Tänk om allt redan fanns

I går var vi ute länge och stod och planerade altanbygge och senare på kvällen låg jag och kollade på pinterest efter inspiration och hittade både det ena och det andra. Ett tag var vi inne på en "vanlig träaltan" men sedan började jag kolla på lite altaner med sten och blev helt förälskad i det, nackdelen med sten är att det blir kallt och det fick mig att överväga att gå tillbaka till en vanlig altan i trä. 

Ibland önskar jag att vi flyttade in i ett hus där allt redan var klart för det är otroligt svårt att bygga helt nytt men samtidigt så kul. Vi valde vitt överallt invändigt förutom en fondvägg i grått i sovrummet för att vi visste att vi ändå kommer att göra om det till vår stil. Men allt det där "svåra" som att välja höga eller låga fönster, vart kontaktuttag till julstjärnor ska vara, golvet, badrummen och inte nog med alla val inne så kommer valen ute med utebelysning, husfärg innan nästa projekt med att skapa en mysig trädgård börjar och frågorna som hur stor altanen ska vara, hur ska den se ut? Staketet? Gräsmattan, gåplattor, häck osv ska få sina svar. Hittills har vi planterat en lång häck på 40 meter men det tar några år innan den växer till sig, det är det enda vi har hunnit med och målning av hus utvändigt.

Tänk om allt sånt här redan var klart. Du har redan din altan, alla valen invändigt har redan någon annan gjort. Tomten var klar, häcken var redan flera meter hög. Men då hade vi inte fått uppleva den här resan. Jag kan än i dag inte fatta att detta är vårt hus, mitt hus, mitt hem.

Vår altan kommer att gå hela vägen från framsidan till baksidan. Jag måste nog säga att jag är mer en altanmänniska än en gräsmattamänniska men vi kommer att ha båda delarna både på baksidan och på framsidan. Vår baksida är otroligt vacker men just nu är det bara vass där och lite plan "vassmark". Jag vill ha en mysig gräsmatta som är ombonad och som vår hund kommer att älska. Kanske lite gångar, lite buskar och så för att det inte bara ska vara en kal gräsmatta. Tänk att ha ett mysigt orangeri mitt i en lummig natur, vilken dröm det hade varit. 
Allmänt | |
Upp