Om du behöver kommentera min kropp negativt så gör det för dig själv, Jag vill inte höra!

"Det tog mig ungefär en minut att säga upp vänskapen med en person som på ett grovt och elakt sätt kommenterade min kropp på ett negativt sätt, jag hann läsa allt det hemska människan skrev, sen tackade jag för mig"

"Jag har förlåtit andra som har kommenterat min kropp på ett negativt sätt"

Men jag kan säga såhär, jag vill inte höra om era negativa kommentarer om mig, jag vill inte det. Håll dem för er själva. Jag är jag med mina skavanker, med mina ärr, med mina bröst som jag gjorde för min egen skull, med min mage som ibland blir uppsvälld, med eller utan smink, med eller utan fixat hår. 

Ord som sägs blir ett ärr i hjärtat oavsett om man blir förlåten eller inte så varför ska man säga något negativt till en annan människa som har med ett utseende att göra? Varför såra på ett sånt sätt? Säg saker som är fina, berätta om det där lilla extra istället och sluta leta "fel" i en annan människas utseende och sluta säg elaka saker...

Återigen, kommentera ett taskigt beteende absolut men kommentera aldrig någons utseende på ett negativt sätt snälla

Jag älskar att säga fina saker till folk, självklart är jag ärlig och jag säger bara saker jag menar. Jag kan gå fram till okända människor och säga det jag tycker är det där lilla extra, ser jag någon som i mina ögon har ett vackert hår tex, ja men då ska personen veta det. Eller om personen har en fin klänning på sig och ser ut som en dröm. 

Jag minns själv och kommer aldrig glömma den gången när tre tjejer vid ett och samma tillfälle kom fram till mig och sa att jag var jättefin i den klänningen jag hade på mig, eller när jag gick i min vinröda långklänning på Santorini och det går förbi en tjej och säger att jag är jättevacker i den. Alltså jag kommer aldrig att glömma dom gångerna och jag blir glad av att tänka på det, dom fick mig att känna mig ännu vackrare, dom lyfte omedvetet upp mig och den första gången var för 6 år sedan och nu sist i Grekland, jag kommer aldrig att glömma det. Men samtidigt som jag kommer ihåg dessa gånger av glädje och till och med tårar av glädje och att det träffade med värme i hjärtat så minns man även gångerna någon har sagt negativa och även elaka kommentarer om ens utseende. Och då blir man ledsen. 

Förut träffade det med smärta i hjärtat, förut tänkte jag på varenda liten detalj i en bild, såg mina bröst för stora ut i just den skjortan? Men jag älskar ju den skjortan och den färgen.. Putar mina läppar för mycket nu om jag ler på en bild? Så mycket att folk får för sig att jag har gjort en läppförstoring? Ska jag sluta att le för det? Jag älskar ju mina naturliga läppar. Och vad hade det spelat för roll om jag hade fixat dom? 

Ska jag välja en annan skjorta så att mina bröst försvinner helt? Ska jag ta bort sminket i ansiktet för annars kommer jag få kommentarer på det? Jag svankar ju rätt mycket av mig själv, hur ska jag då göra om jag vill ha en fin bild? Min putrumpa får inte puta för mycket. Hur ska jag stå, sitta eller gå för att ingen ska kommentera något elakt som faktiskt gör ont. Orden kommer man ihåg och jag får hela tiden säga till mig själv när jag ska lägga upp en bild att "skit i vad andra tycker om bilden, du tycker att den är skitsnyggt på dig, lägg upp den då". 

Sån härlig bild på mig i min fina bikini, min solbrända kropp efter redan två veckor i Grekland av tre veckor. Här var vi på Ios och besökte en sjukt vacker strand. Jag kan känna värmen från den varma stranden ända hit. På den här bilden känner jag mig så fin. 

Måste jag ha haft bröstcancer för att det ska vara okej för er att jag gör en bröstförstoring? För då är jag säker på att ingen skulle skicka en negativ kommentar... Måste jag skämmas över att jag lägger upp bilder där jag känner mig finare? Måste jag välja en annan skjorta just den dagen då jag känner att jag vill ta en bild på mig själv? Varför måste jag huka mig på bild och lägga upp en mindre bra bild? Varför får jag inte sträcka på mig och faktiskt känna mig stolt över den jag är?

Naturlig är väl ändå den du är? Naturlig tycker jag har med personligheten att göra och inte hur du klär dig, sminkar dig, hur du ser ut. Va den du vill vara, va dig. 

Allmänt | |
Upp