Du gör skillnad med dina val i denna pandemi

Jag vet att människor börjar tröttna på det här med pandemin och coronan, hur den begränsar våra liv extremt. Hur vi har tvingats att omprioritera och leva om våra liv på ett helt nytt sätt, som vi inte alls är vana med och jag förstår att det är läskigt men det är nödvändigt för vi måste ALLA hjälpas åt att stoppa smittspridningen, alla måste ta sina ansvar och ställa sig frågan "vad kan jag göra". 

För mig är det en självklarhet att begränsa mitt liv, min moral är väldigt hög och jag känner en solidaritet till mina medmänniskor.
Jag gör mina val utifrån min moral och jag tycker inte att det är svårt utan ändrar om mitt tänk till hur kan jag göra den här situationen på bästa sätt. Ja vi är mycket hemma men man får göra det roligt, skratta mycket, hitta på saker hemma, det är bara fantasin som sätter gränserna. Vi träffar folk enbart ute och med avstånd. För mig gäller det att lyssna på mitt hjärta, jag vill inte bli smittad och jag vill heller inte smitta andra. 

Istället för att handla mat i affärerna så finns det så himla bra lösningar, man kan handla på nätet och sedan hämta ut, eller att få det hemkört. Då slipper vi vara i affären och ta onödiga risker. Många butiker har drive thru och det är ett bra sätt att stötta specifika butiker. Vi har gjort det både på Ikea och på biltema några gånger, så himla smidigt. Win Win. 

Vi stöttar våra restauranger med att ta take away, vi gynnar dom och vi minskar risken att smitta andra och bli smittade. Vissa har det hur smidigt som helst, tex Max där man i lugn och ro kan beställa maten i bilen och så kommer dom och lämnar. 
Win Win. 

Vi träffar vår lilla grupp med människor ute, på avstånd. Vi minskar risken att smitta våra nära och kära och att själva bli smittade plus att vi umgås på ett hälsosamt sätt. Win Win. 

Vi arbetar hemifrån då vi kan det och ser det som en självklarhet för att vi kan göra det och minska risken då för andra och oss själva att bli smittade. Alla har inte den möjligheten och det förstår jag men då gör man plats för dom som faktiskt inte har ett annat val. 

Nu kan man inte säga att munskydd skyddar men när vi måste göra något, besöka läkare och sådana saker så använder vi båda munskydd. 

Vi är noga med handhygien, händerna ska tvättas ofta, när man kommer hem, när man ska äta, laga mat, toabesök. Egentligen allt som redan innan är en självklarhet

Saknar ni att äta middag med era nära och kära? Ja det gör jag med, vi är väldigt sällskapliga av oss och det händer annars väldigt mycket i våra liv på helger, men det är pandemi, livet är vad det är just nu. Träffa er inre krets några stycken ute då och grilla och håll avståndet. Det gjorde vi på nyår och det var så himla mysigt. 

Man måste själv ställa sig frågan, vad kan jag faktiskt göra, jag förstår att man självklart inte kan göra allt och det kan inte vi heller men man kan faktiskt göra mycket själv och det finns lösningar här uppe som jag vill nämna. Är denna resa så nödvändig? Måste jag faktiskt handla i affären? Osv. 

Vi alla gör våga egna val och jag tänker inte ha en pekpinne eller snacka skit om andras val. Det är upp till var och en. Jag vet exakt hur jag vill och tänker göra mina val och det som känns bäst i mitt hjärta. För mig är det en självklarhet att göra allt jag kan, tänka om, ställa mig frågor, leva på ett annorlunda sätt utifrån situationen och göra det bästa av det. 

Jag som har en hel del följare på min blogg vill jag bara säga att jag lever som jag lär. Här uppe nämnde jag faktiskt saker som vi gör, för mig är det otroligt viktigt att ord och handlingar går ihop. 

En bild från Kreta i september 2019 från vår öluff i tre veckor i vackra Grekland. Tänk när denna pandemi är över och man kan ge sig ut på livets äventyr igen. Håll i och håll ut. Du gör en skillnad med dina val i denna pandemi. 

Allmänt | |
Upp