Storstäder

Tänkte berätta lite om vilka storstäder jag har besökt och vad jag tyckte om dom.

Först ut har vi min favoritstorstad Budapest, varför jag gillar Budapest så mycket har med att staden är otroligt vacker, trevliga människor, god mat, fantastisk arkitektur, vackra utsiktsplatser men också för att jag själv har ungersk blod vilket gör det ännu mer speciellt, det gör att man vill lära sig mer om Ungern i sig, lära sig språk, historia ja allt.

Jag tycker absolut att du ska åka till Ungern, prova de typiska ungerska maträtterna såsom langos, paprika kyckling, gulasch. Matkulturen är så bra. Och även bakverken. Det finns mycket att se, även mycket historia. Och att besöka ett ungersk bad måste du göra, en sådan mysig upplevelse. Vi var här i september månad. Varmt men behagligt varmt. Besök även de judiska kvarteren. Denna resa fick min pojkvän i födelsedagspresent och vi var där i fem dagar. Vi besökte ett sjukhus under jorden från andra världskriget, vi besökte gatan där min farfar växte upp, vi åt sjukt mycket ungersk mat, vi var på ett bad, på en marknad, vi besökte otroligt vackra utsiktsplatser, vi gick över två mil per dag, vi åkte pariserhjul, vi bodde i en så fin lägenhet, plus hur mycket annat som helst. Vi hann med en hel del på fem dagar. 


En annan stad jag älskar är Barcelona. Här kan man uppleva både utsikter vid parc guell, härlig strand, storstad och så mycket vackra platser, även här älskar jag matkulturen. Fontäner är något jag älskar och de har ett otroligt vackert fontänspel vid nationalmuseum. Glöm för guds skull inte att smaka på svart paella, herregud så gott det är. Här var vi i maj månad. 


Polen är ett ställe jag har besökt två gånger och även två storstäder där, Gdansk och Warszawa. Gdanskresan var en present till sambon (jag älskar att överraska med resor i present) även här åkte vi pariserhjul, åt god polsk mat, var till ett koncentrationsläger, gick runt hur mycket som helst, besökte en stor strand i en annan stad i närheten plus mycket mer. Som ni hör älskar jag både historiska platser, att gå mycket, äta typisk det landets mat, ta vara på varenda sekund i landet, se hur mycket som helst. 

Warszawa var vi i för att fira en vän på 30 års dagen, hon hade ingen aning om att vi skulle hälsa på henne där, vilken fantastisk helg vi hade, åkte limo runt typ hela Warszawa, provade på hur mycket polsk mat som helst och bara hade det så kul med alla som var där. Jag kommer aldrig att glömma resan hem därifrån, vi bilade vilket innebar båt från Gdansk sen och shit vad stormigt det var när vi åkte hem, det var spypåsar överallt, vi hörde folk spy i hytterna bredvid, vi var fyra stycken i vår hytt och det gungade rejält i 12 timmar, mellan asgarven höll man verkligen på att spy, det var bland det värsta jag varit med om och det gungade 2 dagar efter i hela kroppen men fyfan vad kul vi hade, hahahaha. 


Aten, vackra Aten. Där vår tre veckors resa i Grekland började med våra vänner. En stad plus sex öar. Åh så vackert Aten var och vilken utsikt från hotellet. Vi var där uppe på toppen vid byggnaden där borta som jag helt tappat namnet på?!? Vi åt mousaka och strosade runt. Det här var starten på en så rolig resa som jag aldrig kommer att glömma. Och vilken stad. 


Sen har vi ju vackra Köpenhamn, så mysig stad. Jag var tillsammans med en dansk förut och jag fick verkligen se mycket av denna stad, uppleva matkultur, Christiania, båttur, Tivoli, fotboll och magiska Nyhavn. Också en stad jag tycker att man ska besöka. 


Sist men inte minst Stockholm här jag bor, jag älskar Stockholm och här är jag uppväxt. 

När du åker på en weekend till en storstad så gå mycket, gå gå gå för då får du verkligen uppleva platser du annars inte skulle kanske få uppleva. Och våga testa på matkulturen i andra länder. Mums! 

Allmänt | |
Upp