Köpa lägenhet i Ungern?

Ja det hade faktiskt varit något, det är bara så synd att landet inte har något hav. Jag älskar ju att bo vid kusten, jag är så tacksam över att bo så nära havet att det bara tar en minut att gå dit och delar av vår tomt och hus har även havsutsikt. Jag mår otroligt bra av havet och badade där ett flertal gånger i somras vilket jag egentligen inte tycker om men på senaste året bestämde jag mig för att gilla det då vi bor vid havet och herregud vad mysigt det var att svalka sig med ett dopp och sedan lägga sig och sola på bryggan. Jag tror att Albert kommer att älska att bada i havet detta år, förra året var han för feg och för liten men nu så. 


Vi flyger tillbaka till Ungern nu och destination Budapest. Jag tycker verkligen om det landet och när Varg Veum var i Budapest i serien med samma namn i ett avsnitt så längtade jag verkligen tillbaka och alla minnen därifrån spelades upp inom mig. Vi hyrde den vackraste lägenheten med den magiska utsikten och vi bodde nära bron med lejonen. Jag har alltid varit intresserad av att ha en lägenhet utomlands som man åka till flera gånger per år och stanna där länge, upptäcka ett annat lands årstider, smultronställen, kultur, byggnader och allt som hör till. Smultronställen är platser som jag finner är något extra, något som får mig att känna "wow" vad vackert, inte bara det där vanliga vackra. Att sitta och kyssas på en bänk med denna vackra byggnad framför sig är en av mina smultronställen, på kvällen då när den lyser upp så här vackert. Wow. 


Eller bara gå utan att riktigt veta vart man hamnar, sånt älskar jag. Här använder jag bara kartan i bilden och den är dessutom upp och ner men det syns inte, jag som ville göra en rolig bild haha. Men här går vi bara utan att veta hur vi ska gå, vi gick in på vägar som vi tyckte var fina. Bort från alla turister. 


Här är vi på samma gata där min farfar växte upp, exakt här där jag står, vid denna lägenhet. Kanske sparkade han boll precis här jag står? 


En annan plats jag älskar utomlands är att åka pariserhjul, visst är det något magiskt över dom? Inte bara utsikten utan hela känslan, för mig en lite läskig känsla då jag inte gillar höjder men det hindrar mig inte från vissa saker. Att sitta där med sin älskade, ensamma och njuta av fantastiska utsikter, pirret i magen. Jag är en töntig romantiker som älskar att göra livet lekfull och jag är så himla glad över den jag är, jag är verkligen det. Sen gick vi från Széchenyi termalbadet efter att vi hade badat där så klart vilket är ett måste. Där finns det inge man och kvinna omklädningsrum utan man duschar och byter om gemensamt, självklart finns det bås och så där man kan byta om med sin älskade eller inte vill visa sig naken inför andra. 

Hur som helst så gick vi den långa vägen hem, förbi Olof Palmes gata i Budapest, förbi tågstationen, förbi en liten langos restaurang där man beställde sin langos i en lucka, världens godaste langos. Mätta och belåtna gick vi vidare hemåt. Man kan självklart ta en tunnelbana vilket vi gjorde dit men vi ville se mer så då bestämde vi oss för att gå hela vägen hem. 
Men iaf. Att köpa en lägenhet här i Budapest hade varit en riktig dröm, nu kommer jag förmodligen aldrig att göra det men som sagt, det hade varit en dröm. Jag älskar den staden. 

Allmänt | #blogg, #bloggare, #bloggareisverige, #boendeutomlands, #budapest, #drömma, #hungary, #influencer, #influencers, #skriva, #travel, #ungern, #writer, #writing | |
Upp