Att våga säga NEJ!

För många är det faktiskt svårt att säga nej, är man i en grupp av människor och alla tänker göra något som du känner är fel är det svårt för vissa att vända kappan, säga nej till det och gå därifrån. Då följer man oftast strömmen fast hjärtat och hjärnan säger nej. Du kanske blir tjatad på att ta droger, eller dricka mer än vad du vill, mobba någon m.m. Du började kanske röka redan som ung för att alla gjorde det i ditt umgänge, det var "häftigt" och om du inte gjorde det såg dom dig som en tönt. 

Det hände mig också innan jag hittade styrkan i mig själv att faktiskt våga säga nej. Att gå min väg och följa mitt hjärta och min moral, följa det jag står upp för och stå upp för den jag är och vill vara. Det fick mig även att börja rensa bland mitt umgänge och öppna upp för nya vänner och det fick mig att trivas så förbannat bra med människorna jag har runt om mig idag och med att jag älskar mig själv och den jag är.

Många hamnar i situationer som man kanske egentligen inte vill hamna i för att man inte vågar säga nej eller gå därifrån, då väljer man att må dåligt istället. Mitt tips är att se över dig själv, vem vill du vara? Vad vill du göra? Ställ frågor till dig själv och svara på dom. Lyssna på ditt hjärta.

Vågar du inte stå emot dina "vänner" och egentligen mår skit av att umgås med dom och vad dom gör så byt vänner, stäng dörrar och öppna upp nya. 

"Vill du ta dig ur ett drogmissbruk eller ett alkoholmissbruk ska du inte umgås med personer som har samma missbruk" man blir lite som man umgås och ja det stämmer om man inte har förmågan att säga nej och går efter ett grupptryck. Man blir påverkad av folk runt om sig vare sig man vill eller inte, på ett eller annat sätt.


Jag jobbar otroligt mycket med vem jag vill vara som person, följa mitt hjärta och utveckla mig själv framåt, jag älskar en bra självutveckling och att jobba med det varje dag, jag är inte samma person som jag var för 15 år sedan eller för1 år sedan och jag kommer inte att vara samma person om 15 år eller om 1 år, man utvecklas ständigt som människa i den riktning man själv väljer. Att göra handlingar som jag mår bra av och står för. Det får mig att lyssna på mitt hjärta och hjärna och säga nej till saker jag varken vill hålla på med eller att göra.

Nu dricker inte jag alkohol alls men det betyder inte att jag inte gillar folk som dricker alkohol, folk i min närhet får självklart dricka. Men jag vill inte umgås med folk som blir aggressiva, beter sig illa och liknande när dom dricker, likväl som jag inte vill umgås med människor som är aggressiva, beter sig illa m.m i nyktert tillstånd. Jag kan umgås med rökare tex, men jag skulle aldrig kunna vara tillsammans med någon som röker då jag själv inte vill vara en passiv rökare. 

Allmänt | |
Upp