Varianter av Langos

Vid det här laget vet ni kanske hur mycket jag älskar ungersk mat och speciellt gulashen (finns både en typisk österrikisk och en typisk ungersk gulash) men sen också maträtten Langos som består av ett jäst och friterad deg, den klassiska langosen toppas med gräddfil, salt, fårost och lök. 

Så sjukt gott, här äter jag den typiska langosen från ett litet langosställe (sålde bara langos som man beställde där jag står) i någon gränd mitt i Budapest, långt från turisterna vilket jag ÄLSKAR. Jag vill verkligen känna att jag är i ett land. Inte ligga som packade sillar eller hänga på nattklubbar med tusen andra svenskar, känner ni igen er? 

Kanske är det mitt ungerska blod som gör att jag älskar ungersk mat? Eller känner mig så hemma i Ungern? Jag kände mig som en av dom när vi var där och min mage fungerade alldeles utmärkt där. Jag åt, jag åt och jag åt.

Men nu skulle det här inlägget handla om lite tips på "varianter av langos" och det är chips med creme fraishe, rom och ost. Alltså det är så sjukt gott och passar alldeles utmärkt till en förrätt, välkomsttilltugg eller till fredagsmyset och du kommer att älska det, har du inte testat det än så gör det. 

När denna pandemi är över vill jag åka tillbaka till Ungern.
Allmänt, Middagstips | #langos, #langostips, #tips på langos, #ungersk mat | |
Upp