Inför operationen

Jag ska äntligen operera mig för cellförändringar och även få bort viruset som orsakar livmoderhalscancer förhoppningsvis. Jag misstänkte nästan detta då jag helt plötsligt skulle komma till en annan gynläkare än den jag brukar träffa. Det är inte den absolut farligaste förändringen jag har utan steget under, det som kan vara farligt så nu vill jag bara göra operationen, få bort skiten och få svar från patologen.

Men en operation är nödvändig och i dag pratade vi om den och jag fick faktiskt bestämma själv om jag ville göra den med lokalbedövning eller få narkos, jag valde att vara vaken under ingreppet och jag ville heller inte ha något lugnande innan. Jag gillar inte att bli sövd alls så det var riktigt skönt att jag kunde göra detta val. Undersökningen i dag gick okej, aldrig kul att ligga i en gynstol och hon kunde se förändringarna tydligt. 

Varför jag öppnar upp mig om detta är för att jag vill poängtera vikten med att gå på sina cellprover, gå när ni får en kallelse. Och hitta en bra gynläkare. Min var nog inte den bästa, men man litar ju på sin läkare 🤷‍♀️ och tro mig, lita på er magkänsla istället. 
Allmänt | |
Upp