Vaccinerat mig mot covid

I går på kvällen blev det en roadtrip ända till Södertälje men på vägen dit gjorde vi två stopp. Den närmaste Burger King från oss ligger i Årsta så vi gjorde ett stopp där när vi ändå åkte förbi. Jag älskar BKs pommes och dipp men blev besviken på fiskburgaren, den var ingen höjdare tyvärr. Jag måste säga att Max slår BK med hästlängder när det kommer till fiskburgare, den är sjukt god. Men pommesen var gudomliga och deras ostdipp perfekt stark. Mätta och belåtna åkte vi vidare mot Södertälje men klockan var inte alls mycket så vi stannade till vid ett naturreservat vid Bornsjön tror jag att det hette. Det var riktigt fint där så vi var där i nästan en timme innan det var dags för Södertälje och min första spruta mot covid. Det var väldigt enkelt att hitta vaccinationscentralen och herreguuuuuud vilken underbar personal som jobbade där vid Nygatan 18. Fantastiska. 


Där var det både visir och munskydd som gällde för oss som skulle vaccineras. 20.25 var det dags för mig. Då jag har reagerat på voltaren i sprutform (fick det i ena skinkan när jag hade vätska i buken och svullnade i halsen av voltarenen) så var jag tvungen att prata med en läkare där först. När det var klart var det dags för sprutan som inte kändes ett dugg. Och efteråt tog man av sig munskyddet men behöll visiret och så fick man sitta och vänta i 15 minuter. Sen var man klar. Jag reagerade med lite feber i natt i någon timme och kände mig lite hängig men nu är det som bortblåst och det är en vanlig reaktion på vaccin över lag, kroppens immunförsvar som sätter igång. Känner mig inte alls så öm i armen i dag heller..

Men herregud vilket team det var som jobbade i går kväll där i Södertälje, helt sjukt vilka fina människor, en STOR eloge till dom. Och fyfan för att jobba i både visir och munskydd, fattar ni vilka hjärtar dom är. Tänk på det i framtiden om ni får sitta och vänta. Minns denna tid och uppskatta dom inom sjukvården istället. 

Sådär, då var första sprutan klar. Men självklart lever jag som innan sprutan till denna pandemi går ner. Än är det inte över. Avstånd, handsprit, ses utomhus, eller med extremt få inomhus. Tillsammans stoppar vi smittan. 

Allmänt | |
Upp