på promenaden men i dag blev det koppel så fick han springa av sig på tomten istället. 

Han är så rolig Albert och jag kan inte säga till på skarpen när han trotsar med att bita på kopplet för att han vill vara lös, säger jag till honom då så hoppar han med böjd kropp med busigt leende och det brukar sluta med rejäla skrattanfall, alltså pudlar är sådans roliga hundar, så glad att vi skaffade en pudel. Det är det "enda jobbiga" med honom men som egentligen inte är jobbigt, han visar tydligt när han vill vara lös och springa och leka förutom det är en otrolig hund som inte säger ett ljud, som är väldigt glad och lekfull och som tröstar en direkt, han är väldigt lyhörd för känslor och kommer och bokstavligt talat kramar en om tårarna är framme, han pussar en och får en att känna sig betydelsefull. 

Varje morgon väcker han en med massor av pussar, han är så duktig på att säga till när han vill gå ut och ger en otrolig glädje i våra liv, vår tok. I dag lyfte han på benet för första gången när han kissade och jag blev så glad, haha. Min älskling tack för att du är den du är och för att just du kom till oss vår vackra hund. 

Han är otroligt intresserad av vatten och står och glor ner i vattnet när man badar, hahaha det ser jätteroligt ut, jag måste komma ihåg att fota det nästa gång. Han står där tills man har badat klart. Ska bli så kul att se hur det blir i sommar, om han tar sitt första riktiga dopp då, i somras var han så liten så han sprang vid strandkanten fram och tillbaka. 

Jag är förälskad i denna hundras. Jag hade gärna skaffat en pudel till.

Allmänt | |
Upp