Vilka vaccinationer krävdes för att åka till Tanzania


För exakt två år sedan landade vi i Tanzania och vaknade upp på det minsta hotellrummet, det var en säng som gick plats i rummet och ett litet badrum thats it, man fick klättra över varandra för att ta sig någonstans men glädjen var enorm och spänningen var på max, nu skulle äventyret börja. 8 timmar varje dag i denna bil i en vecka. Först ut var Tarangire och vi hade en så bra chaufför även om de kör som galningar, herregud vad fort det gick. Värre än trafiken i Thailand.


Så fina människor vi träffade på den här resan. Så många minnen vi fick uppleva tillsammans och en sådan tacksamhet man kände när man kom hem. Vi drack vatten som kom från kilimanjaro och det smakade så bra, vi landade även på den flygplatsen, tror vårt första hotell låg en timme utanför flygplatsen innan en lång resa på över fem timmar började till nästa hotell. 

Vi här hemma i Sverige kan bara vrida på kranen för att få rent vatten, vi kan stå i duschen med ett bra tryck hur länge som helst. Jag kan säga att jag inte lyckades tvätta mitt hår på en hel vecka, trycket var minimalt så det skulle ta flera timmar att skölja ur håret. Sånt tar vi för givet. Jag kände mig på något konstigt sätt renare än någonsin varje gång man tog en dusch efter timmarna ute på savannen, ni fattar inte hur skitig man faktiskt blev, Afrikas röda damm och det dammade så mycket, och så torrt. Men bara det var en upplevelse för sig, haha. Riktigt jäkla lortig var man, men så ren man kände sig av en liten dusch efter. 

Jag mådde fantastiskt bra när vi var där. Ducoralen gjorde sitt och malariamedicinen gav inga biverkningar föränn efter tredje dagen vi kom hem, då hade vi ätit det i över 20 dagar. Man ska börja några dagar innan resan och avsluta några dagar efter. I det området vi befann oss i skulle vi äta det konstant, det är lite olika vart man är. Sedan var det de vanliga vaccinationerna såsom stelkramp mm som man skulle ta, och även i det området vi var i så skulle man visa intyg för vaccination mot gula febern som vi tog innan. Bara vaccinationerna kostade någon tusenlapp. Och visumet får man inte glömma, vi gjorde det faktiskt här hemma på Tanzanias ambassad så det var också klart innan, jag är ett kontrollfreak så allt sånt vill jag ha klart innan. 



Allmänt, Resa till Afrika 2019 | #afrika, #afrikasafari, #drömresa, #resa, #resmål, #safari, Tanzania | |
Upp