Vägen till drömhuset

Jag minns när vårt hus äntligen var klart, detta var för sex månader sedan och känslan jag hade där och då håller i sig fortfarande. En total lycka som jag inte kan beskriva med ord. Vi hade flyttat runt en hel del och på söndagar åkte vi runt på visningar men ingenting passade, nu låter jag kanske kräsen när jag säger så och ja så är nog fallet för när det kommer till ett hem så vill jag trivas till max, jag vill ha en bra känsla i mig varje dag och allt som vi kollade på kändes bara fel, antingen var det huset eller vart det lågsom inte passade. Tills den dagen då vi hittade en tomt, en tomt i ett område där jag är uppväxt och som jag kan ut och innan. Den hade legat ute ett bra tag på Hemnet och förhoppningarna då var stora, vi båda ville ha den och såg dess potential.

När vi bestämde oss och la vårt bud på tomten så började en annan budgivare också att buda och där höll vi på, buda om vartannat. Vi gav oss inte och till slut var tomten vår. Det här var på våren 2019. 

En ny resa började och denna gång var det att hitta ett hem. Här hade vi nu en tomt men vad skulle vi sätta för hus? Vi började den resan på Nybygget och gick in i vartenda hus där. Vi hade bestämt oss redan tidigt att ett enplanshus skulle vi ha och när vi kom till Älvsbyhus var vi fast. Vi besökte även ett exakt sånt hus vi ville ha och det blev ett Tove vinkelhus vilket vi är så himla nöjda med, ytorna är fantastiska. Vi valde storleken 150 kvm och som har tre sovrum varav ett har en walk in closet också, två stora toaletter, två vardagsrum, en matsalsdel, ett stort kök, tvättstuga och en stor hall, huset har en öppen planlösning. 


Tomten är magisk och vi har viss havsutsikt, det kunde inte bli bättre. Markarbetet sattes i gång i slutet av 2019 och sedan var det bara att vänta på husleveransen som vi ställde oss i kö på nästan direkt när vi hade köpt tomten. Så med väntan med att få huset godkänt av komunen, startbesked plus allt annat, huset skulle tillverkas i fabrik så tog det 1,5 år från den dagen då vi köpte vår tomt innan vi till slut kunde flytta in i vårt drömhus. Och här börjar nästa resa med att fixa här hemma så som vi vill ha det och även fixa tomten och som ni självklart får följa här på bloggen under kategorin drömhuset. 

Allmänt, Drömhuset | |
#1 - - Maria :

Ser mycket fint ut 🙂

Svar: Tack snälla ☺️
Nicki

Upp