Söder, tapas och solsting

Jag älskar när det är soligt och varmt, då mår jag som bäst. Ja när det är lagom varmt och när det är lite fläkt och när man har rätt kläder på sig... 

I går hade vi en supermysig dag på Södermalm, vi mötte upp lite folk och sedan promenerade vi till Långholmen där tanken var att äta middag på Ön litecsenare. Hundarna badade lite och innan middagen la vi oss på ett mysigt ställe i solen och snackade, åt frukt, godis och chips. Då känner jag plötsligt hur yr jag blir, jag dricker för att få i mig vätska och jag börjar att toksvettas, det bara rinner om mig och illamåendet är ett faktum. Solsting? Jag spenderade resten av tiden i skuggan och försökte desperat få fläkt och viftar med armarna och njuter av varenda sekund det blåser till. Herregud vad min kropp reagerade på värmen i går. Galet.
 

När vi började gå mot Ön så släppte det lite och hungern var nu enorm, jag var så sugen på att ta mig en kall cola och äta och bara sitta och snacka i flera timmar. Jag älskar att äta i flera timmar.


Men, på Ön var det fullt och väntetiden var 3-4 timmar så vi gick vidare, upp mot Hornsgatan och till ett tapasställe i närheten av Mariatorget. Mina absoluta hemtrakter som liten (0-10 år), tapasstället låg i närheten av den gata där min dåvarqnde skola ligger (södermalmsskolan), där jag gick från 6 årsverksamhet till 4an. Där jag har gått fram och tillbaka varje dag i fem års tid, hem till Wolmar yxkullsgatan som bara ligger några hundra meter därifrån, där tiden har stannat, där cafét ligger kvar i ett hörn, där bageriet ligger kvar vid tunnelbanan, där kinarestaurang fortfarande ligger kvar. Där allt ser ut som då. 


Potatisen var så god tillsammans med någon chilikräm, jag älskar potatis och den här var fantastisk god.

Sen beställde min sambo något med räkor och jag ångrar mig så mycket att jag inte beställde det, herregud vad gott det var. Såsen, räkorna, mums.

Jag dessvärre beställde friterad småfisk och det var inte alls min grej, vet inte vad det var för fisk men skinnet var kvar med, och massa småben vilket inte är något för mig.. Krämen var dock god, vitlök.

Min tredje rätt var torsk på macka, och det var verkligen torsk på macka, jag tyckte att brödet utan smör eller nått blev för torrt och jag trodde att torsken var grillad eller något iaf, den var rå, helt ok och brödet var supergott att doppa i räksåsen. 


Dagen var otroligt mysig. 

Allmänt | |
Upp