Jag uppmanar mina läsare...

Vi blev uppmanade att nå ut till människor att pandemin fortfarande härjar och att alla måste hjälpas åt för att minska smittspridningen och trycket på sjukvården. Jag blir rent ut sagt förbannad när influencers med flera hundratusen följare lever som om det inte vore en pandemi. Vilka förebilder... Jag har inte i närheten den skalan av följare men jag har följare och om jag kan påverka någon så är väl det bra.

Jag förstår att folk är trötta på pandemin, jag är det också men mitt hjärta, min solidaritet och medmänsklighet får mig att vilja göra mitt yttersta för att minska smittspridningen, jag vill inte bli smittad men jag vill heller inte smitta andra..

Jag stod med bilen utanför affären här om dagen och väntade på vår beställning av mat, och jag ser fortfarande människor gå in hela familjer, två och två m.m. Handla ensam, beställ hem, hämta ut om ni har möjlighet. Det finns liksom mängder med alternativ för att minska trängseln. Folk reser hej vilt både i landet och utanför, folk samlas inomhus och har fester, arbetsplatserna är en av de värsta ställerna där smittan sprids juat nu. 

Alla kan bli allvarligt sjuka i covid vilket är en allvarlig sjukdom som smittar därav alla restriktioner, därav trycket på sjukvården och som gör att många operationer blir inställda, många drar sig för att söka sjukvård för att dom är rädda att bli smittade, många blir allvarligt sjuka för att de inte uppsöker sjukvården i tid m.m. Jag vet flera 40 åringar som har blivit otroligt sjuka i covid, fullt friska människor som har legat inlagda... 

Jag vet själv hur sjuk jag blev i januari 2020 i andningsvägarna, med en rejäl hosta, jag kipade efter andan, jag tappade andan och var in till akuten tre gånger för att få adrenalin, kortison och syrgas. Det var obehagligt och en sådan dödsångest att inte få luft. Jag hade inte covid men mitt immunförsvar blev rejält nedsatt av den infektionen, mina blodvärden sjönk rejält vilket har gjort att jag går på behandling av infusioner 2 dagar i veckan. Min utredning av astma har fått skjutas upp tills nu pga covid. Nej jag ska inte sitta här med en pekpinne eller klaga. Jag hoppas bara att ni mina kära läsare tar ett personliga ansvar för att minska på smittspridningen av denna sjukdom som faktiskt sätter sig i andning, i lungor vilket är otroligt allvarligt och den är smittsam. Umgås ute, jobba hemifrån om ni inte Måste vara på jobbet, gör icke nödvändiga resor, handla i butik om ni inte har ett annat val men gör det ensamma, håll avståndet, tvätta händerna, tänk en gång extra både på dig själv och på dina medmänniskor i denna tid. Jag hoppas att vi alla kan hjälpas åt, ta ansvar och att vi snart kan bli av med detta och vara stolta över sig själv att DU gjorde allt du kunde.

Livet ser annorlunda ut och det gör det för alla, vi alla sitter i samma båt och vi får göra det bästa av denna situation. Tillsammans. Håll i och håll ut. 
Allmänt | |
Upp