Midsommar i bilder

Jag vaknade upp med ett stort leende på läpparna trots att klockan inte ens var sju. Jag och Albert tog en kort morgonpromenad och det kanske slutar med att jag går och lägger mig igen efter att jag skrivit om vår midsommar.

Vi är ett litet gäng som firar midsommar tillsammans och har gjort det i två år nu, och mycket har hänt på ett år, vi tar alltid en gruppbild och nu var vi två fler på bilden. Vi har vår pälsbebis och ett annat par har fått barn så det är så kul att se hur bilden utökas.

Även fast dagen började tidigt så gick tiden fruktansvärt fort och vi hade så tur med vädret även detta år, det skulle regna hela dagen men när gästerna kom slutade det regna och blev riktigt fint istället och vädret höll i sig, inget mer regn kom och då kom gästerna redan straxt efter elva, sån himla tur.


Välkomsträtten bestod av crosstini och hembakat bröd (sambon startade dagen med brödbak, så gott) och till det, creme fresh, ost, rom och dill (en variant av langos med andra ord)



 Sedan blev det sillunch med sill och silltårta, ägghalvor, hemmagjorda köttbullar och massa gott. 

Efter lunchen tog vi en promenad ner till havet och gick längst havet tillbaka. Områdets midsommarfirande var inställt i år pga corona men något år ska vi fira med grannskapet, det är en så mysig tradition som lever kvar än idag här i området, det har funnits sedan jag var liten (uppväxt i området sedan jag var tio år) säkert tidigare än så.


När vi kom tillbaka efter en härlig promenad var det dags att göra marängjordgubbstårta som blev så god och den var superenkel att göra. Vi hade marängbotten, hackad marabou blandad med grädde, grädde på hela tårtan och toppat med jordgubbar, så gott. 

Vi körde typiska midsommarlekar såsom kasta stövel, spotta groda, fylla hink med vatten från en svamp m.m. och vi alla konstaterade att jag var kass på att spotta groda, hahaha.


Sen på kvällen grillade vi pizza, vi tjejer fixade pizzorna och sen fick grabbarna grilla dom. Mina absoluta favoriter blev den med banan och curry, och sen en pizza med creme fraise istället för tomatsås, fetaost och potatis toppat med riven ost på båda, herregud vad gott det blev. Ett tips, köp en pizzasten och grilla pizza på den på grillen. 


Efter middagen körde vi ett av de absoluta roligaste spelen jag spelat nämligen absolut överens där vi var indelade i par och skulle skriva saker ihopp om att vara överens, jag kan verkligen inte förklara bra men herregud vad vi skrattade, vi skrattade så vi tjöt och det spelet fick avsluta kvällen och även in på natten kunde vi sitta ute. Så skönt.

En helt fantastisk midsommar i goda vänners sällskap, jag längtar redan till nästa år.  

Allmänt | |
Upp