Lär dig mindfullness!

Har precis kommit hem från vårdcentralen. Är illamående efter behandlingen idag. På måndag har det gått halva tiden. Längtar till det är över... 

Så nu har jag krupit upp i soffan och myser med Albert som ligger här bredvid. Ute är det kyligt och stormen är här nu och jag drömmer mig tillbaka till sol och bad och hur mysigt det skulle vara att ligga i solstolen med en kall iste, lite chips, lite korsord och nära och kära runt sig. Nu sitter jag här med ett stort leende och känner mig genast mycket gladare. Se till att skapa fina minnen för dom blir verkligen betydelsefulla när livet inte alltid är på topp och just nu med den här pandemin och allt. Då gäller det att göra det bästa av situationen som är på alla tänkbara sätt och mycket kan du styra med ditt tankesätt och andning. 

Mindfullness är något jag sysslar mycket med och jag har knäckt den kod för att kunna styra mina tankar, mentala mående och min andning. Det finns jättebra appar, musik mm som man kan ta hjälp med, övning ger färdighet och det gör att du får redskap till att må mentalt bättre. Läs på om det och kör lite varje dag. Det är ett jättebra sätt om du tex lider av panikångest och stress. 

För en herrans massa år sedan gick jag på KBT först ensam och sedan i grupp och det var riktigt bra med båda delarna. Sen har jag gått på shi gong och även gått på meditation och blivit lärd till att själv kunna köra meditation med folk och tro mig, lär du dig hantera andningen och dina tankar så får du otroliga redskap till att hantera när livet inte är så roligt. 

Detta lärde jag mig i tidig ålder och jag önskar att det var något alla fick lära sig. 

Allmänt | |
Upp