Semlor

Jag kan inte minnas senast när det var sådana här riktigt härliga vinterdagar i Stockholm med massor av snö, klarblå himmel och minusgrader, just nu är det - 13 här i skärgården, brrr.

Jag nämnde i går att sambon bakade semlor och vid halv tio i går kväll var dom klara, det tar några timmar att göra semlor och det var värt all väntan för dom blev så goda. Jag gillar inte mandelmassa så vi körde på vaniljsemlor, och många blev det. Hela 19 stycken. Jag blev sugen på en semla i morse så medan Albert lekte för fullt på baksidan så gjorde jag ordning en semla och fotade den ute, magiska bilder. Mums! 

Håller på att göra reklamutskick åt företaget jag jobbar åt som ska börja med onlinekurs i ryska och det fick mitt att fundera på språk i allmänhet, jag är riktigt kass på språk, i skolan läste jag franska i tre år och grunderna sitter kvar fortfarande och det fjärde året fick jag läsa engelska för att jag var så dålig på det. Men jag kan varken franska eller engelska bra. Jag skulle vilja kunna flytande ungerska och italienska. Fast när jag väl är omkring ett språk så sätter det sig, när jag var på Santorini och Mykonos med engelsktalande människor så började jag tänka på engelska och då kunde jag prata det flytande och inte svengelska även danska då mitt ex var dansk och till slut förstod jag det språket, svårare med uttalet dock, men man tappar det lika fort. Hur som helst, häftigt ändå hur fort man lär sig ett språk när man väl är omkring det. 


Allmänt | |
Upp